רקע בוש
בוש

עוגת שוקולד במחבת

מוכנים לקינוח של החיים? אז קבלו את זה - עוגת שוקולד במחבת! קינוח מטריף של עוגת שוקולד עשירה עם גנאש שוקולד וכדור גלידה מעל
מוכנים לקינוח של החיים? אז קבלו את זה - עוגת שוקולד במחבת! קינוח מטריף של עוגת שוקולד עשירה עם גנאש שוקולד וכדור גלידה מעל
  • דניאל עמית
  • 3K צפיות
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    2311
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2311.3 קק״ל 2311.3 קק״ל
    פחמימות 183.1 גרם 183.1 גרם
    שומן 168.0 גרם 168.0 גרם
    נתרן 327.8 מ״ג 327.8 מ״ג
    חלבון 34.8 גרם 34.8 גרם
    סיבים תזונתיים 18.6 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 101.6 גרם 101.6 גרם
    כולסטרול 637.1 מ״ג 637.1 מ״ג
    סידן 462.3 מ״ג 462.3 מ״ג
    ברזל 12.4 מ״ג 12.4 מ״ג
    אשלגן 1582.4 מ״ג 1582.4 מ״ג
    אבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    2311
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2311.3 קק״ל 2311.3 קק״ל
    פחמימות 183.1 גרם 183.1 גרם
    שומן 168.0 גרם 168.0 גרם
    נתרן 327.8 מ״ג 327.8 מ״ג
    חלבון 34.8 גרם 34.8 גרם
    סיבים תזונתיים 18.6 גרם 18.6 גרם
    שומן רווי 101.6 גרם 101.6 גרם
    כולסטרול 637.1 מ״ג 637.1 מ״ג
    סידן 462.3 מ״ג 462.3 מ״ג
    ברזל 12.4 מ״ג 12.4 מ״ג
    אשלגן 1582.4 מ״ג 1582.4 מ״ג
    אבץ 6.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגת שוקולד

חלב עם שוקולד

ציפוי

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת השוקולד: מחממים מחבת על הכיריים על אש בינונית וממיסים את החמאה. מוסיפים את הקקאו וטורפים במהירות.
  2. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר (אני השתמשתי בסוכר חום כהה ויצא מעולה. אפשר גם סוכר לבן) והביצה. טורפים עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה, טורפים היטב ולאחר מכן מוסיפים את החלב.
  4. סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה למשך 10-12 דקות.
  5. מכינים את החלב עם השוקולד: מחממים במיקרוגל קערה עם החלב וקוביית השוקולד, כך שנוצר מין שוקו וכשהעוגה מוכנה שופכים עליה.
  6. מכינים את הציפוי: ממיסים על אש נמוכה את השמנת מתוקה והשוקולד המריר ושופכים על העוגה.
  7. מגישים עם כדור גלידה מעל.

    בראוניז מחבת 1
    אמאל’ה איזה קינוח מטורף! צילום: דניאל עמית

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    Israela Edelshtein-wachtel

    מה גודל המחבת לפי מתכון זה?

      Avatar
      Foody team

      היי, קוטר המחבת כ-20 ס”מ, אך אפשר להשתמש בכל מחבת קטנה שיש לך בבית.

    Avatar
    יפית סרנגה

    במה ניתן להחליף את הביצה ע”מ לטבען את המתכון? האם רסק תפוחים יעבוד?

      Avatar
      Foody team

      כן, אפשר להחליף את הביצה ברבע כוס רסק תפוחים.

    Avatar
    אור

    אפשר לעשות את זה פרווה? ואם כן מה לשים במקום?

      Avatar
      Foody team

      היי, אפשר להחליף את החלב והשמנת המתוקה בשמנת צמחית ואת החמאה במחמאה. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody