פאי רועים אנגלי שאין שני לו בכל ישראל!
פאי רועים היא ארוחה שלמה ומושלמת - גם בתור מנה עיקרית וגם בתור תוספת! קבלו מתכון קל ומטריף לפאי רועים בשתי שכבות של אושר
פאי רועים היא ארוחה שלמה ומושלמת - גם בתור מנה עיקרית וגם בתור תוספת! קבלו מתכון קל ומטריף לפאי רועים בשתי שכבות של אושר
- דניאל עמית
- 89K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 654.4 קק״ל 3926.2 קק״לפחמימות 70.8 גרם 424.7 גרםשומן 16.5 גרם 99.3 גרםנתרן 1132.2 מ״ג 6793.0 מ״גחלבון 35.8 גרם 214.9 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 93.1 גרםשומן רווי 5.5 גרם 33.0 גרםכולסטרול 118.0 מ״ג 708.2 מ״גסידן 394.6 מ״ג 2367.3 מ״גברזל 4.4 מ״ג 26.5 מ״גאשלגן 2695.2 מ״ג 16171.1 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 39.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות654
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 654.4 קק״ל 3926.2 קק״לפחמימות 70.8 גרם 424.7 גרםשומן 16.5 גרם 99.3 גרםנתרן 1132.2 מ״ג 6793.0 מ״גחלבון 35.8 גרם 214.9 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 93.1 גרםשומן רווי 5.5 גרם 33.0 גרםכולסטרול 118.0 מ״ג 708.2 מ״גסידן 394.6 מ״ג 2367.3 מ״גברזל 4.4 מ״ג 26.5 מ״גאשלגן 2695.2 מ״ג 16171.1 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 39.6 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 654 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבת בשר
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 גזר בינוניקצוץ
-
3 גבעולי סלריקצוצים, ללא העלים
-
4 שיני שוםכתוש
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2בקבוק או 350 גרם פאסאטה עגבניות
שכבת פירה
-
5 תפוחי אדמה גדוליםקלופים וחתוכים גס
-
1 כף גדושה מיונז
-
1 ביצה M
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: מחממים את השמן בסיר סוטאז’ ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את הגזר, הסלרי והשום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב לריכוך הירקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים עם כף עץ ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את המלח והפלפל, הפפריקה והבהרט ומערבבים.
- מוסיפים את מחית העגבניות (הפאסאטה), מערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה.
- מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם כפית מלח לריכוך מלא.
- מסננים את תפוחי האדמה, מועכים ומוסיפים את המיונז, הביצה, המלח והפלפל.
- כאשר הבשר והפירה מוכנים, נותנים להם מעט להתקרר.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרכיבים את הפאי: מניחים בתחתית שכבה אחידה של הבשר ומעליה שכבה אחידה של הפירה. יוצרים צורות עם מזלג ואופים במשך חצי שעה או יותר, להשחמה יפה.
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: מחממים את השמן בסיר סוטאז’ ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את הגזר, הסלרי והשום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב לריכוך הירקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים עם כף עץ ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את המלח והפלפל, הפפריקה והבהרט ומערבבים.
- מוסיפים את מחית העגבניות (הפאסאטה), מערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה.
- מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם כפית מלח לריכוך מלא.
- מסננים את תפוחי האדמה, מועכים ומוסיפים את המיונז, הביצה, המלח והפלפל.
- כאשר הבשר והפירה מוכנים, נותנים להם מעט להתקרר.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרכיבים את הפאי: מניחים בתחתית שכבה אחידה של הבשר ומעליה שכבה אחידה של הפירה. יוצרים צורות עם מזלג ואופים במשך חצי שעה או יותר, להשחמה יפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
מיותר מיונז בשביל מה עוד שומן
היי דבורה, המיונז מוסיף כאן מאוד, את יכולה לוותר כמובן
פעם ראשונה שאני רואה שמוסיפים מיונז.. מודה שזה קצת מלחיץ אותי, זה המצאה שלך?
הי טלי. זה טריק ידוע להכנת פירה קרמי וטעים, להוסיף לו מיונז, שבסופו של יום זה רק ביצים ושמן, זה מייצב את הפירה והופך אותו לקרם.
אם אני רוצה להכין יום מראש, זה יצא טעים? האם עדיף להרכיב הכל ואת שלב האפיה לעשות יום למחרת?
בהחלט עדיף להכין הכל ולאפות ביחד ביום ההגשה, אבל אם אין זמן, אפשר להכין הכל ולחמם בתנור בטרם ההגשה