-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4862.7 קק״ל 4862.7 קק״לפחמימות 513.2 גרם 513.2 גרםשומן 338.4 גרם 338.4 גרםנתרן 4198.8 מ״ג 4198.8 מ״גחלבון 97.6 גרם 97.6 גרםסיבים תזונתיים 15.4 גרם 15.4 גרםשומן רווי 172.9 גרם 172.9 גרםכולסטרול 2267.5 מ״ג 2267.5 מ״גסידן 802.2 מ״ג 802.2 מ״גברזל 11.2 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 2001.2 מ״ג 2001.2 מ״גאבץ 8.3 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-15 דק׳
-
קלוריות4863
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4862.7 קק״ל 4862.7 קק״לפחמימות 513.2 גרם 513.2 גרםשומן 338.4 גרם 338.4 גרםנתרן 4198.8 מ״ג 4198.8 מ״גחלבון 97.6 גרם 97.6 גרםסיבים תזונתיים 15.4 גרם 15.4 גרםשומן רווי 172.9 גרם 172.9 גרםכולסטרול 2267.5 מ״ג 2267.5 מ״גסידן 802.2 מ״ג 802.2 מ״גברזל 11.2 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 2001.2 מ״ג 2001.2 מ״גאבץ 8.3 מ״ג 8.3 מ״גסגור
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-15 דק׳ | קלוריות 4863 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית טארט 26 ס"מ
בצק
בלילה
-
5 ביצים L
-
1 גביע יוגורט 3%
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%250 מ"ל
-
1 כוס גבינת אמנטלאו טל העמק, מגוררת
-
1/2 כוס גבינת פטה 5%מפוררת
-
1 קורט פלפל שחור טחון
בטטות וברוקולי
-
2 בטטות בינוניותקלופות וחתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
-
1/2 שקית ברוקוליקפוא, מופשר
-
1 שן שום
-
3 כפות שמן זית
-
1 כף סוכר חום בהיר דמררה
-
2 כפות סילאן
-
2 כפות תימין טרי
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר אופטימום עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לקירור של שעתיים. ניתן להכין את הבצק גם במעבד מזון. לאחר כל הוספה של מרכיבים מעבדים בכמה פולסים, רק עד שהם נטמעים בבצק.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הבטטות והברוקולי: מסדרים את הבטטות והברוקולי על נייר האפייה.
- מערבבים בקערית את שמן הזית, השום, הסוכר, הסילאן, הטימין, המלח והפלפל ויוצקים על הירקות.
- מורחים מעט בעזרת הידיים כך שהבטטה והברוקולי יהיו מכוסים ברוטב.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בערך 15 דקות עד שהבטטות רכות, אבל לא מדי.
- מערבבים את חומרי הבלילה עד שמתקבלת טקסטורה יחסית חלקה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעיגול בעובי 4 מ”מ. מניחים את הבצק בתבנית, כך שהבצק יכסה גם את הדפנות.
- מצמידים בעזרת האצבעות לתחתית ולדפנות, וחותכים את שאריות הבצק המיותרות.
- מסדרים את הבטטה ואת הברוקולי על הבצק של הקיש ויוצקים את הבלילה.
- אופים בערך חצי שעה עד שקיש הבטטה והברוקולי שכם מקבל גוון חום זהוב ויפה. אם הקיש אפוי בחלקו העליון אך בפנים הוא עדיין רוטט ולא מוכן, מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים כ- 10 דקות נוספות, עד להשלמת האפייה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר אופטימום עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לקירור של שעתיים. ניתן להכין את הבצק גם במעבד מזון. לאחר כל הוספה של מרכיבים מעבדים בכמה פולסים, רק עד שהם נטמעים בבצק.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הבטטות והברוקולי: מסדרים את הבטטות והברוקולי על נייר האפייה.
- מערבבים בקערית את שמן הזית, השום, הסוכר, הסילאן, הטימין, המלח והפלפל ויוצקים על הירקות.
- מורחים מעט בעזרת הידיים כך שהבטטה והברוקולי יהיו מכוסים ברוטב.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בערך 15 דקות עד שהבטטות רכות, אבל לא מדי.
- מערבבים את חומרי הבלילה עד שמתקבלת טקסטורה יחסית חלקה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעיגול בעובי 4 מ”מ. מניחים את הבצק בתבנית, כך שהבצק יכסה גם את הדפנות.
- מצמידים בעזרת האצבעות לתחתית ולדפנות, וחותכים את שאריות הבצק המיותרות.
- מסדרים את הבטטה ואת הברוקולי על הבצק של הקיש ויוצקים את הבלילה.
- אופים בערך חצי שעה עד שקיש הבטטה והברוקולי שכם מקבל גוון חום זהוב ויפה. אם הקיש אפוי בחלקו העליון אך בפנים הוא עדיין רוטט ולא מוכן, מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים כ- 10 דקות נוספות, עד להשלמת האפייה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)