סופלי – חטיף כדורי ריזוטו איטלקיים מטוגנים ושווים
אמאלה ואבאלה! הכדורים האיטלקיים האלה פשוט מושלמים בטירוף! קבלו מתכון להכנת סופלי - כדורי ריזוטו מטוגנים שבתוכם מוצרלה!
אמאלה ואבאלה! הכדורים האיטלקיים האלה פשוט מושלמים בטירוף! קבלו מתכון להכנת סופלי - כדורי ריזוטו מטוגנים שבתוכם מוצרלה!
- דניאל עמית
- 18K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1239.5 קק״ל 1239.5 קק״לפחמימות 117.5 גרם 117.5 גרםשומן 88.0 גרם 88.0 גרםנתרן 5677.5 מ״ג 5677.5 מ״גחלבון 61.5 גרם 61.5 גרםסיבים תזונתיים 24.7 גרם 24.7 גרםשומן רווי 55.9 גרם 55.9 גרםכולסטרול 420.9 מ״ג 420.9 מ״גסידן 519.5 מ״ג 519.5 מ״גברזל 22.4 מ״ג 22.4 מ״גאשלגן 1105.0 מ״ג 1105.0 מ״גאבץ 21.6 מ״ג 21.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות1240
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1239.5 קק״ל 1239.5 קק״לפחמימות 117.5 גרם 117.5 גרםשומן 88.0 גרם 88.0 גרםנתרן 5677.5 מ״ג 5677.5 מ״גחלבון 61.5 גרם 61.5 גרםסיבים תזונתיים 24.7 גרם 24.7 גרםשומן רווי 55.9 גרם 55.9 גרםכולסטרול 420.9 מ״ג 420.9 מ״גסידן 519.5 מ״ג 519.5 מ״גברזל 22.4 מ״ג 22.4 מ״גאשלגן 1105.0 מ״ג 1105.0 מ״גאבץ 21.6 מ״ג 21.6 מ״גסגור
ההגדרה של סופלי בויקיפדיה מתחילה ב ״חטיף איטלקי מטוגן״. זהו דוקטור. זה מה שאני זוכרת. פשוט רצתי לקנות מצרכים (שקר. הזמנתי בוולט) ותוך כמה דקות היו לנו פה כדורי ריזוטו רותחים, מטוגנים, במילוי גבינה. מה צריך יותר? פסטה. זהו. טוסו להכין!
מרכיבים 17 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 1240 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
ריזוטו
-
50 גרם חמאה
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כוס אורז עגול
-
2 כוסות מים רותחים
-
1 1/2 כפות רסק עגבניותמרוכז
-
1 כפית מלח דק
-
3/4 כוס גראנה פדנו
-
3/4 כוס גבינת מוצרלהמגוררת
מילוי
-
1/2 חבילה גבינת מוצרלהחתוכה ל10 קוביות
עיטוף
-
1 ביצה Mטרופה
-
1 כוס פירורי לחם
טיגון
-
0.01 שמן קנולהלטיגון עמוק
רוטב
-
1 כוס פאסאטה עגבניות
-
1/2 כפית מלח דק
-
0.49 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית אורגנו יבש
-
1 כפית שמן זית
אופן הכנה
- ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את האורז ומערבבים כמה דקות. מוסיפים את המים הרותחים, הרסק והמלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את המחבת עם מכסה סגור ל-10 דקות נוספות.
- מוסיפים את הגבינות וממיסים אותן תוך כדי ערבוב באורז. מקררים.
- מכדררים את האורז לכדורים ומכניסים לכל אחד מהכדורים קוביית מוצרלה.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון חצי עמוק.
- טובלים את הכדורים בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם ומטגנים מספר דקות להזהבה יפה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד הסופלי.
אופן הכנה
- ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את האורז ומערבבים כמה דקות. מוסיפים את המים הרותחים, הרסק והמלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את המחבת עם מכסה סגור ל-10 דקות נוספות.
- מוסיפים את הגבינות וממיסים אותן תוך כדי ערבוב באורז. מקררים.
- מכדררים את האורז לכדורים ומכניסים לכל אחד מהכדורים קוביית מוצרלה.
- מחממים סיר עם שמן לטיגון חצי עמוק.
- טובלים את הכדורים בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם ומטגנים מספר דקות להזהבה יפה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד הסופלי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)