-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 215.3 קק״ל 1722.1 קק״לפחמימות 15.2 גרם 121.8 גרםשומן 16.4 גרם 131.5 גרםנתרן 985.8 מ״ג 7886.7 מ״גחלבון 2.6 גרם 21.0 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 6.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 17.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.7 מ״ג 101.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 42.1 מ״ג 337.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 5 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות215
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 215.3 קק״ל 1722.1 קק״לפחמימות 15.2 גרם 121.8 גרםשומן 16.4 גרם 131.5 גרםנתרן 985.8 מ״ג 7886.7 מ״גחלבון 2.6 גרם 21.0 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 6.6 גרםשומן רווי 2.2 גרם 17.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.7 מ״ג 101.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 42.1 מ״ג 337.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 215 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
לרוטב
-
4 כפות חרדל גרגירים
-
6 כפות חרדל דיז’וןחלק
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 1/2 כפות דבש
-
1 כף סילאן
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אלומיניום.
- מניחים את שוק הטלה על התבנית וחורצים בבשר 10 חורים. בכל חור נועצים שן שום.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את החרדלים, שמן הזית, המלח, הפלפל, הדבש והסילאן.
- מוזגים את הרוטב על הבשר ומורחים עם הידיים על כל הנתח משני הצדדים (ממש עושים לו מסאז’).
- מפזרים בצידי הבשר את התפודים, השאלוטס והשום.
- מזלפים מעליהם מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ומניחים על הירקות את ענפי הטימין והרוזמרין.
- מכניסים את התבנית לתנור לחצי שעה.
- כעבור חצי שעה, מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות עוד שעה וחצי-שעתיים (אם לקראת הסוף בא לכם שהוא יקבל עוד צבע, תורידו שוב את הנייר ותנו לו עוד זמן).
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אלומיניום.
- מניחים את שוק הטלה על התבנית וחורצים בבשר 10 חורים. בכל חור נועצים שן שום.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את החרדלים, שמן הזית, המלח, הפלפל, הדבש והסילאן.
- מוזגים את הרוטב על הבשר ומורחים עם הידיים על כל הנתח משני הצדדים (ממש עושים לו מסאז’).
- מפזרים בצידי הבשר את התפודים, השאלוטס והשום.
- מזלפים מעליהם מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ומניחים על הירקות את ענפי הטימין והרוזמרין.
- מכניסים את התבנית לתנור לחצי שעה.
- כעבור חצי שעה, מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות עוד שעה וחצי-שעתיים (אם לקראת הסוף בא לכם שהוא יקבל עוד צבע, תורידו שוב את הנייר ותנו לו עוד זמן).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
היי, תודה על המתכון, אני מתלבטת בין כתף לשוק טלה, אשמח להמלצתך מה עדיף?
היי לילך, אני אישית מעדיפה כתף טלה אבל גם שוק טלה ייצא מצוין 🙂
היי עמית