רקע בוש

לחמעג’ון

לחם ובשר הם השילוב המושלם, ובערבית קוראים לו לחמעג'ון. מאפה פתוח וריחני שעליו תערובת בשר משגעת. מתכון שתרצו להכין שוב ושוב
לחם ובשר הם השילוב המושלם, ובערבית קוראים לו לחמעג'ון. מאפה פתוח וריחני שעליו תערובת בשר משגעת. מתכון שתרצו להכין שוב ושוב
  • דניאל עמית
  • 34K צפיות
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    424
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 423.8 קק״ל 4238.1 קק״ל
    פחמימות 43.4 גרם 433.6 גרם
    שומן 19.3 גרם 193.4 גרם
    נתרן 987.2 מ״ג 9872.0 מ״ג
    חלבון 19.9 גרם 199.2 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 30.5 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 38.8 גרם
    כולסטרול 45.5 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 34.6 מ״ג 346.1 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 28.0 מ״ג
    אשלגן 353.9 מ״ג 3539.5 מ״ג
    אבץ 4.2 מ״ג 41.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    424
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 423.8 קק״ל 4238.1 קק״ל
    פחמימות 43.4 גרם 433.6 גרם
    שומן 19.3 גרם 193.4 גרם
    נתרן 987.2 מ״ג 9872.0 מ״ג
    חלבון 19.9 גרם 199.2 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 30.5 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 38.8 גרם
    כולסטרול 45.5 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 34.6 מ״ג 346.1 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 28.0 מ״ג
    אשלגן 353.9 מ״ג 3539.5 מ״ג
    אבץ 4.2 מ״ג 41.6 מ״ג
    סגור
אוכל שילדים אוהבים
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית

הגשה וקישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק היבשים במיקסר ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ולשים למשך 5 דקות עד שהבצק מתגבש. מעבירים לקערה משומרת ומתפיחים למשך שעה וחצי.
  2. בינתיים, מכינים את הבשר: קוצצים את הפטרוזיליה, הבצל, הפלפל החריף והעגבנייה. מוסיפים לבשר ואז מוסיפים את התבלינים, השמן והצנוברים. מערבבים היטב.
  3. את הבצק מחלקים לעיגולים שווים במשקל של 80 גרם, מכדררים ואז בעזרת מערוך יוצרים עיגול. על העיגול שמים מהבשר, מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות לבערך 20 דקות או עד שהבצק מקבל צבע שזוף.
  4. מעל מגישים עם עגבניה טרייה, פטרוזיליה קצוצה וקצת טחינה. בתאבון.
לחמעג׳ון היסטרי
לחמעג׳ון היסטרי. צילום: דניאל עמית

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (8)

    Avatar

      Avatar
      שיר

      מה זה הנוזל החום שאת שופכת בבשר בסרטון? זה לא מופיע במתכון

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי שיר, זו טחינה גולמית

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody