רקע בוש

פסטרמה הודו בתנור

פסטרמה הודו ביתית שגם כיף לנשנש וגם תרים כל סנדוויץ' ברמה! עסיסית בציפוי פפריקה ושלל תבלינים, גם ילדים וגם גדולים לא יפסיקו לזלול אותה
פסטרמה הודו ביתית שגם כיף לנשנש וגם תרים כל סנדוויץ' ברמה! עסיסית בציפוי פפריקה ושלל תבלינים, גם ילדים וגם גדולים לא יפסיקו לזלול אותה
  • דניאל עמית
  • 108K צפיות
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 13 שעות ו-1 דקה
  • קלוריות
    514
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 513.7 קק״ל 513.7 קק״ל
    פחמימות 82.8 גרם 82.8 גרם
    שומן 3.3 גרם 3.3 גרם
    נתרן 7841.0 מ״ג 7841.0 מ״ג
    חלבון 45.5 גרם 45.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 3.7 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 0.7 גרם
    כולסטרול 108.5 מ״ג 108.5 מ״ג
    סידן 22.8 מ״ג 22.8 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 583.1 מ״ג 583.1 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 13 שעות ו-1 דקה
  • קלוריות
    514
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 513.7 קק״ל 513.7 קק״ל
    פחמימות 82.8 גרם 82.8 גרם
    שומן 3.3 גרם 3.3 גרם
    נתרן 7841.0 מ״ג 7841.0 מ״ג
    חלבון 45.5 גרם 45.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 3.7 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 0.7 גרם
    כולסטרול 108.5 מ״ג 108.5 מ״ג
    סידן 22.8 מ״ג 22.8 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 583.1 מ״ג 583.1 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
אוכל שילדים אוהבים
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

השרייה

מעטפת


אופן הכנה

פסטרמה ביתית כל המצרכים פרוסים על השולחן
כל המצרכים מוכנים.
  1. מערבבים את חומרי ההשריה בכלי שבתוכו משרים את הנתחים.

    נתח הודו מטובל בקערה
    מערבבים את חומרי ההשרייה

  2. מעבירים למקרר למשך 12 שעות לפחות.
  3. מחממים תנור עם תכנית להכנת פסטרמה לחום של 250 מעלות.
  4. מוציאים את הנתחים מהנוזל, מנגבים ומייבשים.
  5. מערבבים את תערובת הפפריקות, שום ודבש. מורחים את הנתחים ומניחים על תבנית תנור עם רשת, שלתחתיתה יוצקים מים.
  6. צולים עם תכנית פסטרמה בתנור, או במשך רבע שעה בחום גבוה לסגירת הנתחים, ואז מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 40 דקות עד שהנוזלים המתנקזים מהנתחים צלולים וללא סימני דם.

    הפסטרמה נכנסת לתנור
    מכניסים את התבנית לתנור.

  7. מצננים רבע שעה לפחות לפני שפורסים. זה חשוב, כדי שהנתחים לא יאבדו מעסיסיותם.
  8. חותכים כל נתח ל-2 או 3 חתיכות וסוגרים כל נתח בוואקום כדי לשמור עסיסי. אפשר גם להקפיא!

    נתח פסטרמה ביתית חתוך לפרוסות
    בתיאבון! צילום: שי אפגין


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (26)

    Avatar

      Avatar
      אורן

      הי דניאל כשאני מכין פסטרמה דבש, ברגע שמכניסים את הנתח לתנור כל הדבש מייד נהפך נוזלי מהחום, נוטף לתבנית מחליק ולא באמת נשאר על הנתח.יוצא שהנתח לא באמת מקבל את הטעם (והצבע) של הדבש. זה נכון לכל מרינדה רטובה שנדבקת על הנתח לפני החימום אבל ברגע שזה נכנס לחום – זה לא באמת נשאר. ככה לפחות אצלי.  לא ברור לי איך למשל אצלך בתמונה, הנתח “צבוע” בצבע הדבש.מה הטיפ פה. תודהאורן

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי אורן, הסוד הוא בהשריית הנתח למשך זמן ממושך – כך הדבש חודר לבשר ההודו ולא נשאר רק על גביו. חשוב לעסות היטב את הנתח, להשרות אותו במרינדה לפחות 12 שעות ורק אז לאפות.

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות