
העוף של דודה דליה
העוף של דליה, דודה שלי, תמיד יוצא עסיסי וטעים. אבל כששאלתי אותה איך מכינים? התשובה היתה קצת מזה וקצת מזה. אז נעמדתי לידה במטבח, מדדתי ורשמתי כל צעד!
העוף של דליה, דודה שלי, תמיד יוצא עסיסי וטעים. אבל כששאלתי אותה איך מכינים? התשובה היתה קצת מזה וקצת מזה. אז נעמדתי לידה במטבח, מדדתי ורשמתי כל צעד!
- דניאל עמית
- 30K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 151.6 קק״ל 758.2 קק״לפחמימות 9.6 גרם 48.2 גרםשומן 12.2 גרם 61.0 גרםנתרן 471.2 מ״ג 2355.8 מ״גחלבון 1.3 גרם 6.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.5 גרםשומן רווי 1.7 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.7 מ״ג 23.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 159.8 מ״ג 798.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 שעות
-
קלוריות152
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 151.6 קק״ל 758.2 קק״לפחמימות 9.6 גרם 48.2 גרםשומן 12.2 גרם 61.0 גרםנתרן 471.2 מ״ג 2355.8 מ״גחלבון 1.3 גרם 6.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.5 גרםשומן רווי 1.7 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.7 מ״ג 23.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 159.8 מ״ג 798.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 שעות | קלוריות 152 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
3 כרעי עוף גדוליםמחולקים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית גדושה תבלין גריללעוף
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
6 תפוח אדמה קטן קטניםלא חובה
-
7 שיני שוםכתושות
-
1/2 כוס מים בטמפרטורת החדר

אופן הכנה
- מערבבים היטב בקערה את השמן, הפפריקה החריפה, הפפריקה המתוקה, תבלין גריל לעוף, מלח, פלפל ושיני השום.
- מושחים היטב את העוף ותפוחי האדמה בתערובת התבלינים ומעבירים לתבנית המתאימה בגודלה לכמות העוף שהכנתם. מכסים ומשרים לילה במקרר.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות (לא טורבו אלא חום עליון ותחתון).
- מכניסים את התבנית מכוסה בנייר אלומיניום לתנור לרבע שעה.
- אחרי רבע שעה, מוזגים את המים לתבנית, מכסים שוב וממשיכים באפייה עוד שעה.
- כעבור שעה מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות להשחמה.
העוף של דליה. צילום: ספיר קוסה
אופן הכנה
- מערבבים היטב בקערה את השמן, הפפריקה החריפה, הפפריקה המתוקה, תבלין גריל לעוף, מלח, פלפל ושיני השום.
- מושחים היטב את העוף ותפוחי האדמה בתערובת התבלינים ומעבירים לתבנית המתאימה בגודלה לכמות העוף שהכנתם. מכסים ומשרים לילה במקרר.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות (לא טורבו אלא חום עליון ותחתון).
- מכניסים את התבנית מכוסה בנייר אלומיניום לתנור לרבע שעה.
- אחרי רבע שעה, מוזגים את המים לתבנית, מכסים שוב וממשיכים באפייה עוד שעה.
- כעבור שעה מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות להשחמה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (7)
פשוט ונפלא! לבקשת בני המשפחה כבר הכנתי מספר פעמים! תודה!