פיש אנד צ’יפס

לפעמים צריך קצת להתפרע ואם כבר, אז כבר! אצבעות דג מטוגנות בבלילה שהופכת לפריכה מבחוץ ומשאירה את הדג עסיסי מבפנים לצד צי'פס מתובל שאי אפשר להפסיק לאכול
לפעמים צריך קצת להתפרע ואם כבר, אז כבר! אצבעות דג מטוגנות בבלילה שהופכת לפריכה מבחוץ ומשאירה את הדג עסיסי מבפנים לצד צי'פס מתובל שאי אפשר להפסיק לאכול
  • דניאל עמית
  • 12K צפיות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    2919
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2918.7 קק״ל 5837.4 קק״ל
    פחמימות 134.2 גרם 268.5 גרם
    שומן 252.6 גרם 505.2 גרם
    נתרן 1190.3 מ״ג 2380.7 מ״ג
    חלבון 18.8 גרם 37.6 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 10.4 גרם
    שומן רווי 17.6 גרם 35.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 25.0 מ״ג 50.0 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 175.6 מ״ג 351.3 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    2919
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2918.7 קק״ל 5837.4 קק״ל
    פחמימות 134.2 גרם 268.5 גרם
    שומן 252.6 גרם 505.2 גרם
    נתרן 1190.3 מ״ג 2380.7 מ״ג
    חלבון 18.8 גרם 37.6 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 10.4 גרם
    שומן רווי 17.6 גרם 35.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 25.0 מ״ג 50.0 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 175.6 מ״ג 351.3 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

לבלילה

לדג

לצ'יפס


אופן הכנה

  1. מכינים את הבלילה לדגים: מערבבים את הבירה עם השמרים היבשים עד שהשמרים נמסים.
  2. מוסיפים בהדרגה ולאט לאט את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה עד שהתערובת מסמיכה.
  3. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  4. מכניסים את הבלילה למקרר לחצי שעה.
  5. מכינים את הדג: פורסים את הדג לאצבעות ברוחב של כ-1 ס”מ.
  6. מחממים את השמן לטיגון עמוק.
  7. מוציאים את הבלילה מהמקרר וטובלים את אצבעות הדג בבלילה עד שהן מצופות לחלוטין.
  8. מכניסים לשמן הרותח ומטגנים עד הזהבה.
  9. מוציאים מהשמן לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.

    פיש אנד צ'יפס. צילום: ספיר קוסה
    אצבעות דגים מטוגנות. צילום: ספיר קוסה

  10. מכינים את הצ’יפס: חותכים את תפוחי האדמה, עם הקליפה, לרצועות צ’יפס בגודל שאוהבים.
  11. מכניסים לשמן הרותח עד הזהבה ומוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג.
  12. מוסיפים לצ’יפס את המלח, גרידת הלימון והפרמז’ן, מערבבים ומגישים עם אצבעות הדג המטוגנות.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody