פסטה קרם בטטה
ארוחה חלבית מושלמת: פסטה ברוטב קרם בטטה עם שמנת וגבינה מגוררת מעל. מנה קלה להכנה לארוחת הצהריים או הערב, שלא תפסיקו לזלול ישר מהסיר!
ארוחה חלבית מושלמת: פסטה ברוטב קרם בטטה עם שמנת וגבינה מגוררת מעל. מנה קלה להכנה לארוחת הצהריים או הערב, שלא תפסיקו לזלול ישר מהסיר!
- דניאל עמית
- 76K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 330.6 קק״ל 1652.8 קק״לפחמימות 44.1 גרם 220.4 גרםשומן 13.2 גרם 65.9 גרםנתרן 137.5 מ״ג 687.6 מ״גחלבון 8.3 גרם 41.4 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 13.2 גרםשומן רווי 7.7 גרם 38.3 גרםכולסטרול 38.4 מ״ג 192.0 מ״גסידן 60.3 מ״ג 301.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 173.0 מ״ג 865.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות331
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 330.6 קק״ל 1652.8 קק״לפחמימות 44.1 גרם 220.4 גרםשומן 13.2 גרם 65.9 גרםנתרן 137.5 מ״ג 687.6 מ״גחלבון 8.3 גרם 41.4 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 13.2 גרםשומן רווי 7.7 גרם 38.3 גרםכולסטרול 38.4 מ״ג 192.0 מ״גסידן 60.3 מ״ג 301.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 173.0 מ״ג 865.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 331 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 בטטות בינוניות
-
30 גרם חמאה
-
4 שיני שוםכתושות
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת לבישול 15%או שמנת מתוקה
-
קורט מלח דק
-
קורט אגוז מוסקטלא חובה
-
חופן גבינת פרמזןאו גרנה פדנו, מגוררת
-
1 חבילה פסטה ספגטימבושלת לפי הוראות היצרן
אופן הכנה
- מניחים את הבטטות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהן מתרככות. מקלפים וטוחנים אותן למרקם חלק.
- בינתיים, ממיסים במחבת/סיר את החמאה, מוסיפים את שיני השום הכתושות ואת הבטטות הטחונות (אני השתמשתי בבטטה וחצי).
- מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים.
- מתבלים במלח ואגוז מוסקט לפי הטעם.
- מוסיפים חופן של גבינת פרמז’ן או גרנה פדנו מגוררת, שהופכת את הרוטב לקרמי וטעים, ומבשלים תוך כדי ערבוב.
- בסיר נפרד מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- כשהפסטה מוכנה, מוסיפים אותה לסיר עם הרוטב ומערבבים.
- מגישים את הפסטה עם הקרם על צלחת, ומפזרים עוד גבינה מגוררת מעל.
אופן הכנה
- מניחים את הבטטות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהן מתרככות. מקלפים וטוחנים אותן למרקם חלק.
- בינתיים, ממיסים במחבת/סיר את החמאה, מוסיפים את שיני השום הכתושות ואת הבטטות הטחונות (אני השתמשתי בבטטה וחצי).
- מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים.
- מתבלים במלח ואגוז מוסקט לפי הטעם.
- מוסיפים חופן של גבינת פרמז’ן או גרנה פדנו מגוררת, שהופכת את הרוטב לקרמי וטעים, ומבשלים תוך כדי ערבוב.
- בסיר נפרד מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- כשהפסטה מוכנה, מוסיפים אותה לסיר עם הרוטב ומערבבים.
- מגישים את הפסטה עם הקרם על צלחת, ומפזרים עוד גבינה מגוררת מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (7)
אפשר להשאיר את הבטטה כמו שהיא בלי לטחון ?
כן, אין בעיה, אבל אז זו לא תהיה פסטה בקרם בטטה 🙂
כמה זמן לוקח לבטטות להתרכך בערך?
כחצי שעה בערך. כמובן שזמני האפייה יכולים להשתנות, אז הכי טוב לנעוץ מזלג בבטטה מדי פעם ולבדוק אם היא רכה מספיק.
אפשר לקלף את הבטטות לפני שמכניסים לתנור?
אפשר, אבל אין צורך.
אפשר גם לקלף את הבטטות ולחתוך לקוביות וזה יקצר משמעותית את זמן האפיה שלהן.