רקע בוש

עוגיות חמאה של סבתא

דניאל עמית במתכון חדש של עוגיות חמאה, עוגיות עם זיכרון ונוסטלגיה לסבתא. בזכות הקקאו נצבע את הבצק ונשדרג את הנראות והטעם של העוגיות האהובות
דניאל עמית במתכון חדש של עוגיות חמאה, עוגיות עם זיכרון ונוסטלגיה לסבתא. בזכות הקקאו נצבע את הבצק ונשדרג את הנראות והטעם של העוגיות האהובות
  • דניאל עמית
  • 23K צפיות
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    101
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 101.2 קק״ל 10115.4 קק״ל
    פחמימות 13.0 גרם 1299.3 גרם
    שומן 5.1 גרם 512.8 גרם
    נתרן 1.1 מ״ג 114.4 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 120.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 37.6 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 309.9 גרם
    כולסטרול 14.4 מ״ג 1441.9 מ״ג
    סידן 3.9 מ״ג 391.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 17.4 מ״ג
    אשלגן 17.3 מ״ג 1727.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 12.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    101
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 101.2 קק״ל 10115.4 קק״ל
    פחמימות 13.0 גרם 1299.3 גרם
    שומן 5.1 גרם 512.8 גרם
    נתרן 1.1 מ״ג 114.4 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 120.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 37.6 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 309.9 גרם
    כולסטרול 14.4 מ״ג 1441.9 מ״ג
    סידן 3.9 מ״ג 391.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 17.4 מ״ג
    אשלגן 17.3 מ״ג 1727.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 12.6 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מניחים בקערה את המרכיבים לפי הסדר, למעט אבקת הקקאו, מערבבים בעזרת כף את הכל יחד עד שהבצק יחסית קשה אך עדיין נוח לעבודה (אם הוא קשה מדי, מוסיפים כמה טיפות חמאה).
  2. מחלקים את הבצק ל-2 חתיכות שוות.
  3. בחלק אחד מוסיפים 4 כפות קקאו ולשים עד שמתקבל צבע חום אחיד.
  4. מגלגלים את 2 חתיכות הבצק לגלילים ארוכים, מחברים אותם יחד ומגלגלים אותם ביחד קלות, כדי שתתקבל עוגייה בשני צבעים.
  5. מחממים תנור ל-160 מעלות בתוכנית 4D לאפייה אחידה ב-4 מפלסים.
  6. פורסים את גליל הבצק המשולב בשני הצבעים לפרוסות יחסית דקות של 1 סנטימטר.
  7. מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. אופים במשך 12 דקות עד להזהבה קלה.
  9. העוגיות מתייצבות אחרי 5 דקות של צינון בטמפרטורת החדר.
עוגיות חמאה של סבתא
עוגיות חמאה של סבתא. צילום: דניאל עמית
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (8)

    Avatar

      Avatar
      סולי בוסי

      אשמח לדעת אים אני מכינה חצי קג ,כמה חלמון צריך להוסיף וכמה סוכר?.רשום חצי קג וואו נראה שחצי כוס מה נכון? תודה

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי סולי, יוצאות 100 עוגיות, כפי שאפשר לראות במצרכים, תלחצי על הסימן של המינוס עד שתגיעי ל-50, ואז יהיו לך כמויות מדויקות

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody