מניפת חציל ממולאת מוצרלה ועגבניות

מנה מרשימה וטעימה ללא גלוטן מחציל, עגבניות, גבינה ועשבי תיבול. מניפה צבעונית לארוחת ערב מושלמת שמכינים בקלות עם ירקות וצבעים כמו בציור
מנה מרשימה וטעימה ללא גלוטן מחציל, עגבניות, גבינה ועשבי תיבול. מניפה צבעונית לארוחת ערב מושלמת שמכינים בקלות עם ירקות וצבעים כמו בציור
  • דניאל עמית
  • 12K צפיות
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 261.5 קק״ל 523.0 קק״ל
    פחמימות 17.9 גרם 35.9 גרם
    שומן 20.5 גרם 41.1 גרם
    נתרן 3891.6 מ״ג 7783.2 מ״ג
    חלבון 3.9 גרם 7.8 גרם
    סיבים תזונתיים 8.8 גרם 17.7 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 41.1 מ״ג 82.3 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 801.9 מ״ג 1603.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    262
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 261.5 קק״ל 523.0 קק״ל
    פחמימות 17.9 גרם 35.9 גרם
    שומן 20.5 גרם 41.1 גרם
    נתרן 3891.6 מ״ג 7783.2 מ״ג
    חלבון 3.9 גרם 7.8 גרם
    סיבים תזונתיים 8.8 גרם 17.7 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 41.1 מ״ג 82.3 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 801.9 מ״ג 1603.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 0.8 מ״ג
    סגור
ארוחה חגיגית
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. פורסים את החציל לפרוסות בערך בעובי של אצבע רק עד ראש החציל (משאירים את הראש) כדי שנוכל לפתוח לצורת מניפה.
  3. מפזרים מלח בין שכבות החציל ונותנים לחציל לנוח עם המלח מינימום חצי שעה (כדי לתת לחציל להגיר נוזלים).
  4. מתחילים להרכיב את החציל: בין פרוסות מניפת החציל מכניסים 2-3 פרוסות של גבינה, 2-3 פרוסות של עגבנייה, מפזרים בין השכבות את הפטרוזיליה, השום הכתוש, שמן הזית והמלח.

    מניפת-חציל-ממולאת-מוצרלה-ועגבניות. צילום: ספיר קוסה
    פותחים את רצועות החציל וממלאים בעגבניות ומוצרלה. צילום: ספיר קוסה

  5. מניחים על גבי התבנית ומכניסים לתנור ל-50 דקות.
  6. אחרי 50 דקות, מעבירים את התנור למצב “גריל” למשך 10 דקות והחציל יקבל צבע מושלם להגשה.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody