רקע בוש

דגים חריפים לשבת

אין ארוחת שישי בלי סיר דגים חריפים לשבת וחלה טרייה בצד - תבשיל דגים עם פלפלים, שום ומלא עשבי תיבול, בטעמים משגעים שאי אפשר להפסיק לאכול!
אין ארוחת שישי בלי סיר דגים חריפים לשבת וחלה טרייה בצד - תבשיל דגים עם פלפלים, שום ומלא עשבי תיבול, בטעמים משגעים שאי אפשר להפסיק לאכול!
  • דניאל עמית
  • 11K צפיות
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    436
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 435.5 קק״ל 2612.9 קק״ל
    פחמימות 210.7 גרם 1264.4 גרם
    שומן 216.0 גרם 1296.1 גרם
    נתרן 530.5 מ״ג 3183.3 מ״ג
    חלבון 201.2 גרם 1206.9 גרם
    סיבים תזונתיים 203.7 גרם 1222.3 גרם
    שומן רווי 199.9 גרם 1199.1 גרם
    כולסטרול 198.6 מ״ג 1191.7 מ״ג
    סידן 223.3 מ״ג 1339.7 מ״ג
    ברזל 199.7 מ״ג 1198.2 מ״ג
    אשלגן 717.9 מ״ג 4307.6 מ״ג
    אבץ 198.7 מ״ג 1192.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    436
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 435.5 קק״ל 2612.9 קק״ל
    פחמימות 210.7 גרם 1264.4 גרם
    שומן 216.0 גרם 1296.1 גרם
    נתרן 530.5 מ״ג 3183.3 מ״ג
    חלבון 201.2 גרם 1206.9 גרם
    סיבים תזונתיים 203.7 גרם 1222.3 גרם
    שומן רווי 199.9 גרם 1199.1 גרם
    כולסטרול 198.6 מ״ג 1191.7 מ״ג
    סידן 223.3 מ״ג 1339.7 מ״ג
    ברזל 199.7 מ״ג 1198.2 מ״ג
    אשלגן 717.9 מ״ג 4307.6 מ״ג
    אבץ 198.7 מ״ג 1192.3 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מניחים את הדגים עם מים ולימון למשך 2-3 דקות, שוטפים ומסננים.
  2. בקערה מערבבים את השמן ומוסיפים את הפפריקה, רסק העגבניות והתבלינים ומניחים בצד.
  3. מניחים על הכיריים סיר רחב ושטוח (סוטאז’), מסדרים פרוסות גזר, פלפלים מעל, עגבניות מעל ואת שיני השום השלמות.
  4. מכסים ומבשלים במשך 7-8 דקות, מסירים את המכסה ומסדרים מעל את הדגים.
  5. מפזרים מעל את הכוסברה, ומפזרים בין הדגים את שיני השום הקצוצות.
  6. מתבלים בחצי כפית מלח, יוצקים מים, מביאים לרתיחה, מנענעים מעט את הסיר, מכסים ומבשלים במשך כ-10-15 דקות.
  7. יוצקים את השמן המתובל בעזרת כף, מנענעים את הסיר ומוודאים שהרוטב מכסה את הדגים.
  8. מכסים את הסיר, מבשלים במשך 8 דקות, מוסיפים מיץ לימון ואת חצי כפית המלח שנותרה במידה ויש צורך, מנענעים את הסיר ומבשלים עוד כ-4-5 דקות.
  9. מכבים את האש, נותנים לתבשיל לנוח במשך 10 דקות לפחות ומגישים עם חלה טרייה!

    דגים חריפים לשבת 2
    דגים חריפים לשבת. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody