מקלובה אדומה

רוצים מנה חגיגית לחג או סתם לארוחת שישי? מקלובה אדומה מושלמת שאפשר להכין בשתי דרכים: או להפוך את המטבח לזירת רצח או לעבוד מסודר. תעשו בול מה שאני אומרת לפי השלבים ויהיו לכם חיים קלים
רוצים מנה חגיגית לחג או סתם לארוחת שישי? מקלובה אדומה מושלמת שאפשר להכין בשתי דרכים: או להפוך את המטבח לזירת רצח או לעבוד מסודר. תעשו בול מה שאני אומרת לפי השלבים ויהיו לכם חיים קלים
  • דניאל עמית
  • 866 צפיות
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • קלוריות
    1388
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1387.6 קק״ל 1387.6 קק״ל
    פחמימות 280.5 גרם 280.5 גרם
    שומן 23.7 גרם 23.7 גרם
    נתרן 6238.9 מ״ג 6238.9 מ״ג
    חלבון 27.0 גרם 27.0 גרם
    סיבים תזונתיים 17.5 גרם 17.5 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 5.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 160.4 מ״ג 160.4 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 2472.5 מ״ג 2472.5 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • קלוריות
    1388
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1387.6 קק״ל 1387.6 קק״ל
    פחמימות 280.5 גרם 280.5 גרם
    שומן 23.7 גרם 23.7 גרם
    נתרן 6238.9 מ״ג 6238.9 מ״ג
    חלבון 27.0 גרם 27.0 גרם
    סיבים תזונתיים 17.5 גרם 17.5 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 5.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 160.4 מ״ג 160.4 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 2472.5 מ״ג 2472.5 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב


אופן הכנה

  1. משרים את האורז בקערה עם מים במשך חצי שעה.
  2. מניחים בקערה את הפרגיות במרינדה של שמן זית, שמן צ׳ילי, אבקת שום, פפריקה אדומה, פפריקה חריפה ומלח.
  3. קולים במחבת את הצנוברים ושמים בצד.
  4. מטגנים באותה מחבת את הבצל ושמים בצד. מטגנים את תפוחי האדמה, עד השחמה יפה ושמים בצד.
  5. סוגרים באותה מחבת את הפרגיות המתובלות ושמים בצד.
  6. מסננים את האורז מהמים, מעבירים לקערה ומערבבים עם הבצל והצנוברים.
  7. מרכיבים את סיר המקלובה: שכבה ראשונה- מניחים את תפוחי האדמה. מניחים מעל חצי מכמות האורז. מניחים מעל את הפרגיות. מניחים מעל את האורז שנשאר ומהדקים היטב עם היד.
  8. מכינים את הרוטב: שמים בקערה את רסק העגבניות, המלח, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה, הבהרט, הכורכום והמים הרותחים. מערבבים ויוצקים בעדינות על הסיר.
  9. מביאים את הסיר לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן מבשלים עם מכסה סגור, על אש קטנה, במשך 40 דקות.
  10. כשהמקלובה מוכנה, הופכים בעדינות על גבי משטח גדול ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody