קוסא בלבן- קישואים ממולאים באורז וחומוס מוגש עם יוגורט
ביס מושלם ונימוח של קישוא מתמוסס בפה עם טעם אלוהי של חמאה. מנה סורית מעוררת זיכרונות שסבתה שלי היתה מכינה ועכשיו אמא שלי מלמדת את כולנו להכין
ביס מושלם ונימוח של קישוא מתמוסס בפה עם טעם אלוהי של חמאה. מנה סורית מעוררת זיכרונות שסבתה שלי היתה מכינה ועכשיו אמא שלי מלמדת את כולנו להכין
- דניאל עמית
- 10K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 453.7 קק״ל 3629.3 קק״לפחמימות 58.6 גרם 468.5 גרםשומן 21.7 גרם 173.6 גרםנתרן 1056.1 מ״ג 8449.0 מ״גחלבון 14.1 גרם 112.7 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 63.6 גרםשומן רווי 10.9 גרם 87.0 גרםכולסטרול 41.9 מ״ג 335.0 מ״גסידן 184.0 מ״ג 1472.2 מ״גברזל 2.2 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 890.2 מ״ג 7121.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה שעהכולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות454
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 453.7 קק״ל 3629.3 קק״לפחמימות 58.6 גרם 468.5 גרםשומן 21.7 גרם 173.6 גרםנתרן 1056.1 מ״ג 8449.0 מ״גחלבון 14.1 גרם 112.7 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 63.6 גרםשומן רווי 10.9 גרם 87.0 גרםכולסטרול 41.9 מ״ג 335.0 מ״גסידן 184.0 מ״ג 1472.2 מ״גברזל 2.2 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 890.2 מ״ג 7121.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 454 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
לקישואים
-
8 קישואים גדולים
-
2 כוסות אורז לבן
-
2 כוסות גרגירי חומוס קפואיםומופשרים ללא קליפה או חומוס אחרי השרייה של לילה
-
2 כפיות מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
40 גרם חמאהמומסת
לרוטב
-
40 גרם חמאה
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחוןאפשר קצת יותר
-
4 גביעי יוגורט יווני 7%או איזה שאוהבים
אופן הכנה
- מכינים את הקישואים: בעזרת סכין משוננת מגרדים קלות את קליפת הקישואים. חותכים את הקצוות ומרוקנים.
- מערבבים היטב בקערה את האורז, החומוס, המלח הפלפל והחמאה.
- ממלאים את הקישואים ורק 2/3 מהקישוא (כי בבישול האורז מתנפח).
- בסיר רחב ונמוך שמתאים גם לאפייה בתנור מחממים חמאה ושמן זית ומטגנים את הקישואים הממולאים מכל הצדדים עד שמזהיבים מעט.
- מכינים את הרוטב: ממיסים בקערה את החמאה עם מים רותחים ומוסיפים מלח ופלפל. מערבבים עד שכל החמאה נמסה ומוזגים על הקישואים שבסיר (אחרי שהשחימו מעט מהטיגון). יש לוודא שרוטב החמאה מכסה כמעט לגמרי את הקישואים.
- מניחים צלחת הפוכה בסיר על הקישואים (כמישקולת) ומכסים את הסיר במכסה.
- מבשלים על אש קטנה כשעה.
- מחממים תנור לחום של 90 מעלות.
- מעבירים את הסיר (אחרי שעה של בישול) ללא הצלחת לתנור למשך שעתיים (אם לפני שאתם מכניסים לתנור נראה לכם שיש יותר מדי רוטב או שאתם רוצים להסמיכו, הסירו את הצלחת והמכסה ובשלו על אש גבוהה כמה דקות כדי שהנוזלים יצטמצמו).
- מגישים עם יוגורט שאוהבים ולא לשכוח למזוג על הכל מרוטב החמאה.
אופן הכנה
- מכינים את הקישואים: בעזרת סכין משוננת מגרדים קלות את קליפת הקישואים. חותכים את הקצוות ומרוקנים.
- מערבבים היטב בקערה את האורז, החומוס, המלח הפלפל והחמאה.
- ממלאים את הקישואים ורק 2/3 מהקישוא (כי בבישול האורז מתנפח).
- בסיר רחב ונמוך שמתאים גם לאפייה בתנור מחממים חמאה ושמן זית ומטגנים את הקישואים הממולאים מכל הצדדים עד שמזהיבים מעט.
- מכינים את הרוטב: ממיסים בקערה את החמאה עם מים רותחים ומוסיפים מלח ופלפל. מערבבים עד שכל החמאה נמסה ומוזגים על הקישואים שבסיר (אחרי שהשחימו מעט מהטיגון). יש לוודא שרוטב החמאה מכסה כמעט לגמרי את הקישואים.
- מניחים צלחת הפוכה בסיר על הקישואים (כמישקולת) ומכסים את הסיר במכסה.
- מבשלים על אש קטנה כשעה.
- מחממים תנור לחום של 90 מעלות.
- מעבירים את הסיר (אחרי שעה של בישול) ללא הצלחת לתנור למשך שעתיים (אם לפני שאתם מכניסים לתנור נראה לכם שיש יותר מדי רוטב או שאתם רוצים להסמיכו, הסירו את הצלחת והמכסה ובשלו על אש גבוהה כמה דקות כדי שהנוזלים יצטמצמו).
- מגישים עם יוגורט שאוהבים ולא לשכוח למזוג על הכל מרוטב החמאה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)