רקע בוש
בוש

העוף של דודה דליה

העוף של דליה, דודה שלי, תמיד יוצא עסיסי וטעים. אבל כששאלתי אותה איך מכינים? התשובה היתה קצת מזה וקצת מזה. אז נעמדתי לידה במטבח, מדדתי ורשמתי כל צעד!
העוף של דליה, דודה שלי, תמיד יוצא עסיסי וטעים. אבל כששאלתי אותה איך מכינים? התשובה היתה קצת מזה וקצת מזה. אז נעמדתי לידה במטבח, מדדתי ורשמתי כל צעד!
  • דניאל עמית
  • 13K צפיות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
    152
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 151.6 קק״ל 758.2 קק״ל
    פחמימות 9.6 גרם 48.2 גרם
    שומן 12.2 גרם 61.0 גרם
    נתרן 471.2 מ״ג 2355.8 מ״ג
    חלבון 1.3 גרם 6.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 4.6 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 22.4 מ״ג 112.2 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.9 מ״ג
    אשלגן 199.1 מ״ג 995.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 10 שעות
  • קלוריות
    152
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 151.6 קק״ל 758.2 קק״ל
    פחמימות 9.6 גרם 48.2 גרם
    שומן 12.2 גרם 61.0 גרם
    נתרן 471.2 מ״ג 2355.8 מ״ג
    חלבון 1.3 גרם 6.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 4.6 גרם
    שומן רווי 1.7 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 22.4 מ״ג 112.2 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 1.9 מ״ג
    אשלגן 199.1 מ״ג 995.3 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מערבבים היטב בקערה את השמן, הפפריקה החריפה, הפפריקה המתוקה, תבלין גריל לעוף, מלח, פלפל ושיני השום.
  2. מושחים היטב את העוף ותפוחי האדמה בתערובת התבלינים ומעבירים לתבנית המתאימה בגודלה לכמות העוף שהכנתם. מכסים ומשרים לילה במקרר.
  3. מחממים תנור לחום של 200 מעלות (לא טורבו אלא חום עליון ותחתון).
  4. מכניסים את התבנית מכוסה בנייר אלומיניום לתנור לרבע שעה.
  5. אחרי רבע שעה, מוזגים את המים לתבנית, מכסים שוב וממשיכים באפייה עוד שעה.
  6. כעבור שעה מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות להשחמה.

    העוף של דליה. צילום: ספיר קוסה
    העוף של דליה. צילום: ספיר קוסה

מתכונים נוספים שכדאי להכיר
העוף של דודה דליה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody