פיש אנד צ’יפס
לפעמים צריך קצת להתפרע ואם כבר, אז כבר! אצבעות דג מטוגנות בבלילה שהופכת לפריכה מבחוץ ומשאירה את הדג עסיסי מבפנים לצד צי'פס מתובל שאי אפשר להפסיק לאכול
לפעמים צריך קצת להתפרע ואם כבר, אז כבר! אצבעות דג מטוגנות בבלילה שהופכת לפריכה מבחוץ ומשאירה את הדג עסיסי מבפנים לצד צי'פס מתובל שאי אפשר להפסיק לאכול
- דניאל עמית
- 14K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2918.7 קק״ל 5837.4 קק״לפחמימות 134.2 גרם 268.5 גרםשומן 252.6 גרם 505.2 גרםנתרן 1190.3 מ״ג 2380.7 מ״גחלבון 18.8 גרם 37.6 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 10.4 גרםשומן רווי 17.6 גרם 35.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.0 מ״ג 50.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 175.6 מ״ג 351.3 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות2919
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2918.7 קק״ל 5837.4 קק״לפחמימות 134.2 גרם 268.5 גרםשומן 252.6 גרם 505.2 גרםנתרן 1190.3 מ״ג 2380.7 מ״גחלבון 18.8 גרם 37.6 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 10.4 גרםשומן רווי 17.6 גרם 35.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 25.0 מ״ג 50.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 175.6 מ״ג 351.3 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 2.5 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 2919 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבלילה
-
1בקבוק או 330 מ"ל בירה בהירהאו כהה
-
2 כפיות שמרים יבשים
-
1 3/4 כוסות קמח לבןאולי עוד כף
-
1/2 כפית מלח דק
לדג
לצ'יפס
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/4 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 גרידת לימון בינוני
-
1 חופן גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה לדגים: מערבבים את הבירה עם השמרים היבשים עד שהשמרים נמסים.
- מוסיפים בהדרגה ולאט לאט את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה עד שהתערובת מסמיכה.
- מוסיפים את המלח ומערבבים.
- מכניסים את הבלילה למקרר לחצי שעה.
- מכינים את הדג: פורסים את הדג לאצבעות ברוחב של כ-1 ס”מ.
- מחממים את השמן לטיגון עמוק.
- מוציאים את הבלילה מהמקרר וטובלים את אצבעות הדג בבלילה עד שהן מצופות לחלוטין.
- מכניסים לשמן הרותח ומטגנים עד הזהבה.
- מוציאים מהשמן לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מכינים את הצ’יפס: חותכים את תפוחי האדמה, עם הקליפה, לרצועות צ’יפס בגודל שאוהבים.
- מכניסים לשמן הרותח עד הזהבה ומוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג.
- מוסיפים לצ’יפס את המלח, גרידת הלימון והפרמז’ן, מערבבים ומגישים עם אצבעות הדג המטוגנות.
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה לדגים: מערבבים את הבירה עם השמרים היבשים עד שהשמרים נמסים.
- מוסיפים בהדרגה ולאט לאט את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה עד שהתערובת מסמיכה.
- מוסיפים את המלח ומערבבים.
- מכניסים את הבלילה למקרר לחצי שעה.
- מכינים את הדג: פורסים את הדג לאצבעות ברוחב של כ-1 ס”מ.
- מחממים את השמן לטיגון עמוק.
- מוציאים את הבלילה מהמקרר וטובלים את אצבעות הדג בבלילה עד שהן מצופות לחלוטין.
- מכניסים לשמן הרותח ומטגנים עד הזהבה.
- מוציאים מהשמן לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מכינים את הצ’יפס: חותכים את תפוחי האדמה, עם הקליפה, לרצועות צ’יפס בגודל שאוהבים.
- מכניסים לשמן הרותח עד הזהבה ומוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג.
- מוסיפים לצ’יפס את המלח, גרידת הלימון והפרמז’ן, מערבבים ומגישים עם אצבעות הדג המטוגנות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)