מרק כתום בקלי קלותה
האמת, בחורף תמיד כיף שיש מרק בשלוף! ועוד יותר כיף שהכי קל בעולם להכין אותו! ממש כמה דקות של עבודה, קצת מחכים שיתרככו הירקות, טוחנים וקיבלתם מרק מושלם
האמת, בחורף תמיד כיף שיש מרק בשלוף! ועוד יותר כיף שהכי קל בעולם להכין אותו! ממש כמה דקות של עבודה, קצת מחכים שיתרככו הירקות, טוחנים וקיבלתם מרק מושלם
- דניאל עמית
- 39K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 132.1 קק״ל 792.5 קק״לפחמימות 14.7 גרם 88.1 גרםשומן 6.4 גרם 38.7 גרםנתרן 692.4 מ״ג 4154.4 מ״גחלבון 2.3 גרם 14.0 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.3 גרםשומן רווי 2.3 גרם 13.6 גרםכולסטרול 10.2 מ״ג 61.2 מ״גסידן 45.9 מ״ג 275.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 322.9 מ״ג 1937.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות132
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 132.1 קק״ל 792.5 קק״לפחמימות 14.7 גרם 88.1 גרםשומן 6.4 גרם 38.7 גרםנתרן 692.4 מ״ג 4154.4 מ״גחלבון 2.3 גרם 14.0 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.3 גרםשומן רווי 2.3 גרם 13.6 גרםכולסטרול 10.2 מ״ג 61.2 מ״גסידן 45.9 מ״ג 275.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 322.9 מ״ג 1937.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 132 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
5 שיני שוםקלופות, שלמות
-
2 בטטות בינוניותקלופות, חתוכות גס
-
1 בצל גדולקלוף, חתוך גס
-
200 גרם דלעתקלופה, חתוכה גס
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס שמנת לבישול 15%או חלב קוקוס או שמנת צמחית - סויה לבישול
הגשה
-
כמה שליכטות לכל קערה
אופן הכנה
- מחממים סיר מרק עם שמן זית, ומכניסים לאידוי קל את הירקות לפי הסדר כתוב.
- מוסיפים מלח ומערבבים קלות.
- מוסיפים מים, עד גובה הירקות - שימו לב שאתם לא שמים יותר מידי מים, אז המרק יצא דליל. אנחנו רוצים מרק סמיך ועשיר.
- מבשלים עם מכסה עד שהירקות מתרככים, טוחנים בבלנדר מוט וטועמים את התיבול. אם צריך מוסיפים עוד מלח ומעט פלפל שחור.
- מוסיפים חצי כוס שמנת לבישול/חלב קוקוס/ מוצר סויה לבישול (פרווה) ומערבבים.
- לפני ההגשה מוסיפים שליכטה מהשמנת, קרוטונים, כוסברה ופלפל חריף למי שאוהב.
- רוצים להכין קרוטונים לבד? לוקחים לחם/חלה/באגט, חותכים לקוביות, מתבלים במלח, שמן זית ושן שום כתושה. מפזרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים על חום של 200 מעלות עד שהם מתקשים ומשחימים.
אופן הכנה
- מחממים סיר מרק עם שמן זית, ומכניסים לאידוי קל את הירקות לפי הסדר כתוב.
- מוסיפים מלח ומערבבים קלות.
- מוסיפים מים, עד גובה הירקות - שימו לב שאתם לא שמים יותר מידי מים, אז המרק יצא דליל. אנחנו רוצים מרק סמיך ועשיר.
- מבשלים עם מכסה עד שהירקות מתרככים, טוחנים בבלנדר מוט וטועמים את התיבול. אם צריך מוסיפים עוד מלח ומעט פלפל שחור.
- מוסיפים חצי כוס שמנת לבישול/חלב קוקוס/ מוצר סויה לבישול (פרווה) ומערבבים.
- לפני ההגשה מוסיפים שליכטה מהשמנת, קרוטונים, כוסברה ופלפל חריף למי שאוהב.
- רוצים להכין קרוטונים לבד? לוקחים לחם/חלה/באגט, חותכים לקוביות, מתבלים במלח, שמן זית ושן שום כתושה. מפזרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים על חום של 200 מעלות עד שהם מתקשים ומשחימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)