
פסטרמה הודו בתנור
פסטרמה הודו ביתית שגם כיף לנשנש וגם תרים כל סנדוויץ' ברמה! עסיסית בציפוי פפריקה ושלל תבלינים, גם ילדים וגם גדולים לא יפסיקו לזלול אותה
פסטרמה הודו ביתית שגם כיף לנשנש וגם תרים כל סנדוויץ' ברמה! עסיסית בציפוי פפריקה ושלל תבלינים, גם ילדים וגם גדולים לא יפסיקו לזלול אותה
- דניאל עמית
- 6K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 513.7 קק״ל 513.7 קק״לפחמימות 82.5 גרם 82.5 גרםשומן 3.3 גרם 3.3 גרםנתרן 7846.9 מ״ג 7846.9 מ״גחלבון 45.5 גרם 45.5 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 3.7 גרםשומן רווי 0.9 גרם 0.9 גרםכולסטרול 108.5 מ״ג 108.5 מ״גסידן 72.3 מ״ג 72.3 מ״גברזל 3.9 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 1798.1 מ״ג 1798.1 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 13 שעות ו-1 דקה
-
קלוריות514
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 513.7 קק״ל 513.7 קק״לפחמימות 82.5 גרם 82.5 גרםשומן 3.3 גרם 3.3 גרםנתרן 7846.9 מ״ג 7846.9 מ״גחלבון 45.5 גרם 45.5 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 3.7 גרםשומן רווי 0.9 גרם 0.9 גרםכולסטרול 108.5 מ״ג 108.5 מ״גסידן 72.3 מ״ג 72.3 מ״גברזל 3.9 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 1798.1 מ״ג 1798.1 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 13 שעות ו-1 דקה | קלוריות 514 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
1 חזה הודו נקבה (פרפר) בינוניסביב קילו וחצי
השרייה
-
1 ליטר מים בטמפרטורת החדר
-
1 כף מלח דק
-
2 כפות דבש
-
2 שיני שוםאו 3, פרוסות
מעטפת
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה מעושנת
-
1/4 כפית פפריקה חריפהאו חצי כפית
-
2 כפות דבשאו 3

אופן הכנה

- מערבבים את חומרי ההשריה בכלי שבתוכו משרים את הנתחים.
מערבבים את חומרי ההשרייה - מעבירים למקרר למשך 12 שעות לפחות.
- מחממים תנור עם תכנית להכנת פסטרמה לחום של 250 מעלות.
- מוציאים את הנתחים מהנוזל, מנגבים ומייבשים.
- מערבבים את תערובת הפפריקות, שום ודבש. מורחים את הנתחים ומניחים על תבנית תנור עם רשת, שלתחתיתה יוצקים מים.
- צולים עם תכנית פסטרמה בתנור, או במשך רבע שעה בחום גבוה לסגירת הנתחים, ואז מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 40 דקות עד שהנוזלים המתנקזים מהנתחים צלולים וללא סימני דם.
מכניסים את התבנית לתנור. - מצננים רבע שעה לפחות לפני שפורסים. זה חשוב, כדי שהנתחים לא יאבדו מעסיסיותם.
- חותכים כל נתח ל-2 או 3 חתיכות וסוגרים כל נתח בוואקום כדי לשמור עסיסי. אפשר גם להקפיא!
בתיאבון! צילום: שי אפגין
אופן הכנה
- מערבבים את חומרי ההשריה בכלי שבתוכו משרים את הנתחים.
- מעבירים למקרר למשך 12 שעות לפחות.
- מחממים תנור עם תכנית להכנת פסטרמה לחום של 250 מעלות.
- מוציאים את הנתחים מהנוזל, מנגבים ומייבשים.
- מערבבים את תערובת הפפריקות, שום ודבש. מורחים את הנתחים ומניחים על תבנית תנור עם רשת, שלתחתיתה יוצקים מים.
- צולים עם תכנית פסטרמה בתנור, או במשך רבע שעה בחום גבוה לסגירת הנתחים, ואז מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 40 דקות עד שהנוזלים המתנקזים מהנתחים צלולים וללא סימני דם.
- מצננים רבע שעה לפחות לפני שפורסים. זה חשוב, כדי שהנתחים לא יאבדו מעסיסיותם.
- חותכים כל נתח ל-2 או 3 חתיכות וסוגרים כל נתח בוואקום כדי לשמור עסיסי. אפשר גם להקפיא!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
איך משתמשים בנתחים שהקפאנו? יש צורך לחמם מחדש\לבשל?
מפשירים במקרר כמה שעות לפני השימוש. אפשר לאכול קר או חם, לפי טעמכם האישי.