פסטה קרם בטטה

ארוחה חלבית מושלמת: פסטה ברוטב קרם בטטה עם שמנת וגבינה מגוררת מעל. מנה קלה להכנה לארוחת הצהריים או הערב, שלא תפסיקו לזלול ישר מהסיר!
ארוחה חלבית מושלמת: פסטה ברוטב קרם בטטה עם שמנת וגבינה מגוררת מעל. מנה קלה להכנה לארוחת הצהריים או הערב, שלא תפסיקו לזלול ישר מהסיר!
  • דניאל עמית
  • 84K צפיות
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    331
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 330.6 קק״ל 1652.8 קק״ל
    פחמימות 44.1 גרם 220.4 גרם
    שומן 13.2 גרם 65.9 גרם
    נתרן 137.5 מ״ג 687.6 מ״ג
    חלבון 8.3 גרם 41.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 7.7 גרם 38.3 גרם
    כולסטרול 38.4 מ״ג 192.0 מ״ג
    סידן 60.3 מ״ג 301.7 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.7 מ״ג
    אשלגן 173.0 מ״ג 865.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    331
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 330.6 קק״ל 1652.8 קק״ל
    פחמימות 44.1 גרם 220.4 גרם
    שומן 13.2 גרם 65.9 גרם
    נתרן 137.5 מ״ג 687.6 מ״ג
    חלבון 8.3 גרם 41.4 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 7.7 גרם 38.3 גרם
    כולסטרול 38.4 מ״ג 192.0 מ״ג
    סידן 60.3 מ״ג 301.7 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.7 מ״ג
    אשלגן 173.0 מ״ג 865.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מניחים את הבטטות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהן מתרככות. מקלפים וטוחנים אותן למרקם חלק.
  2. בינתיים, ממיסים במחבת/סיר את החמאה, מוסיפים את שיני השום הכתושות ואת הבטטות הטחונות (אני השתמשתי בבטטה וחצי).
  3. מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים.
  4. מתבלים במלח ואגוז מוסקט לפי הטעם.
  5. מוסיפים חופן של גבינת פרמז’ן או גרנה פדנו מגוררת, שהופכת את הרוטב לקרמי וטעים, ומבשלים תוך כדי ערבוב.
  6. בסיר נפרד מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  7. כשהפסטה מוכנה, מוסיפים אותה לסיר עם הרוטב ומערבבים.
  8. מגישים את הפסטה עם הקרם על צלחת, ומפזרים עוד גבינה מגוררת מעל.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (7)

    Avatar

      Avatar
      נופר לוי

      אפשר להשאיר את הבטטה כמו שהיא בלי לטחון ?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        כן, אין בעיה, אבל אז זו לא תהיה פסטה בקרם בטטה 🙂

      Avatar
      דני

      כמה זמן לוקח לבטטות להתרכך בערך?

        Avatar
        מערכת Foody

        כחצי שעה בערך. כמובן שזמני האפייה יכולים להשתנות, אז הכי טוב לנעוץ מזלג בבטטה מדי פעם ולבדוק אם היא רכה מספיק.

      Avatar
      אוד

      אפשר לקלף את הבטטות לפני שמכניסים לתנור?

        Avatar
        מערכת Foody

        אפשר, אבל אין צורך.

        Avatar
        טל

        אפשר גם לקלף את הבטטות ולחתוך לקוביות וזה יקצר משמעותית את זמן האפיה שלהן.

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody