חציל מלנזנה

שכבות של אושר! מנה איטלקית קלאסית של חציל מלנזנה, המורכבת משכבות של רוטב עגבניות, חציל, גבינות מוצרלה, פרמזן וקשקבל, רוטב בשמל וזיתי קלמטה
שכבות של אושר! מנה איטלקית קלאסית של חציל מלנזנה, המורכבת משכבות של רוטב עגבניות, חציל, גבינות מוצרלה, פרמזן וקשקבל, רוטב בשמל וזיתי קלמטה
  • דניאל עמית
  • 110 צפיות
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-35 דק׳
  • קלוריות
    2068
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2068.3 קק״ל 2068.3 קק״ל
    פחמימות 122.9 גרם 122.9 גרם
    שומן 171.7 גרם 171.7 גרם
    נתרן 912.1 מ״ג 912.1 מ״ג
    חלבון 31.5 גרם 31.5 גרם
    סיבים תזונתיים 25.9 גרם 25.9 גרם
    שומן רווי 46.6 גרם 46.6 גרם
    כולסטרול 129.1 מ״ג 129.1 מ״ג
    סידן 532.2 מ״ג 532.2 מ״ג
    ברזל 11.0 מ״ג 11.0 מ״ג
    אשלגן 3668.5 מ״ג 3668.5 מ״ג
    אבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-35 דק׳
  • קלוריות
    2068
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2068.3 קק״ל 2068.3 קק״ל
    פחמימות 122.9 גרם 122.9 גרם
    שומן 171.7 גרם 171.7 גרם
    נתרן 912.1 מ״ג 912.1 מ״ג
    חלבון 31.5 גרם 31.5 גרם
    סיבים תזונתיים 25.9 גרם 25.9 גרם
    שומן רווי 46.6 גרם 46.6 גרם
    כולסטרול 129.1 מ״ג 129.1 מ״ג
    סידן 532.2 מ״ג 532.2 מ״ג
    ברזל 11.0 מ״ג 11.0 מ״ג
    אשלגן 3668.5 מ״ג 3668.5 מ״ג
    אבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


תבנית מרובעת 20X20

חציל

רוטב

גבינות

רוטב בשמל

זיתים


אופן הכנה

  1. מכינים את החציל: פורסים את החציל על נייר אפיה ומפזרים מלח.
  2. מניחים לחציל לנוח ולהגיר נוזלים במשך חצי שעה ולאחר מכן סופגים אותו עם נייר סופג.
  3. מזלפים שמן זית מעל החציל ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד שהחציל מתרכך ומשחים.
  4. בינתיים, מכינים את הרוטב: שמים בסיר את שמן הזית, תרכיז העגבניות, שיני השום הכתושות, בקבוק מחית עגבניות ותיבול לפני הטעם- צ׳ילי גרוס, אורגנו, מלח ופלפל. למבשלים במשך 20 דקות.
  5. מרכיבים לפי שכבות: לוקחים תבנית לאפייה בתנור, שמים שכבת רוטב, שכבת חציל, שכבת גבינות וכך הלאה.
  6. השכבה האחרונה תהיה רוטב בשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים ומוסיפים את החלב.
  7. בעזרת מטרפה ממשיכים לערבב את הרוטב (מבשלים על אש קטנה), עד שהוא מסמיך ומתבלים במלח ואגוז מוסקט.
  8. כשהרוטב מוכן, שופכים כשכבה אחרונה בתבנית ומוסיפים זיתי קלמטה חצויים.
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד ששכבת רוטב הבשמל מקבלת צבע יפה וזהוב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody