חציל מלנזנה

שכבות של אושר! מנה איטלקית קלאסית של חציל מלנזנה, המורכבת משכבות של רוטב עגבניות, חציל, גבינות מוצרלה, פרמזן וקשקבל, רוטב בשמל וזיתי קלמטה
שכבות של אושר! מנה איטלקית קלאסית של חציל מלנזנה, המורכבת משכבות של רוטב עגבניות, חציל, גבינות מוצרלה, פרמזן וקשקבל, רוטב בשמל וזיתי קלמטה
  • דניאל עמית
  • 35K צפיות
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-35 דק׳
  • קלוריות
    2068
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2068.3 קק״ל 2068.3 קק״ל
    פחמימות 122.9 גרם 122.9 גרם
    שומן 171.7 גרם 171.7 גרם
    נתרן 912.1 מ״ג 912.1 מ״ג
    חלבון 31.5 גרם 31.5 גרם
    סיבים תזונתיים 25.1 גרם 25.1 גרם
    שומן רווי 46.6 גרם 46.6 גרם
    כולסטרול 129.1 מ״ג 129.1 מ״ג
    סידן 468.9 מ״ג 468.9 מ״ג
    ברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 3528.1 מ״ג 3528.1 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-35 דק׳
  • קלוריות
    2068
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2068.3 קק״ל 2068.3 קק״ל
    פחמימות 122.9 גרם 122.9 גרם
    שומן 171.7 גרם 171.7 גרם
    נתרן 912.1 מ״ג 912.1 מ״ג
    חלבון 31.5 גרם 31.5 גרם
    סיבים תזונתיים 25.1 גרם 25.1 גרם
    שומן רווי 46.6 גרם 46.6 גרם
    כולסטרול 129.1 מ״ג 129.1 מ״ג
    סידן 468.9 מ״ג 468.9 מ״ג
    ברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 3528.1 מ״ג 3528.1 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
ארוחה חלבית
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


תבנית מרובעת 20X20

רוטב

גבינות

רוטב בשמל

זיתים


אופן הכנה

  1. מכינים את החציל: פורסים את החציל על נייר אפיה ומפזרים מלח.
  2. מניחים לחציל לנוח ולהגיר נוזלים במשך חצי שעה ולאחר מכן סופגים אותו עם נייר סופג.
  3. מזלפים שמן זית מעל החציל ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד שהחציל מתרכך ומשחים.
  4. בינתיים, מכינים את הרוטב: שמים בסיר את שמן הזית, תרכיז העגבניות, שיני השום הכתושות, בקבוק מחית עגבניות ותיבול לפני הטעם- צ׳ילי גרוס, אורגנו, מלח ופלפל. למבשלים במשך 20 דקות.
  5. מרכיבים לפי שכבות: לוקחים תבנית לאפייה בתנור, שמים שכבת רוטב, שכבת חציל, שכבת גבינות וכך הלאה.
  6. השכבה האחרונה תהיה רוטב בשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים ומוסיפים את החלב.
  7. בעזרת מטרפה ממשיכים לערבב את הרוטב (מבשלים על אש קטנה), עד שהוא מסמיך ומתבלים במלח ואגוז מוסקט.
  8. כשהרוטב מוכן, שופכים כשכבה אחרונה בתבנית ומוסיפים זיתי קלמטה חצויים.
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד ששכבת רוטב הבשמל מקבלת צבע יפה וזהוב.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (6)

    Avatar

      Avatar
      אפרת שגה

      שאלה- כשאת כותבת קופסת שימורים של עגבניות הכוונה לקופסה של 400 או של 800?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי אפרת, יכולה להשתמש בקופסה של 400

      Avatar
      אבי

      איך רשום חציל אחד לשכבות בתבנית 20*20? צריך לפחות שניים למילוי שתי שכבות בגודל הזה של תבנית… ומתכון מעולה! תודה

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        אם החציל גדול, מספיק לשים 9 (3*3) בשכבבה, 2 שכבות חציל זה אחלה. ותודה רבה!

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        משמח לקרוא, רות!

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody