רקע בוש
בוש

קציצות כרובית ברוטב עגבניות

קציצות כרובית צמחוניות בסגנון "אבו חצירא" מצופות בסולת ומטוגנות, ולבסוף, משכשכות ברוטב עגבניות רענן בניחוח איטלקי
קציצות כרובית צמחוניות בסגנון "אבו חצירא" מצופות בסולת ומטוגנות, ולבסוף, משכשכות ברוטב עגבניות רענן בניחוח איטלקי
  • דניאל עמית
  • 880 צפיות
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    460
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 459.6 קק״ל 1838.5 קק״ל
    פחמימות 58.3 גרם 233.3 גרם
    שומן 19.7 גרם 79.0 גרם
    נתרן 1245.5 מ״ג 4982.1 מ״ג
    חלבון 14.8 גרם 59.0 גרם
    סיבים תזונתיים 7.2 גרם 29.0 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.7 גרם
    כולסטרול 126.6 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 120.7 מ״ג 482.9 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 15.5 מ״ג
    אשלגן 917.3 מ״ג 3669.2 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    460
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 459.6 קק״ל 1838.5 קק״ל
    פחמימות 58.3 גרם 233.3 גרם
    שומן 19.7 גרם 79.0 גרם
    נתרן 1245.5 מ״ג 4982.1 מ״ג
    חלבון 14.8 גרם 59.0 גרם
    סיבים תזונתיים 7.2 גרם 29.0 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.7 גרם
    כולסטרול 126.6 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 120.7 מ״ג 482.9 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 15.5 מ״ג
    אשלגן 917.3 מ״ג 3669.2 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב

טיגון


אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל לארבעה חלקים ומכניסים למעבד המזון עם הלחם והפטרוזיליה ליצירת תערובת חלקה. מוציאים לקערה.
  2. חותכים את הכרובית לחתיכות גסות ומכניסים למעבד המזון לקיצוץ.
  3. מוסיפים לתערובת ומוסיפים גם ביצים טרופות, רבע כוס סולת ומתבלים במלח ופלפל. מכניסים לקירור ל-15 דקות.
  4. מגלגלים לכדורים בגודל פינג פונג וטובלים כל כדור בביצה טרופה ואז בקערה עם יתרת הסולת ליצירת ציפוי לקציצה.
  5. מכינים את הרוטב: מחממים במחבת על כיריים שמן זית, מוסיפים את השום הכתוש לדקה ומוסיפים את מחית העגבניות.
  6. מכניסים את עלי הבזיליקום ואחרי רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.
  7. מכניסים בלנדר מוט ומרסקים את הרוטב למרקם חלק וקטיפתי. מתבלים וטועמים לתיקון.
  8. מחממים שמן זית לטיגון הקציצות במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה.
  9. מעבירים את הקציצות אל הרוטב ונותנים להם להתבשל יחד עוד 10 דקות על אש נמוכה.

    קציצות כרובית ברוטב עגבניות
    בתיאבון!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    אורנה ריף

    האם אפשר להחליף את הסולת בקוואקר?

      Avatar
      Foody team

      לא.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody