מרק כתום בקלי קלותה

האמת, בחורף תמיד כיף שיש מרק בשלוף! ועוד יותר כיף שהכי קל בעולם להכין אותו! ממש כמה דקות של עבודה, קצת מחכים שיתרככו הירקות, טוחנים וקיבלתם מרק מושלם
האמת, בחורף תמיד כיף שיש מרק בשלוף! ועוד יותר כיף שהכי קל בעולם להכין אותו! ממש כמה דקות של עבודה, קצת מחכים שיתרככו הירקות, טוחנים וקיבלתם מרק מושלם
  • דניאל עמית
  • 43K צפיות
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    132
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 132.1 קק״ל 792.5 קק״ל
    פחמימות 14.7 גרם 88.1 גרם
    שומן 6.4 גרם 38.7 גרם
    נתרן 692.4 מ״ג 4154.4 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 14.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 13.6 גרם
    כולסטרול 10.2 מ״ג 61.2 מ״ג
    סידן 45.9 מ״ג 275.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 322.9 מ״ג 1937.3 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    132
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 132.1 קק״ל 792.5 קק״ל
    פחמימות 14.7 גרם 88.1 גרם
    שומן 6.4 גרם 38.7 גרם
    נתרן 692.4 מ״ג 4154.4 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 14.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 13.6 גרם
    כולסטרול 10.2 מ״ג 61.2 מ״ג
    סידן 45.9 מ״ג 275.4 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 322.9 מ״ג 1937.3 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
ארוחה זוגית
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים סיר מרק עם שמן זית, ומכניסים לאידוי קל את הירקות לפי הסדר כתוב.
  2. מוסיפים מלח ומערבבים קלות.
  3. מוסיפים מים, עד גובה הירקות - שימו לב שאתם לא שמים יותר מידי מים, אז המרק יצא דליל. אנחנו רוצים מרק סמיך ועשיר.
  4. מבשלים עם מכסה עד שהירקות מתרככים, טוחנים בבלנדר מוט וטועמים את התיבול. אם צריך מוסיפים עוד מלח ומעט פלפל שחור.
  5. מוסיפים חצי כוס שמנת לבישול/חלב קוקוס/ מוצר סויה לבישול (פרווה) ומערבבים.
  6. לפני ההגשה מוסיפים שליכטה מהשמנת, קרוטונים, כוסברה ופלפל חריף למי שאוהב.
  7. רוצים להכין קרוטונים לבד?  לוקחים לחם/חלה/באגט, חותכים לקוביות, מתבלים במלח, שמן זית ושן שום כתושה. מפזרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים על חום של 200 מעלות עד שהם מתקשים ומשחימים.
מרק כתום. צילום: דניאל עמית
מרק כתום. צילום: דניאל עמית

 


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody