-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1557.9 קק״ל 6231.4 קק״לפחמימות 48.6 גרם 194.3 גרםשומן 131.4 גרם 525.5 גרםנתרן 342.4 מ״ג 1369.5 מ״גחלבון 42.7 גרם 170.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 45.3 גרם 181.2 גרםכולסטרול 190.0 מ״ג 760.0 מ״גסידן 39.0 מ״ג 155.9 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 477.0 מ״ג 1907.9 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 27.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות1558
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1557.9 קק״ל 6231.4 קק״לפחמימות 48.6 גרם 194.3 גרםשומן 131.4 גרם 525.5 גרםנתרן 342.4 מ״ג 1369.5 מ״גחלבון 42.7 גרם 170.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 45.3 גרם 181.2 גרםכולסטרול 190.0 מ״ג 760.0 מ״גסידן 39.0 מ״ג 155.9 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 477.0 מ״ג 1907.9 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 27.1 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 1558 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג צלעות טלה
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 קורט מלח גס
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
10 תפוחי אדמה קטנים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 גבעול תימין טרי
-
2 ראשי שוםחתוכים, רק הלמעלה
אופן הכנה
- מעסים את הצלעות בשמן זית, מלח גס וקצת פלפל שחור ושולחים למקרר לכמה שיותר זמן, מינימום שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוטפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לחצאים ושמים אותם בתבנית עם שמן זית, תימין, 2 ראשי שום ומלח גס.
- מכניסים לתנור ואופים עד שתפוחי האדמה נהיים קריספים ושחומים.
- סוגרים את הצלעות על מחבת פסים עם קצת שמן זית מכל צד (אפשר גם מחבת רגילה). להיזהר לא לבשל אותן הרבה! לתת רק צריבה כי הן ממשיכות להתבשל בתנור עם תפוחי האדמה.
- מניחים את הצלעות בתבנית מעל תפוחי האדמה ואופים ביחד כרבע שעה נוספת. חשוב לבדוק מדי פעם שהן לא מתייבשות.
אופן הכנה
- מעסים את הצלעות בשמן זית, מלח גס וקצת פלפל שחור ושולחים למקרר לכמה שיותר זמן, מינימום שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוטפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לחצאים ושמים אותם בתבנית עם שמן זית, תימין, 2 ראשי שום ומלח גס.
- מכניסים לתנור ואופים עד שתפוחי האדמה נהיים קריספים ושחומים.
- סוגרים את הצלעות על מחבת פסים עם קצת שמן זית מכל צד (אפשר גם מחבת רגילה). להיזהר לא לבשל אותן הרבה! לתת רק צריבה כי הן ממשיכות להתבשל בתנור עם תפוחי האדמה.
- מניחים את הצלעות בתבנית מעל תפוחי האדמה ואופים ביחד כרבע שעה נוספת. חשוב לבדוק מדי פעם שהן לא מתייבשות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (21)
דניאל,תודה תודה תודה-יצא מעולה,עסיסי וטעים מאדדדדדד😋
תודה רבה משה!
אז בסך הכל רבע שעה בתנור???
כן, כי הצלעות דקות ומוכנות מהר (והן גם עוברות צריבה לפני הצלייה בתנור)
אם אין לי צלעות אפשר לנסות עם סוג בשר אחר? ומה לגבי טופו גם יעבוד?…. חחחח
היי, טופו ממש לא יעבוד. אפשר עם אסאדו