רקע בוש

עוגיות חמאה אצבע עם ריבה

מצאנו את המתכון המושלם לעוגיות לצד הקפה - עוגיות חמאה אצבע עם ריבה אדומה וטעימה, שלא תוכלו להפסיק לנשנש!
מצאנו את המתכון המושלם לעוגיות לצד הקפה - עוגיות חמאה אצבע עם ריבה אדומה וטעימה, שלא תוכלו להפסיק לנשנש!
  • דניאל עמית
  • 14K צפיות
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    103
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 102.7 קק״ל 4108.3 קק״ל
    פחמימות 12.1 גרם 482.2 גרם
    שומן 4.8 גרם 190.4 גרם
    נתרן 3.8 מ״ג 151.5 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 36.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 11.6 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 11.5 גרם
    כולסטרול 6.4 מ״ג 254.0 מ״ג
    סידן 4.1 מ״ג 163.4 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 15.4 מ״ג 616.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    103
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 102.7 קק״ל 4108.3 קק״ל
    פחמימות 12.1 גרם 482.2 גרם
    שומן 4.8 גרם 190.4 גרם
    נתרן 3.8 מ״ג 151.5 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 36.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 11.6 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 11.5 גרם
    כולסטרול 6.4 מ״ג 254.0 מ״ג
    סידן 4.1 מ״ג 163.4 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 15.4 מ״ג 616.7 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 3.6 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

קישוט


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות בתוכנית טורבו 3D.
  2. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה, הסוכר, החלמון והשמנת עד לקבלת קרם אחיד.
  3. מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מחלקים את הבצק לעוגיות במשקל 25 גרם כל אחת ומגלגלים לכדורים.
  5. מסדרים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  6. בעזרת האצבע או הצד ההפוך של כף עץ, יוצרים במרכז כל כדור גומה, כמעט עד הסוף.
  7. אופים את העוגיות בתנור במשך כ-9 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומחדשים את הגומה בעזרת צידה ההפוך של כף העץ.

    עוגיות חמאה אצבע עם ריבה 2
    מחדשים את הגומה עם כף עץ הפוכה

  8. מזלפים בכל גומה מעט ריבה אדומה, וממשיכים לאפות בתנור עוד כ-8 דקות, או עד שהעוגיות אפויות ומעט זהובות.
    עוגיות חמאה אצבע עם ריבה 2
    מזלפים בכל גומה ריבה אדומה

    עוגיות חמאה אצבע עם ריבה 2
    מוציאים את העוגיות מהתנור

  9. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

    עוגיות חמאה אצבע עם ריבה 2
    עוגיות חמאה אצבע עם ריבה. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

      Avatar
      א.פ.

      מתכון לא מוצלח, יחס לאנטוב בין החמאה לקמחים, יוצא דביק ביותר וצריך להוסיף כל הזמן קמח כדי שאפשר יהיה לעבוד עם הבצק

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי, המתכון תקין מבחינת הכמויות. יש לשים לב שהחמאה צריכה להיות קרה (ולא רכה/מומסת). יש לא מעט מרכיבים יבשים בבצק, הוא לא אמור לצאת דביק. אפשר גם תמיד להכניס למקרר להתייצבות לפני העיצוב לעוגיות

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody