-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 180.4 קק״ל 360.7 קק״לפחמימות 23.3 גרם 46.6 גרםשומן 8.7 גרם 17.4 גרםנתרן 392.1 מ״ג 784.1 מ״גחלבון 3.3 גרם 6.6 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 9.1 גרםשומן רווי 5.1 גרם 10.3 גרםכולסטרול 21.5 מ״ג 43.0 מ״גסידן 50.6 מ״ג 101.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 1.9 מ״גאשלגן 796.5 מ״ג 1593.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות180
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 180.4 קק״ל 360.7 קק״לפחמימות 23.3 גרם 46.6 גרםשומן 8.7 גרם 17.4 גרםנתרן 392.1 מ״ג 784.1 מ״גחלבון 3.3 גרם 6.6 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 9.1 גרםשומן רווי 5.1 גרם 10.3 גרםכולסטרול 21.5 מ״ג 43.0 מ״גסידן 50.6 מ״ג 101.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 1.9 מ״גאשלגן 796.5 מ״ג 1593.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.3 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 180 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
לדלעת
-
1 דלעת ערמונים בינוניתמסוג ספגטי, תשאלו את הירקן
-
מעט לזילוף
-
1/4 כפית מלח דק
לרוטב
-
20 גרם חמאה
-
1 בצל קטןקצוץ
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 חבילה פטריות שימג’י
-
1 חופן גבינת קשקבלמגוררת
-
1 חופן גבינת פטה 5%מגוררת, או איזו שאוהבים
אופן הכנה
- מכינים את הדלעת: מחממים תנור לחם של 200 מעלות ומרפסים תבנית בנייר אפייה.
- חוצים את הדלעת (אין צורך לקלוף) ומוציאים את הגרעינים והסיבים בעזרת כף.
- מניחים על התבנית את שני החצאים (הקליפה כלפי מטה) ואופים שעה ורבע (עד שמתרככת לחלוטין).
- מוציאים מהתנור ומקררים את הדלעת לחלוטין.
- כשהדלעת קרה לחלוטין מתחילים לגרד את בשר הדלעת בעזרת מזלג (כך שמתקבלת מעין פסטה ספגטי). מניחים בקערה.
- מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום, מערבבים ומבשלים עוד כמה שניות.
- מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
- מוסיפים את הפסטה דלעת שגרדנו למחבת ומערבבים.
- מוסיפים את הקשקבל, מערבבים מעט ומסירים מהאש.
- מניחים על צלחת הגשה ומפזרים גבינת פטה על הכל.
אופן הכנה
- מכינים את הדלעת: מחממים תנור לחם של 200 מעלות ומרפסים תבנית בנייר אפייה.
- חוצים את הדלעת (אין צורך לקלוף) ומוציאים את הגרעינים והסיבים בעזרת כף.
- מניחים על התבנית את שני החצאים (הקליפה כלפי מטה) ואופים שעה ורבע (עד שמתרככת לחלוטין).
- מוציאים מהתנור ומקררים את הדלעת לחלוטין.
- כשהדלעת קרה לחלוטין מתחילים לגרד את בשר הדלעת בעזרת מזלג (כך שמתקבלת מעין פסטה ספגטי). מניחים בקערה.
- מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום, מערבבים ומבשלים עוד כמה שניות.
- מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
- מוסיפים את הפסטה דלעת שגרדנו למחבת ומערבבים.
- מוסיפים את הקשקבל, מערבבים מעט ומסירים מהאש.
- מניחים על צלחת הגשה ומפזרים גבינת פטה על הכל.
הערות
- אפשר להמיר את החמאה בשמן זית ולהכין גם ללא הגבינות.
הערות
- אפשר להמיר את החמאה בשמן זית ולהכין גם ללא הגבינות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)