העוף של דודה דליה
העוף של דליה, דודה שלי, תמיד יוצא עסיסי וטעים. אבל כששאלתי אותה איך מכינים? התשובה היתה קצת מזה וקצת מזה. אז נעמדתי לידה במטבח, מדדתי ורשמתי כל צעד!
העוף של דליה, דודה שלי, תמיד יוצא עסיסי וטעים. אבל כששאלתי אותה איך מכינים? התשובה היתה קצת מזה וקצת מזה. אז נעמדתי לידה במטבח, מדדתי ורשמתי כל צעד!
- דניאל עמית
- 108K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 123.1 קק״ל 615.4 קק״לפחמימות 3.6 גרם 18.0 גרםשומן 12.2 גרם 60.8 גרםנתרן 389.8 מ״ג 1948.8 מ״גחלבון 0.7 גרם 3.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרםשומן רווי 1.7 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 0.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 0.1 מ״ג 0.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 שעות
-
קלוריות123
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 123.1 קק״ל 615.4 קק״לפחמימות 3.6 גרם 18.0 גרםשומן 12.2 גרם 60.8 גרםנתרן 389.8 מ״ג 1948.8 מ״גחלבון 0.7 גרם 3.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרםשומן רווי 1.7 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 0.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.4 מ״גאשלגן 0.1 מ״ג 0.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 שעות | קלוריות 123 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כרעי עוף גדוליםמחולקים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית גדושה תבלין גריללעוף
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
6 תפוחי אדמה קטנים קטניםלא חובה
-
7 שיני שוםכתושות
-
1/2 כוס מים בטמפרטורת החדר
אופן הכנה
- מערבבים היטב בקערה את השמן, הפפריקה החריפה, הפפריקה המתוקה, תבלין גריל לעוף, מלח, פלפל ושיני השום.
- מושחים היטב את העוף ותפוחי האדמה בתערובת התבלינים ומעבירים לתבנית המתאימה בגודלה לכמות העוף שהכנתם. מכסים ומשרים לילה במקרר.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות (לא טורבו אלא חום עליון ותחתון).
- מכניסים את התבנית מכוסה בנייר אלומיניום לתנור לרבע שעה.
- אחרי רבע שעה, מוזגים את המים לתבנית, מכסים שוב וממשיכים באפייה עוד שעה.
- כעבור שעה מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות להשחמה.
אופן הכנה
- מערבבים היטב בקערה את השמן, הפפריקה החריפה, הפפריקה המתוקה, תבלין גריל לעוף, מלח, פלפל ושיני השום.
- מושחים היטב את העוף ותפוחי האדמה בתערובת התבלינים ומעבירים לתבנית המתאימה בגודלה לכמות העוף שהכנתם. מכסים ומשרים לילה במקרר.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות (לא טורבו אלא חום עליון ותחתון).
- מכניסים את התבנית מכוסה בנייר אלומיניום לתנור לרבע שעה.
- אחרי רבע שעה, מוזגים את המים לתבנית, מכסים שוב וממשיכים באפייה עוד שעה.
- כעבור שעה מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות להשחמה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (11)
אם אני מחליפה את הכרעיים בשוקיים קטנים, מה זמן הבישול ?
הי קרולין. הזמן בישול לא אמור להשתנות, אולי כמה דקות פחות בשלב האחרון.
חייבים לילה להשרות לילה? אין גרסה מקוצרת?
אפשר להשרות פשוט כמה שיותר זמן, כדי שהעוף יספוג את הטעמים. גם אם יש שעות בודדות זה בסדר
פשוט ונפלא! לבקשת בני המשפחה כבר הכנתי מספר פעמים! תודה!