צלעות טלה ותפוחי אדמה בתנור

אזזז מה יש לנו פה? סוכריותתתת! סוכריות של צלעות טלה ותפוחי אדמה ששרפתי עם מלאאא שמן זית והכל קיבל את הטעם של הכל ויצא פגז
אזזז מה יש לנו פה? סוכריותתתת! סוכריות של צלעות טלה ותפוחי אדמה ששרפתי עם מלאאא שמן זית והכל קיבל את הטעם של הכל ויצא פגז
  • דניאל עמית
  • 120K צפיות
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    1558
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1557.9 קק״ל 6231.4 קק״ל
    פחמימות 48.6 גרם 194.3 גרם
    שומן 131.4 גרם 525.5 גרם
    נתרן 342.4 מ״ג 1369.5 מ״ג
    חלבון 42.7 גרם 170.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרם
    שומן רווי 45.3 גרם 181.2 גרם
    כולסטרול 190.0 מ״ג 760.0 מ״ג
    סידן 39.0 מ״ג 155.9 מ״ג
    ברזל 3.8 מ״ג 15.2 מ״ג
    אשלגן 477.0 מ״ג 1907.9 מ״ג
    אבץ 6.8 מ״ג 27.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    1558
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1557.9 קק״ל 6231.4 קק״ל
    פחמימות 48.6 גרם 194.3 גרם
    שומן 131.4 גרם 525.5 גרם
    נתרן 342.4 מ״ג 1369.5 מ״ג
    חלבון 42.7 גרם 170.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרם
    שומן רווי 45.3 גרם 181.2 גרם
    כולסטרול 190.0 מ״ג 760.0 מ״ג
    סידן 39.0 מ״ג 155.9 מ״ג
    ברזל 3.8 מ״ג 15.2 מ״ג
    אשלגן 477.0 מ״ג 1907.9 מ״ג
    אבץ 6.8 מ״ג 27.1 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מעסים את הצלעות בשמן זית, מלח גס וקצת פלפל שחור ושולחים למקרר לכמה שיותר זמן, מינימום שעה.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. שוטפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לחצאים ושמים אותם בתבנית עם שמן זית, תימין, 2 ראשי שום ומלח גס.
  4. מכניסים לתנור ואופים עד שתפוחי האדמה נהיים קריספים ושחומים.
  5. סוגרים את הצלעות על מחבת פסים עם קצת שמן זית מכל צד (אפשר גם מחבת רגילה). להיזהר לא לבשל אותן הרבה! לתת רק צריבה כי הן ממשיכות להתבשל בתנור עם תפוחי האדמה.
  6. מניחים את הצלעות בתבנית מעל תפוחי האדמה ואופים ביחד כרבע שעה נוספת. חשוב לבדוק מדי פעם שהן לא מתייבשות.

    צלעות כבש ותפוחי אדמה אפויים בתבנית
    צלעות כבש ותפוחי אדמה בתנור. צילום: דניאל עמית

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (23)

    Avatar

      Avatar
      רונה

      היי דניאל, האם אפשר לעשות הכל בתנור? ללא השלב של הצריבה במחבת?אם כן, איך בבקשה?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        הי רונה. אפשר, אבל שלב הצריבה חשוב למתכון כי הוא סוגר את הנתח מכל הכיוונים ומונע ממנו להתפרק באפייה.

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody