קנלוני גבינות ברוטב רוזה
מעדן איטלקי שאי אפשר לסרב לו. קנלוני ממולא במגוון גבינות ברוטב עגבניות ושמנת שמכניסים יחד לתבנית ומקרימים בתנור עם עוד קצת גבינה. למה לא?
מעדן איטלקי שאי אפשר לסרב לו. קנלוני ממולא במגוון גבינות ברוטב עגבניות ושמנת שמכניסים יחד לתבנית ומקרימים בתנור עם עוד קצת גבינה. למה לא?
- דניאל עמית
- 214K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 522.5 קק״ל 2612.4 קק״לפחמימות 54.7 גרם 273.7 גרםשומן 22.3 גרם 111.5 גרםנתרן 575.8 מ״ג 2878.9 מ״גחלבון 23.4 גרם 116.8 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.3 גרםשומן רווי 10.2 גרם 51.0 גרםכולסטרול 97.2 מ״ג 486.2 מ״גסידן 688.6 מ״ג 3442.8 מ״גברזל 0.9 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 292.8 מ״ג 1463.8 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות523
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 522.5 קק״ל 2612.4 קק״לפחמימות 54.7 גרם 273.7 גרםשומן 22.3 גרם 111.5 גרםנתרן 575.8 מ״ג 2878.9 מ״גחלבון 23.4 גרם 116.8 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.3 גרםשומן רווי 10.2 גרם 51.0 גרםכולסטרול 97.2 מ״ג 486.2 מ״גסידן 688.6 מ״ג 3442.8 מ״גברזל 0.9 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 292.8 מ״ג 1463.8 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 7.1 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 523 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
לרוטב הרוזה
-
3 כפות שמן זית
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
1 בקבוק פאסאטה עגבניותאו רוטב עגבניות מוכן
-
1 מיכל שמנת לבישול 15%
-
4 עלי בזיליקום
-
1 חופן גבינת פרמזן
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחון
לקנלוני
-
1 חבילה קנלוניאו לפי הצורך (תלוי בגודל התבנית)
-
2 גביעי גבינת ריקוטה 5%
-
1 חבילה גבינת פטה 5%או בולגרית, איזה שאוהבים. מגוררת
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
1 ביצה M
אופן הכנה
- מכינים את רוטב הרוזה: במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את רסק הגעבניות, רוטב העגבניות, השמנת המתוקה, הבזיליקום, הפרמזן, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות.
- מוזגים לתבנית חצי מכמות הרוטב.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הקנלוני: מערבבים בקערה את הריקוטה, הפטה, הפרמזן והביצה ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף (יותר פשוט למלא כך את הקנלוני).
- ממלאים את הקנלוני בתערובת הגבינות, מניחים את הקנלוני הממולאים בתבנית על הרוטב ומוזגים מעל את יתרת הרוטב.
- מכסים בנייר אלומיניום את התבנית ומכניסים לתנור לחצי שעה.
- מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסירים את נייר האלומניום ומפזרים מלמעלה מוצרלה או גבינה צהובה ומכניסים חזרה לתנור לעוד דקות בודדות עד שהגבינה נמסה.
אופן הכנה
- מכינים את רוטב הרוזה: במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את רסק הגעבניות, רוטב העגבניות, השמנת המתוקה, הבזיליקום, הפרמזן, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות.
- מוזגים לתבנית חצי מכמות הרוטב.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הקנלוני: מערבבים בקערה את הריקוטה, הפטה, הפרמזן והביצה ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף (יותר פשוט למלא כך את הקנלוני).
- ממלאים את הקנלוני בתערובת הגבינות, מניחים את הקנלוני הממולאים בתבנית על הרוטב ומוזגים מעל את יתרת הרוטב.
- מכסים בנייר אלומיניום את התבנית ומכניסים לתנור לחצי שעה.
- מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסירים את נייר האלומניום ומפזרים מלמעלה מוצרלה או גבינה צהובה ומכניסים חזרה לתנור לעוד דקות בודדות עד שהגבינה נמסה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (24)
כמה זמן לאחר האפיה המנה מחזיקה מימד במקרר?
הי אורית. כמה ימים לכל היותר.
היי, אפשר להכין ולאפות יום אחרי?
היי חן. כן, אפשר
היי, לאפות על טורבו?
הי מיכל. לא, לאפות בחום עליון ותחתון.