פולנטה פטריות
איך קרה שעד היום עדיין לא הכנתי מנה כל כך פשוטה וכל כך טעימה כמו פולנטה ועוד כזו שאפשר לשדרג עם פיטריות?! אז אם נמאס לכם מסתם פירה, פולנטה זו התשובה
איך קרה שעד היום עדיין לא הכנתי מנה כל כך פשוטה וכל כך טעימה כמו פולנטה ועוד כזו שאפשר לשדרג עם פיטריות?! אז אם נמאס לכם מסתם פירה, פולנטה זו התשובה
- דניאל עמית
- 31K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 492.6 קק״ל 1970.4 קק״לפחמימות 17.6 גרם 70.5 גרםשומן 40.4 גרם 161.8 גרםנתרן 723.7 מ״ג 2894.8 מ״גחלבון 18.4 גרם 73.8 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.5 גרםשומן רווי 24.6 גרם 98.3 גרםכולסטרול 117.5 מ״ג 470.0 מ״גסידן 395.1 מ״ג 1580.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 542.3 מ״ג 2169.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות493
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 492.6 קק״ל 1970.4 קק״לפחמימות 17.6 גרם 70.5 גרםשומן 40.4 גרם 161.8 גרםנתרן 723.7 מ״ג 2894.8 מ״גחלבון 18.4 גרם 73.8 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 4.5 גרםשומן רווי 24.6 גרם 98.3 גרםכולסטרול 117.5 מ״ג 470.0 מ״גסידן 395.1 מ״ג 1580.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 542.3 מ״ג 2169.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 493 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לפטריות
-
1 חבילה פטריות שיטאקה טריותבלי הרגל
-
1 חבילה פטריות שימג’יחומות
-
3 שיני שוםפרוסות
-
לפי הטעם
לפולנטה
-
1 ליטר חלב 3%
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כוס קמח תירס אינסטנט
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
30 גרם חמאה
-
1/2כוס או 50 גרם גבינת פרמזןמגוררת
להגשה
-
כמה טיפות, לא חובה
אופן הכנה
- חותכים לרצועות פטריות השיטאקי (מורידים להם ת׳חתכה הזאת את הרגל) שיש להן טעם דומיננטי וחזק ופטריות שימאג׳י חומות.
- מקפיצים עם חתכה חמאה וכשהן משחימות מוסיפים 3 שיני שום פרוס ומלח.
- בסיר נפרד מחממים ליטר חלב ושמנת מתוקה שלמה. כשזה מגיע לרתיחה, מוסיפים לאט לאט כוס קמח תירס (גם אותו יש בכל סופר) וכמעט כפית שטוחה מלח.
- תוך כדי מערבבים כדי שלא יווצרו גושים. כמעט כל הזמן לערבב. רגע לפני שזה מוכן זורקים נגיד 30 גרם חמאה ו-50 גרם פרמזן מגורדת ומערבבים עד למרקם אחיד.
- מגישים עם הפטריות ומעל מוסיפים פרמזן ואם יש לכם קצת שמן כמהין בכלל אלוהים אוהב אתכם. וגם אני. תרבחו ותסעדו!
אופן הכנה
- חותכים לרצועות פטריות השיטאקי (מורידים להם ת׳חתכה הזאת את הרגל) שיש להן טעם דומיננטי וחזק ופטריות שימאג׳י חומות.
- מקפיצים עם חתכה חמאה וכשהן משחימות מוסיפים 3 שיני שום פרוס ומלח.
- בסיר נפרד מחממים ליטר חלב ושמנת מתוקה שלמה. כשזה מגיע לרתיחה, מוסיפים לאט לאט כוס קמח תירס (גם אותו יש בכל סופר) וכמעט כפית שטוחה מלח.
- תוך כדי מערבבים כדי שלא יווצרו גושים. כמעט כל הזמן לערבב. רגע לפני שזה מוכן זורקים נגיד 30 גרם חמאה ו-50 גרם פרמזן מגורדת ומערבבים עד למרקם אחיד.
- מגישים עם הפטריות ומעל מוסיפים פרמזן ואם יש לכם קצת שמן כמהין בכלל אלוהים אוהב אתכם. וגם אני. תרבחו ותסעדו!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)