קדירת בשר בבישול ארוך
המנה הזו מזכירה לי קומזיץ: ישיבה מסביב למדורה עם איזה קדירת בשר טובה שמתבשלת שעות בבישול ארוך, ומשם היישר לקומזיץ באלכס חולה אהבה שפישנזון שר את השיר שמתנגן ברקע
המנה הזו מזכירה לי קומזיץ: ישיבה מסביב למדורה עם איזה קדירת בשר טובה שמתבשלת שעות בבישול ארוך, ומשם היישר לקומזיץ באלכס חולה אהבה שפישנזון שר את השיר שמתנגן ברקע
- דניאל עמית
- 15K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7853.2 קק״ל 7853.2 קק״לפחמימות 931.4 גרם 931.4 גרםשומן 212.4 גרם 212.4 גרםנתרן 7537.9 מ״ג 7537.9 מ״גחלבון 433.1 גרם 433.1 גרםסיבים תזונתיים 37.3 גרם 37.3 גרםשומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 489.1 מ״ג 489.1 מ״גברזל 47.1 מ״ג 47.1 מ״גאשלגן 4841.8 מ״ג 4841.8 מ״גאבץ 12.2 מ״ג 12.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות7853
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7853.2 קק״ל 7853.2 קק״לפחמימות 931.4 גרם 931.4 גרםשומן 212.4 גרם 212.4 גרםנתרן 7537.9 מ״ג 7537.9 מ״גחלבון 433.1 גרם 433.1 גרםסיבים תזונתיים 37.3 גרם 37.3 גרםשומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 489.1 מ״ג 489.1 מ״גברזל 47.1 מ״ג 47.1 מ״גאשלגן 4841.8 מ״ג 4841.8 מ״גאבץ 12.2 מ״ג 12.2 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 7853 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 בצל בינוניחתוך לפרוסות
-
5 שיני שוםפרוסות
-
1 ק"ג בשר צלי מס’ 5חתוך לקוביות
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
1 תפוח אדמה גדולקלוף וחתוך גס
-
1 גזר בינוניקלוף וחתוך גס
-
1 קולורבי בינוניקלוף וחתוך גס
-
2 ראשי שוםחותכים את חלקו העליון של ראש השום וחושפים את השיניים
-
1 עצם מח בינוניתלא חובה
-
1 בקבוק יין אדום יבש
-
1/2 כוס סילאן
-
1 כפית קמח לבן
-
1/2 כוס מים
-
1 חבילה בצק עלים קפואמופשר לילה במקרר, לפי הוראות היצרן
-
1 ביצה Lלהברשת הבצק
אופן הכנה
- מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את פרוסות הבצל. כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים את שיני השום הפרוסות.
- מוסיפים את הבשר החתוך לקוביות, וסוגרים אותו מכל הכיוונים. מתבלים במלח ופלפל.
- מכניסים את הירקות החתוכים גס- תפו”א, גזר, קולורבי ומערבבים כדי שכל הטעמים יצאו.
- מוסיפים את ראשי השום ומח עצם (לא חובה, אבל חובה רצח), בקבוק היין האדום והסילאן.
- מערבבים את כפית הקמח עם חצי כוס מים ושופכים לסיר כדי להסמיך את הרוטב. מביאים לרתיחה.
- מעבירים את התבשיל לקדירה המתאימה לאפייה בתנור ואופים בתנור בחום של 150 מעלות, במשך מינימום 3 שעות (כמה שיותר זמן, יותר טוב. ואם יש לכם יותר זמן אז אופים בתנור בחום של 120-130 מעלות).
- לאחר מכן, מכסים את הקדירה בבצק העלים, מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבצק משחים.
אופן הכנה
- מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את פרוסות הבצל. כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים את שיני השום הפרוסות.
- מוסיפים את הבשר החתוך לקוביות, וסוגרים אותו מכל הכיוונים. מתבלים במלח ופלפל.
- מכניסים את הירקות החתוכים גס- תפו”א, גזר, קולורבי ומערבבים כדי שכל הטעמים יצאו.
- מוסיפים את ראשי השום ומח עצם (לא חובה, אבל חובה רצח), בקבוק היין האדום והסילאן.
- מערבבים את כפית הקמח עם חצי כוס מים ושופכים לסיר כדי להסמיך את הרוטב. מביאים לרתיחה.
- מעבירים את התבשיל לקדירה המתאימה לאפייה בתנור ואופים בתנור בחום של 150 מעלות, במשך מינימום 3 שעות (כמה שיותר זמן, יותר טוב. ואם יש לכם יותר זמן אז אופים בתנור בחום של 120-130 מעלות).
- לאחר מכן, מכסים את הקדירה בבצק העלים, מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבצק משחים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)