מאפה פילו עם גבינות ודבש
מתכון קל למאפה מהיר, טעים ומתפצח של פילו ממולא בתערובת של גבינות המוגש עם נגיעות דבש. מנה מרשימה וטעימה שמתאימה כמעט לכל ארוחה ולא רק בשבועות
מתכון קל למאפה מהיר, טעים ומתפצח של פילו ממולא בתערובת של גבינות המוגש עם נגיעות דבש. מנה מרשימה וטעימה שמתאימה כמעט לכל ארוחה ולא רק בשבועות
- דניאל עמית
- 28K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 454.4 קק״ל 3635.0 קק״לפחמימות 25.7 גרם 205.3 גרםשומן 33.3 גרם 266.6 גרםנתרן 380.1 מ״ג 3040.7 מ״גחלבון 16.0 גרם 127.7 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 6.0 גרםשומן רווי 18.3 גרם 146.1 גרםכולסטרול 177.2 מ״ג 1417.4 מ״גסידן 274.8 מ״ג 2198.1 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 143.8 מ״ג 1150.4 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 15.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות454
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 454.4 קק״ל 3635.0 קק״לפחמימות 25.7 גרם 205.3 גרםשומן 33.3 גרם 266.6 גרםנתרן 380.1 מ״ג 3040.7 מ״גחלבון 16.0 גרם 127.7 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 6.0 גרםשומן רווי 18.3 גרם 146.1 גרםכולסטרול 177.2 מ״ג 1417.4 מ״גסידן 274.8 מ״ג 2198.1 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 143.8 מ״ג 1150.4 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 15.9 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 454 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק פילומופשר
-
70 גרם חמאהמומסת
-
3כוסות או 300 גרם גבינת פטה 5%מגוררת (אפשר גם עם יותר אחוזי שומן)
-
2כוסות או 200 גרם גבינת קשקבלמגוררת
-
1 גביע קוטג’
-
3 ביצים M
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
4 כפות שומשום
-
10 כפות דבש
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים בחמאה את תחתית ושולי התבנית.
- מניחים על תחתית התבנית ועל השוליים שכבה אחת של עלי פילו, מברישים אותם בחמאה ומניחים מעל שכבה נוספת. מברישים גם אותה בחמאה.
- מערבבים בקערה את הגבינות הקשות (בלי הקוטג’).
- בקערה נוספת מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה.
- מפזרים על שכבת הפילו כחופן או יותר מתערובת הגבינות ומפזרים מעל באופן אקראי מגבינת הקוטג’.
- מכסים את הגבינות בקרעי עלי פילו כך שיכסו את כל שכבת הגבינות וצובעים שוב בחמאה. מפזרים שוב תערובת גבינות וקוטג’ ומכסים בעלי פילו, צובעים בחמאה.
- מוזגים מעל שכבות הפילו והגבינות את תערובת הביצים ומקשטים בשומשום מלמעלה.
- מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה (עד שמזהיב).
- מוציאים מהתנור וממתינים 10-15 דקות עד שהמאפה מתייצב.
- חותכים למנות אישיות, מעבירים לצלחות הגשה ומזלפים דבש מלמעלה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים בחמאה את תחתית ושולי התבנית.
- מניחים על תחתית התבנית ועל השוליים שכבה אחת של עלי פילו, מברישים אותם בחמאה ומניחים מעל שכבה נוספת. מברישים גם אותה בחמאה.
- מערבבים בקערה את הגבינות הקשות (בלי הקוטג’).
- בקערה נוספת מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה.
- מפזרים על שכבת הפילו כחופן או יותר מתערובת הגבינות ומפזרים מעל באופן אקראי מגבינת הקוטג’.
- מכסים את הגבינות בקרעי עלי פילו כך שיכסו את כל שכבת הגבינות וצובעים שוב בחמאה. מפזרים שוב תערובת גבינות וקוטג’ ומכסים בעלי פילו, צובעים בחמאה.
- מוזגים מעל שכבות הפילו והגבינות את תערובת הביצים ומקשטים בשומשום מלמעלה.
- מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה (עד שמזהיב).
- מוציאים מהתנור וממתינים 10-15 דקות עד שהמאפה מתייצב.
- חותכים למנות אישיות, מעבירים לצלחות הגשה ומזלפים דבש מלמעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)