רקע בוש

פוקי בול צבעוני

פוקי בול זה החיים: קערה מלאה בכל טוב - אורז עגול, שלל ירקות צבעוניים וסלמון, בהגשה לצד רטבים של טריאקי וחמאת בוטנים
פוקי בול זה החיים: קערה מלאה בכל טוב - אורז עגול, שלל ירקות צבעוניים וסלמון, בהגשה לצד רטבים של טריאקי וחמאת בוטנים
  • דניאל עמית
  • 42K צפיות
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1906
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1905.6 קק״ל 1905.6 קק״ל
    פחמימות 162.6 גרם 162.6 גרם
    שומן 101.6 גרם 101.6 גרם
    נתרן 10301.3 מ״ג 10301.3 מ״ג
    חלבון 76.6 גרם 76.6 גרם
    סיבים תזונתיים 27.3 גרם 27.3 גרם
    שומן רווי 37.1 גרם 37.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 330.9 מ״ג 330.9 מ״ג
    ברזל 10.6 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 3409.2 מ״ג 3409.2 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1906
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1905.6 קק״ל 1905.6 קק״ל
    פחמימות 162.6 גרם 162.6 גרם
    שומן 101.6 גרם 101.6 גרם
    נתרן 10301.3 מ״ג 10301.3 מ״ג
    חלבון 76.6 גרם 76.6 גרם
    סיבים תזונתיים 27.3 גרם 27.3 גרם
    שומן רווי 37.1 גרם 37.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 330.9 מ״ג 330.9 מ״ג
    ברזל 10.6 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 3409.2 מ״ג 3409.2 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז

רוטב חומץ

ירקות

רוטב טריאקי

רוטב חמאת בוטנים


אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב, מסננים, ומניחים לייבוש במשך כ-20 דקות על מסננת.
  2. יוצקים לסיר את האורז והמים ומביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 18 דקות מרגע הרתיחה או עד שהאורז מוכן. מכבים, משאירים את הסיר סגור למשך 10 דקות נוספות.
  3. בקערה מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה וצלולה (אין צורך לחמם).
  4. מוציאים את האורז מהסיר לקערת עץ רחבה ושטוחה, מוסיפים  3 כפות מהרוטב ומערבבים בעזרת כף עץ בתנועות חיתוך אופקיות (כמו תנועת קיפול של קצף לבלילה של עוגה).
  5. מכינים את הירקות: במעבד מזון עם להב החותך לקוביות חותכים את המלפפון, הגזר והבצל. עם להב החותך לרצועות חותכים את הכרוב האדום והפלפל האדום, כל ירק בנפרד.
  6. מכינים את הרטבים: רוטב טריאקי- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית קטנה, טועמים ומתקנים תיבול.
  7. רוטב חמאת בוטנים- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה עד לקבלת תערובת אחידה, טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מרכיבים את המנה: ממלאים 2/3 קערת בול באורז, מסדרים את הירקות על האורז בערמות קטנות, כל ירק בנפרד: מלפפון, גזר, בצל, כרוב אדום, פלפל אדום, מוסיפים את התירס, האבוקדו והסלמון.
  9. מגישים את הפוקי בול הצבעוני ובצד את הקעריות עם הרטבים.
פוקי בול 2
פוקי בול צבעוני! צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        כן, זה מתכון עם סלמון נא וככה זה בפוקי 🙂

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody