
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1383.6 קק״ל 5534.4 קק״לפחמימות 11.7 גרם 46.7 גרםשומן 131.4 גרם 525.5 גרםנתרן 342.4 מ״ג 1369.5 מ״גחלבון 38.6 גרם 154.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 45.3 גרם 181.2 גרםכולסטרול 190.0 מ״ג 760.0 מ״גסידן 39.0 מ״ג 155.9 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 477.0 מ״ג 1907.9 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 27.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות1384
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1383.6 קק״ל 5534.4 קק״לפחמימות 11.7 גרם 46.7 גרםשומן 131.4 גרם 525.5 גרםנתרן 342.4 מ״ג 1369.5 מ״גחלבון 38.6 גרם 154.2 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 45.3 גרם 181.2 גרםכולסטרול 190.0 מ״ג 760.0 מ״גסידן 39.0 מ״ג 155.9 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.2 מ״גאשלגן 477.0 מ״ג 1907.9 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 27.1 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 1384 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
1 ק"ג צלעות טלה
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 קורט מלח גס
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
10 תפוחי אדמה קטנים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 גבעול תימין טרי
-
2 ראשי שוםחתוכים, רק הלמעלה

אופן הכנה
- מעסים את הצלעות בשמן זית, מלח גס וקצת פלפל שחור ושולחים למקרר לכמה שיותר זמן, מינימום שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוטפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לחצאים ושמים אותם בתבנית עם שמן זית, תימין, 2 ראשי שום ומלח גס.
- מכניסים לתנור ואופים עד שתפוחי האדמה נהיים קריספים ושחומים.
- סוגרים את הצלעות על מחבת פסים עם קצת שמן זית מכל צד (אפשר גם מחבת רגילה). להיזהר לא לבשל אותן הרבה! לתת רק צריבה כי הן ממשיכות להתבשל בתנור עם תפוחי האדמה.
- מניחים את הצלעות בתבנית מעל תפוחי האדמה ואופים ביחד כרבע שעה נוספת. חשוב לבדוק מדי פעם שהן לא מתייבשות.
צלעות כבש ותפוחי אדמה בתנור. צילום: דניאל עמית
אופן הכנה
- מעסים את הצלעות בשמן זית, מלח גס וקצת פלפל שחור ושולחים למקרר לכמה שיותר זמן, מינימום שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שוטפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לחצאים ושמים אותם בתבנית עם שמן זית, תימין, 2 ראשי שום ומלח גס.
- מכניסים לתנור ואופים עד שתפוחי האדמה נהיים קריספים ושחומים.
- סוגרים את הצלעות על מחבת פסים עם קצת שמן זית מכל צד (אפשר גם מחבת רגילה). להיזהר לא לבשל אותן הרבה! לתת רק צריבה כי הן ממשיכות להתבשל בתנור עם תפוחי האדמה.
- מניחים את הצלעות בתבנית מעל תפוחי האדמה ואופים ביחד כרבע שעה נוספת. חשוב לבדוק מדי פעם שהן לא מתייבשות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (11)
יהיה טעים יום למוחרת? רוצה להכין לשבת בצהרים (שומרי שבת:)
כן 🙂
חייב צריבה ? כי אין לי גז- בית מעבר
אפשר לנסות גם בלי