פולנטה פטריות

איך קרה שעד היום עדיין לא הכנתי מנה כל כך פשוטה וכל כך טעימה כמו פולנטה ועוד כזו שאפשר לשדרג עם פיטריות?! אז אם נמאס לכם מסתם פירה, פולנטה זו התשובה
איך קרה שעד היום עדיין לא הכנתי מנה כל כך פשוטה וכל כך טעימה כמו פולנטה ועוד כזו שאפשר לשדרג עם פיטריות?! אז אם נמאס לכם מסתם פירה, פולנטה זו התשובה
  • דניאל עמית
  • 27K צפיות
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    493
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 492.6 קק״ל 1970.4 קק״ל
    פחמימות 17.6 גרם 70.5 גרם
    שומן 40.4 גרם 161.8 גרם
    נתרן 723.7 מ״ג 2894.8 מ״ג
    חלבון 18.4 גרם 73.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.5 גרם
    שומן רווי 24.6 גרם 98.3 גרם
    כולסטרול 117.5 מ״ג 470.0 מ״ג
    סידן 395.1 מ״ג 1580.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    אשלגן 542.3 מ״ג 2169.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    493
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 492.6 קק״ל 1970.4 קק״ל
    פחמימות 17.6 גרם 70.5 גרם
    שומן 40.4 גרם 161.8 גרם
    נתרן 723.7 מ״ג 2894.8 מ״ג
    חלבון 18.4 גרם 73.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.5 גרם
    שומן רווי 24.6 גרם 98.3 גרם
    כולסטרול 117.5 מ״ג 470.0 מ״ג
    סידן 395.1 מ״ג 1580.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    אשלגן 542.3 מ״ג 2169.2 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

לפטריות

לפולנטה

להגשה


אופן הכנה

  1. חותכים לרצועות פטריות השיטאקי (מורידים להם ת׳חתכה הזאת את הרגל) שיש להן טעם דומיננטי וחזק ופטריות שימאג׳י חומות.
  2. מקפיצים עם חתכה חמאה וכשהן משחימות מוסיפים 3 שיני שום פרוס ומלח.
  3. בסיר נפרד מחממים ליטר חלב ושמנת מתוקה שלמה. כשזה מגיע לרתיחה, מוסיפים לאט לאט כוס קמח תירס (גם אותו יש בכל סופר) וכמעט כפית שטוחה מלח.
  4. תוך כדי מערבבים כדי שלא יווצרו גושים. כמעט כל הזמן לערבב. רגע לפני שזה מוכן זורקים נגיד 30 גרם חמאה ו-50 גרם פרמזן מגורדת ומערבבים עד למרקם אחיד.
    פולנטה פטריות. צילום: ספיר קוסה
    מוזגים את הפולנטה ישר לצלחת. צילום: ספיר קוסה

     

  5. מגישים עם הפטריות ומעל מוסיפים פרמזן ואם יש לכם קצת שמן כמהין בכלל אלוהים אוהב אתכם. וגם אני. תרבחו ותסעדו!

    פולנטה פטריות. צילום: ספיר קוסה
    מפנקים בערימה של פטריות. צילום: ספיר קוסה

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody