רקע בוש

העוף של דודה דליה

העוף של דליה, דודה שלי, תמיד יוצא עסיסי וטעים. אבל כששאלתי אותה איך מכינים? התשובה היתה קצת מזה וקצת מזה. אז נעמדתי לידה במטבח, מדדתי ורשמתי כל צעד!
העוף של דליה, דודה שלי, תמיד יוצא עסיסי וטעים. אבל כששאלתי אותה איך מכינים? התשובה היתה קצת מזה וקצת מזה. אז נעמדתי לידה במטבח, מדדתי ורשמתי כל צעד!
  • דניאל עמית
  • 90K צפיות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
    123
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 123.1 קק״ל 615.4 קק״ל
    פחמימות 3.6 גרם 18.0 גרם
    שומן 12.2 גרם 60.8 גרם
    נתרן 389.8 מ״ג 1948.8 מ״ג
    חלבון 0.7 גרם 3.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 8.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    אשלגן 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
    123
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 123.1 קק״ל 615.4 קק״ל
    פחמימות 3.6 גרם 18.0 גרם
    שומן 12.2 גרם 60.8 גרם
    נתרן 389.8 מ״ג 1948.8 מ״ג
    חלבון 0.7 גרם 3.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 8.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    אשלגן 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מערבבים היטב בקערה את השמן, הפפריקה החריפה, הפפריקה המתוקה, תבלין גריל לעוף, מלח, פלפל ושיני השום.
  2. מושחים היטב את העוף ותפוחי האדמה בתערובת התבלינים ומעבירים לתבנית המתאימה בגודלה לכמות העוף שהכנתם. מכסים ומשרים לילה במקרר.
  3. מחממים תנור לחום של 200 מעלות (לא טורבו אלא חום עליון ותחתון).
  4. מכניסים את התבנית מכוסה בנייר אלומיניום לתנור לרבע שעה.
  5. אחרי רבע שעה, מוזגים את המים לתבנית, מכסים שוב וממשיכים באפייה עוד שעה.
  6. כעבור שעה מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות להשחמה.

    העוף של דליה. צילום: ספיר קוסה
    העוף של דליה. צילום: ספיר קוסה

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (9)

    Avatar

      Avatar
      נועה

      חייבים לילה להשרות לילה? אין גרסה מקוצרת?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        אפשר להשרות פשוט כמה שיותר זמן, כדי שהעוף יספוג את הטעמים. גם אם יש שעות בודדות זה בסדר

      Avatar
      רונית לנדאו

      פשוט ונפלא! לבקשת בני המשפחה כבר הכנתי מספר פעמים! תודה!

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody