-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 278.2 קק״ל 2225.3 קק״לפחמימות 44.9 גרם 359.4 גרםשומן 5.8 גרם 46.8 גרםנתרן 1045.4 מ״ג 8363.4 מ״גחלבון 14.8 גרם 118.6 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 64.2 גרםשומן רווי 0.6 גרם 5.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 53.0 מ״ג 424.4 מ״גברזל 1.5 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 427.9 מ״ג 3423.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות278
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 278.2 קק״ל 2225.3 קק״לפחמימות 44.9 גרם 359.4 גרםשומן 5.8 גרם 46.8 גרםנתרן 1045.4 מ״ג 8363.4 מ״גחלבון 14.8 גרם 118.6 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 64.2 גרםשומן רווי 0.6 גרם 5.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 53.0 מ״ג 424.4 מ״גברזל 1.5 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 427.9 מ״ג 3423.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.8 מ״גסגור
מרכיבים 19 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 278 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינונייםחתוכים לקוביות
-
2 גזרים בינונייםחתוכים לקוביות
-
1 שורש שורש סלריחתוך לקוביות קטנות
-
3 שיני שוםקצוצות
-
2 כוסות עדשים אדומות
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1קופסת שימורים או 800 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
-
10כוסות או 2 1/2 ליטר מיםאו מרק ירקות
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית גדושה כמון טחון
-
1 כף סוכר לבן
הגשה טבעונית/פרווה
-
טיפה שמן זיתאו קרם קוקוס
-
חופן שקדים פרוסים
-
3 עלי נענע
הגשה חלבית
-
טיפה שמנת מתוקה 38%אופציונאלי, אך לא חובה
-
חופן גבינת פרמזן
-
3 עלי נענע
אופן הכנה
- מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים במשך כ-5 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה. מערבבים, מוסיפים את העדשים, רסק העגבניות, קוביות העגבניות, מים ותבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים במשך כ-45 דקות, או עד שהעדשים רכות.
- עם בלנדר מוט וואקום טוחנים את המרק בסיר לתערובת חלקה ואחידה. במידה והמרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
- בשלב זה ניתן להעביר את המרק לערכת האחסון בוואקום, המוציאה את האוויר, לשמירת טריותו של המזון במקרר.
- הגשה: מזלפים מעט שמן זית מעל, מפזרים שקדים ומגישים עם 2-3 עלי נענע.
אופן הכנה
- מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים במשך כ-5 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה. מערבבים, מוסיפים את העדשים, רסק העגבניות, קוביות העגבניות, מים ותבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים במשך כ-45 דקות, או עד שהעדשים רכות.
- עם בלנדר מוט וואקום טוחנים את המרק בסיר לתערובת חלקה ואחידה. במידה והמרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
- בשלב זה ניתן להעביר את המרק לערכת האחסון בוואקום, המוציאה את האוויר, לשמירת טריותו של המזון במקרר.
- הגשה: מזלפים מעט שמן זית מעל, מפזרים שקדים ומגישים עם 2-3 עלי נענע.
הערות
- הידעתם? את המרק ניתן להפוך לגספצ'ו מרענן ולאכול גם קר, בימי הקיץ החמים
הערות
- הידעתם? את המרק ניתן להפוך לגספצ'ו מרענן ולאכול גם קר, בימי הקיץ החמים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)