פסטרמה הודו בתנור
פסטרמה הודו ביתית שגם כיף לנשנש וגם תרים כל סנדוויץ' ברמה! עסיסית בציפוי פפריקה ושלל תבלינים, גם ילדים וגם גדולים לא יפסיקו לזלול אותה
פסטרמה הודו ביתית שגם כיף לנשנש וגם תרים כל סנדוויץ' ברמה! עסיסית בציפוי פפריקה ושלל תבלינים, גם ילדים וגם גדולים לא יפסיקו לזלול אותה
- דניאל עמית
- 108K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 513.7 קק״ל 513.7 קק״לפחמימות 82.8 גרם 82.8 גרםשומן 3.3 גרם 3.3 גרםנתרן 7841.0 מ״ג 7841.0 מ״גחלבון 45.5 גרם 45.5 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 3.7 גרםשומן רווי 0.7 גרם 0.7 גרםכולסטרול 108.5 מ״ג 108.5 מ״גסידן 22.8 מ״ג 22.8 מ״גברזל 2.8 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 583.1 מ״ג 583.1 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 2.3 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 13 שעות ו-1 דקה
-
קלוריות514
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 513.7 קק״ל 513.7 קק״לפחמימות 82.8 גרם 82.8 גרםשומן 3.3 גרם 3.3 גרםנתרן 7841.0 מ״ג 7841.0 מ״גחלבון 45.5 גרם 45.5 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 3.7 גרםשומן רווי 0.7 גרם 0.7 גרםכולסטרול 108.5 מ״ג 108.5 מ״גסידן 22.8 מ״ג 22.8 מ״גברזל 2.8 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 583.1 מ״ג 583.1 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 2.3 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 13 שעות ו-1 דקה | קלוריות 514 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חזה הודו נקבה (פרפר) בינוניסביב קילו וחצי
השרייה
-
1 ליטר מים בטמפרטורת החדר
-
1 כף מלח דק
-
2 כפות דבש
-
2 שיני שוםאו 3, פרוסות
מעטפת
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה מעושנת
-
1/4 כפית פפריקה חריפהאו חצי כפית
-
2 כפות דבשאו 3
אופן הכנה
- מערבבים את חומרי ההשריה בכלי שבתוכו משרים את הנתחים.
- מעבירים למקרר למשך 12 שעות לפחות.
- מחממים תנור עם תכנית להכנת פסטרמה לחום של 250 מעלות.
- מוציאים את הנתחים מהנוזל, מנגבים ומייבשים.
- מערבבים את תערובת הפפריקות, שום ודבש. מורחים את הנתחים ומניחים על תבנית תנור עם רשת, שלתחתיתה יוצקים מים.
- צולים עם תכנית פסטרמה בתנור, או במשך רבע שעה בחום גבוה לסגירת הנתחים, ואז מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 40 דקות עד שהנוזלים המתנקזים מהנתחים צלולים וללא סימני דם.
- מצננים רבע שעה לפחות לפני שפורסים. זה חשוב, כדי שהנתחים לא יאבדו מעסיסיותם.
- חותכים כל נתח ל-2 או 3 חתיכות וסוגרים כל נתח בוואקום כדי לשמור עסיסי. אפשר גם להקפיא!
אופן הכנה
- מערבבים את חומרי ההשריה בכלי שבתוכו משרים את הנתחים.
- מעבירים למקרר למשך 12 שעות לפחות.
- מחממים תנור עם תכנית להכנת פסטרמה לחום של 250 מעלות.
- מוציאים את הנתחים מהנוזל, מנגבים ומייבשים.
- מערבבים את תערובת הפפריקות, שום ודבש. מורחים את הנתחים ומניחים על תבנית תנור עם רשת, שלתחתיתה יוצקים מים.
- צולים עם תכנית פסטרמה בתנור, או במשך רבע שעה בחום גבוה לסגירת הנתחים, ואז מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 40 דקות עד שהנוזלים המתנקזים מהנתחים צלולים וללא סימני דם.
- מצננים רבע שעה לפחות לפני שפורסים. זה חשוב, כדי שהנתחים לא יאבדו מעסיסיותם.
- חותכים כל נתח ל-2 או 3 חתיכות וסוגרים כל נתח בוואקום כדי לשמור עסיסי. אפשר גם להקפיא!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (26)
הי דניאל כשאני מכין פסטרמה דבש, ברגע שמכניסים את הנתח לתנור כל הדבש מייד נהפך נוזלי מהחום, נוטף לתבנית מחליק ולא באמת נשאר על הנתח.יוצא שהנתח לא באמת מקבל את הטעם (והצבע) של הדבש. זה נכון לכל מרינדה רטובה שנדבקת על הנתח לפני החימום אבל ברגע שזה נכנס לחום – זה לא באמת נשאר. ככה לפחות אצלי. לא ברור לי איך למשל אצלך בתמונה, הנתח “צבוע” בצבע הדבש.מה הטיפ פה. תודהאורן
היי אורן, הסוד הוא בהשריית הנתח למשך זמן ממושך – כך הדבש חודר לבשר ההודו ולא נשאר רק על גביו. חשוב לעסות היטב את הנתח, להשרות אותו במרינדה לפחות 12 שעות ורק אז לאפות.