-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1249.5 קק״ל 4998.1 קק״לפחמימות 173.4 גרם 693.4 גרםשומן 44.5 גרם 177.8 גרםנתרן 851.2 מ״ג 3404.7 מ״גחלבון 55.9 גרם 223.6 גרםסיבים תזונתיים 50.1 גרם 200.3 גרםשומן רווי 5.9 גרם 23.6 גרםכולסטרול 2.5 מ״ג 9.8 מ״גסידן 291.2 מ״ג 1164.8 מ״גברזל 19.0 מ״ג 75.8 מ״גאשלגן 2408.7 מ״ג 9634.8 מ״גאבץ 11.9 מ״ג 47.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות1250
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1249.5 קק״ל 4998.1 קק״לפחמימות 173.4 גרם 693.4 גרםשומן 44.5 גרם 177.8 גרםנתרן 851.2 מ״ג 3404.7 מ״גחלבון 55.9 גרם 223.6 גרםסיבים תזונתיים 50.1 גרם 200.3 גרםשומן רווי 5.9 גרם 23.6 גרםכולסטרול 2.5 מ״ג 9.8 מ״גסידן 291.2 מ״ג 1164.8 מ״גברזל 19.0 מ״ג 75.8 מ״גאשלגן 2408.7 מ״ג 9634.8 מ״גאבץ 11.9 מ״ג 47.5 מ״גסגור
לא אשכח את הפעם הראשונה שטעמתי את החומוס הזה. זה היה כשרק התחלתי לאכול חריף… ישבו לידי אנשים ופשוט צחקו עליי בזמן שיוצאת לי נזלת מרוב החריפות. אבל אני לא יכולה להפסיק לאכול כי זה פשוט טעים. אז מה יש לנו פה? תבשיל של חומוס חריף, מושלם גם כתוספת לדג. אתם רק צריכים חלה שלמה לידכם ואתם מסודרים!
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 1250 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל חומוס חריף
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
6 שיני שוםפרוסות
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוקפרוס
-
1/2 פלפל צ’ילי אדוםפרוס
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפה
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 קופסת שימורים רסק עגבניותמרוכז
-
2 קופסאות שימורים גרגירי חומוס מבושליםמסוננים
-
2 כוסות מים רותחיםאו עד לכיסוי החומוס
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
מחצי לימון
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את השום והפלפלים החריפים 2-3 דקות להזהבה.
- מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה, הכורכום, המלח, הפלפל השחור ואת רסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את החומוס ומערבבים.
- יוצקים את המים הרותחים עד לכיסוי החומוס, מערבבים ומוסיפים את הכוסברה ומיץ הלימון. מבשלים עד שהחומוס מתרכך.
- מגישים את התבשיל עם חלה.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את השום והפלפלים החריפים 2-3 דקות להזהבה.
- מוסיפים את הפפריקה המתוקה והחריפה, הכורכום, המלח, הפלפל השחור ואת רסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את החומוס ומערבבים.
- יוצקים את המים הרותחים עד לכיסוי החומוס, מערבבים ומוסיפים את הכוסברה ומיץ הלימון. מבשלים עד שהחומוס מתרכך.
- מגישים את התבשיל עם חלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
1 קופסת רסק עגבניות – באיזה גודל/משקל?
הי נטע. גביע רגיל 260 גרם.
אפשר להשרות גרגירי חומוס ולבשל? כמה זמן להשרות ולבשל
היי אנה, אפשר. משרים את גרגירי החומוס 24 שעות, מסננים ומבשלים במשך 3 שעות (ניתן להוסיף כפית אבקת סודה לשתייה לריכוך גרגירי החומוס)