קוסא בלבן- קישואים ממולאים באורז וחומוס מוגש עם יוגורט

ביס מושלם ונימוח של קישוא מתמוסס בפה עם טעם אלוהי של חמאה. מנה סורית מעוררת זיכרונות שסבתה שלי היתה מכינה ועכשיו אמא שלי מלמדת את כולנו להכין
ביס מושלם ונימוח של קישוא מתמוסס בפה עם טעם אלוהי של חמאה. מנה סורית מעוררת זיכרונות שסבתה שלי היתה מכינה ועכשיו אמא שלי מלמדת את כולנו להכין
  • דניאל עמית
  • 8K צפיות
  • מרכיבים
    13
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    454
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 453.7 קק״ל 3629.3 קק״ל
    פחמימות 58.6 גרם 468.5 גרם
    שומן 21.7 גרם 173.6 גרם
    נתרן 1056.1 מ״ג 8449.0 מ״ג
    חלבון 14.1 גרם 112.7 גרם
    סיבים תזונתיים 8.0 גרם 63.6 גרם
    שומן רווי 10.9 גרם 87.0 גרם
    כולסטרול 41.9 מ״ג 335.0 מ״ג
    סידן 184.0 מ״ג 1472.2 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 17.9 מ״ג
    אשלגן 890.2 מ״ג 7121.3 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    454
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 453.7 קק״ל 3629.3 קק״ל
    פחמימות 58.6 גרם 468.5 גרם
    שומן 21.7 גרם 173.6 גרם
    נתרן 1056.1 מ״ג 8449.0 מ״ג
    חלבון 14.1 גרם 112.7 גרם
    סיבים תזונתיים 8.0 גרם 63.6 גרם
    שומן רווי 10.9 גרם 87.0 גרם
    כולסטרול 41.9 מ״ג 335.0 מ״ג
    סידן 184.0 מ״ג 1472.2 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 17.9 מ״ג
    אשלגן 890.2 מ״ג 7121.3 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

לקישואים

לטיגון הקישואים

לרוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הקישואים: בעזרת סכין משוננת מגרדים קלות את קליפת הקישואים. חותכים את הקצוות ומרוקנים.
  2. מערבבים היטב בקערה את האורז, החומוס, המלח הפלפל והחמאה.
  3. ממלאים את הקישואים ורק 2/3 מהקישוא (כי בבישול האורז מתנפח).
  4. בסיר רחב ונמוך שמתאים גם לאפייה בתנור מחממים חמאה ושמן זית ומטגנים את הקישואים הממולאים מכל הצדדים עד שמזהיבים מעט.
  5. מכינים את הרוטב: ממיסים בקערה את החמאה עם מים רותחים ומוסיפים מלח ופלפל. מערבבים עד שכל החמאה נמסה ומוזגים על הקישואים שבסיר (אחרי שהשחימו מעט מהטיגון). יש לוודא שרוטב החמאה מכסה כמעט לגמרי את הקישואים.
  6. מניחים צלחת הפוכה בסיר על הקישואים (כמישקולת) ומכסים את הסיר במכסה.
  7. מבשלים על אש קטנה כשעה.
  8. מחממים תנור לחום של 90 מעלות.
  9. מעבירים את הסיר (אחרי שעה של בישול) ללא הצלחת לתנור למשך שעתיים (אם לפני שאתם מכניסים לתנור נראה לכם שיש יותר מדי רוטב או שאתם רוצים להסמיכו, הסירו את הצלחת והמכסה ובשלו על אש גבוהה כמה דקות כדי שהנוזלים יצטמצמו).
  10. מגישים עם יוגורט שאוהבים ולא לשכוח למזוג על הכל מרוטב החמאה.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody