-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 434.0 קק״ל 3471.7 קק״לפחמימות 53.5 גרם 428.3 גרםשומן 18.2 גרם 145.4 גרםנתרן 1194.3 מ״ג 9554.7 מ״גחלבון 16.3 גרם 130.2 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 25.9 גרםשומן רווי 2.9 גרם 23.2 גרםכולסטרול 28.4 מ״ג 227.5 מ״גסידן 30.6 מ״ג 244.9 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.4 מ״גאשלגן 289.1 מ״ג 2312.6 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 24.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות434
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 434.0 קק״ל 3471.7 קק״לפחמימות 53.5 גרם 428.3 גרםשומן 18.2 גרם 145.4 גרםנתרן 1194.3 מ״ג 9554.7 מ״גחלבון 16.3 גרם 130.2 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 25.9 גרםשומן רווי 2.9 גרם 23.2 גרםכולסטרול 28.4 מ״ג 227.5 מ״גסידן 30.6 מ״ג 244.9 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.4 מ״גאשלגן 289.1 מ״ג 2312.6 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 24.6 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 434 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
1 בצל גדולקצוץ
-
2 כפות שמן זית
-
250 גרם בשר בקר טחוןאפשר גם בשר כבש טחון, או ערבוב של שניהם
-
1 עגבנייה קטנהמרוסקת
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1/2 כפית בהרטאופציונלי
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
50 גרם צנוברים
אופן הכנה
- מכניסים את כל חומרי הבצק אל קערת המיקסר ומערבלים חמש דקות, עד שהבצק גמיש ואחיד.
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק תופח, אבל לא בהכרח מכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: מטגנים במחבת כבדה עם שמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
- מעבירים לקערה ומוסיפים אליה את הבשר, העגבנייה המרוסקת, הפלפל החריף והתבלינים.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומגלגלים לכדורים. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים שוב 10 דקות.
- מרדדים כל כדור על משטח מקומח ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (תצטרכו יותר מאחת).
- מעל כל עיגול בצק מניחים כף גדושה מהמלית, משטחים אותה ומפזרים מעל צנוברים.
- אופים במשך 20 דקות, עד שהבצק משחים מעט בשוליים.
- מזלפים קצת שמן זית מעל, מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם טחינה וסלט עגבניות.
אופן הכנה
- מכניסים את כל חומרי הבצק אל קערת המיקסר ומערבלים חמש דקות, עד שהבצק גמיש ואחיד.
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק תופח, אבל לא בהכרח מכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: מטגנים במחבת כבדה עם שמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
- מעבירים לקערה ומוסיפים אליה את הבשר, העגבנייה המרוסקת, הפלפל החריף והתבלינים.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומגלגלים לכדורים. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים שוב 10 דקות.
- מרדדים כל כדור על משטח מקומח ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (תצטרכו יותר מאחת).
- מעל כל עיגול בצק מניחים כף גדושה מהמלית, משטחים אותה ומפזרים מעל צנוברים.
- אופים במשך 20 דקות, עד שהבצק משחים מעט בשוליים.
- מזלפים קצת שמן זית מעל, מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם טחינה וסלט עגבניות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
אפשר לעדות לחמג’ון גם עם המלוח
היי רייבקה, מה הכוונה? להכין עם מלאווח? רעיון…
את הבשר בכלל לא מטגנים?
לא.
ניתן להקפיא אחרי האפייה?
כן.