סמבוסק
סמבוסק! מאפה בצק ממולא בשפע טעמים שאפשר לשנות לפי טעמכם האישי וכשהוא יוצא מהתנור הוא לא פחות מהאושר האולטימטיבי בהתגלמותו. אין מצב שאתם מוותרים על המתכון הזה
סמבוסק! מאפה בצק ממולא בשפע טעמים שאפשר לשנות לפי טעמכם האישי וכשהוא יוצא מהתנור הוא לא פחות מהאושר האולטימטיבי בהתגלמותו. אין מצב שאתם מוותרים על המתכון הזה
- דניאל עמית
- 25K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 524.3 קק״ל 4194.6 קק״לפחמימות 55.7 גרם 445.3 גרםשומן 35.5 גרם 284.2 גרםנתרן 1411.6 מ״ג 11292.6 מ״גחלבון 36.2 גרם 289.2 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.4 גרםשומן רווי 16.8 גרם 134.8 גרםכולסטרול 72.6 מ״ג 580.5 מ״גסידן 779.7 מ״ג 6237.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 150.2 מ״ג 1201.6 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 27.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות524
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 524.3 קק״ל 4194.6 קק״לפחמימות 55.7 גרם 445.3 גרםשומן 35.5 גרם 284.2 גרםנתרן 1411.6 מ״ג 11292.6 מ״גחלבון 36.2 גרם 289.2 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.4 גרםשומן רווי 16.8 גרם 134.8 גרםכולסטרול 72.6 מ״ג 580.5 מ״גסידן 779.7 מ״ג 6237.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 150.2 מ״ג 1201.6 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 27.5 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 524 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבצק
-
1/2 ק"ג קמח לבן
-
1 כפית שמרים יבשים
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן זית
-
1 1/4 כוסות מים פושרים
למילוי
-
1צנצנת או 16 כפות רוטב עגבניות מוכן
-
8 כפות ממרח פסטואיזה שאוהבים
-
3 כוסות גבינה צהובה 22%מגוררת (איזו שאוהבים)
-
עגבניות מיובשות או כל תוספת שאוהבים - לא חייבים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה (אפשר גם בידיים רק שזה יותר קשה…) את הקמח, השמרים, אבקת האפייה, הסוכר, המלח ושמן הזית.
- מוסיפים את המים בזרם דק ובהדרגה (אולי לא צריך את כל המים) וממשיכים ללוש כ-7 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- אחרי שעה לשים מעט את הבצק בידיים, מניחים על משטח מקומח ומחלקים לכדורים (7-8 כדורים).
- מתפיחים את הכדורים על משטח העבודה (כדאי לכסות במגבת נקייה) עוד כרבע שעה.
- מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של כ-12-15 ס”מ (אפשר גם בעזרת צלחת).
- במרכז כל עיגול מורחים 2 כפות רוטב עגבניות, 1 כף פסטו כמהין, ו-2 חופנים של גבינה צהובה מגוררת.
- מקפלים את העיגול למשלוש או לחצי עיגול ומניחים בתבנית האפייה.
- צובעים בביצה ומפזרים שומשום מעל.
- מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה (עד הזהבה יפה).
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה (אפשר גם בידיים רק שזה יותר קשה…) את הקמח, השמרים, אבקת האפייה, הסוכר, המלח ושמן הזית.
- מוסיפים את המים בזרם דק ובהדרגה (אולי לא צריך את כל המים) וממשיכים ללוש כ-7 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- אחרי שעה לשים מעט את הבצק בידיים, מניחים על משטח מקומח ומחלקים לכדורים (7-8 כדורים).
- מתפיחים את הכדורים על משטח העבודה (כדאי לכסות במגבת נקייה) עוד כרבע שעה.
- מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של כ-12-15 ס”מ (אפשר גם בעזרת צלחת).
- במרכז כל עיגול מורחים 2 כפות רוטב עגבניות, 1 כף פסטו כמהין, ו-2 חופנים של גבינה צהובה מגוררת.
- מקפלים את העיגול למשלוש או לחצי עיגול ומניחים בתבנית האפייה.
- צובעים בביצה ומפזרים שומשום מעל.
- מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה (עד הזהבה יפה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
אם אני משתמשת בקמח שמרים כמה קמח לשים?
אותה כמות קמח- 1/2 קילו קמח שמרים.