חציל מלנזנה
שכבות של אושר! מנה איטלקית קלאסית של חציל מלנזנה, המורכבת משכבות של רוטב עגבניות, חציל, גבינות מוצרלה, פרמזן וקשקבל, רוטב בשמל וזיתי קלמטה
שכבות של אושר! מנה איטלקית קלאסית של חציל מלנזנה, המורכבת משכבות של רוטב עגבניות, חציל, גבינות מוצרלה, פרמזן וקשקבל, רוטב בשמל וזיתי קלמטה
- דניאל עמית
- 35K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2068.3 קק״ל 2068.3 קק״לפחמימות 122.9 גרם 122.9 גרםשומן 171.7 גרם 171.7 גרםנתרן 912.1 מ״ג 912.1 מ״גחלבון 31.5 גרם 31.5 גרםסיבים תזונתיים 25.1 גרם 25.1 גרםשומן רווי 46.6 גרם 46.6 גרםכולסטרול 129.1 מ״ג 129.1 מ״גסידן 468.9 מ״ג 468.9 מ״גברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 3528.1 מ״ג 3528.1 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-35 דק׳
-
קלוריות2068
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2068.3 קק״ל 2068.3 קק״לפחמימות 122.9 גרם 122.9 גרםשומן 171.7 גרם 171.7 גרםנתרן 912.1 מ״ג 912.1 מ״גחלבון 31.5 גרם 31.5 גרםסיבים תזונתיים 25.1 גרם 25.1 גרםשומן רווי 46.6 גרם 46.6 גרםכולסטרול 129.1 מ״ג 129.1 מ״גסידן 468.9 מ״ג 468.9 מ״גברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 3528.1 מ״ג 3528.1 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
מרכיבים 20 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-35 דק׳ | קלוריות 2068 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מרובעת 20X20
רוטב
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 כפות רסק עגבניותאו תרכיז עגבניות
-
5 שיני שוםכתושות
-
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקותאו בקבוק מחית עגבניות
-
קורט שבבי צ’ילי יבש
-
קורט אורגנו יבש
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
גבינות
-
חופן גבינת מוצרלהמגורדת
-
חופן גבינת פרמזןמגורדת
-
חופן גבינת קשקבלמגורדת
רוטב בשמל
-
50 גרם חמאה
-
2 כפות קמח לבן
-
1 כוס חלב 3%
-
קורט מלח דק
-
קורט אגוז מוסקט
זיתים
-
חופן זיתי קלמטהללא גלעינים, חצויים
אופן הכנה
- מכינים את החציל: פורסים את החציל על נייר אפיה ומפזרים מלח.
- מניחים לחציל לנוח ולהגיר נוזלים במשך חצי שעה ולאחר מכן סופגים אותו עם נייר סופג.
- מזלפים שמן זית מעל החציל ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד שהחציל מתרכך ומשחים.
- בינתיים, מכינים את הרוטב: שמים בסיר את שמן הזית, תרכיז העגבניות, שיני השום הכתושות, בקבוק מחית עגבניות ותיבול לפני הטעם- צ׳ילי גרוס, אורגנו, מלח ופלפל. למבשלים במשך 20 דקות.
- מרכיבים לפי שכבות: לוקחים תבנית לאפייה בתנור, שמים שכבת רוטב, שכבת חציל, שכבת גבינות וכך הלאה.
- השכבה האחרונה תהיה רוטב בשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים ומוסיפים את החלב.
- בעזרת מטרפה ממשיכים לערבב את הרוטב (מבשלים על אש קטנה), עד שהוא מסמיך ומתבלים במלח ואגוז מוסקט.
- כשהרוטב מוכן, שופכים כשכבה אחרונה בתבנית ומוסיפים זיתי קלמטה חצויים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד ששכבת רוטב הבשמל מקבלת צבע יפה וזהוב.
אופן הכנה
- מכינים את החציל: פורסים את החציל על נייר אפיה ומפזרים מלח.
- מניחים לחציל לנוח ולהגיר נוזלים במשך חצי שעה ולאחר מכן סופגים אותו עם נייר סופג.
- מזלפים שמן זית מעל החציל ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד שהחציל מתרכך ומשחים.
- בינתיים, מכינים את הרוטב: שמים בסיר את שמן הזית, תרכיז העגבניות, שיני השום הכתושות, בקבוק מחית עגבניות ותיבול לפני הטעם- צ׳ילי גרוס, אורגנו, מלח ופלפל. למבשלים במשך 20 דקות.
- מרכיבים לפי שכבות: לוקחים תבנית לאפייה בתנור, שמים שכבת רוטב, שכבת חציל, שכבת גבינות וכך הלאה.
- השכבה האחרונה תהיה רוטב בשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים ומוסיפים את החלב.
- בעזרת מטרפה ממשיכים לערבב את הרוטב (מבשלים על אש קטנה), עד שהוא מסמיך ומתבלים במלח ואגוז מוסקט.
- כשהרוטב מוכן, שופכים כשכבה אחרונה בתבנית ומוסיפים זיתי קלמטה חצויים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד ששכבת רוטב הבשמל מקבלת צבע יפה וזהוב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
שאלה- כשאת כותבת קופסת שימורים של עגבניות הכוונה לקופסה של 400 או של 800?
היי אפרת, יכולה להשתמש בקופסה של 400
איך רשום חציל אחד לשכבות בתבנית 20*20? צריך לפחות שניים למילוי שתי שכבות בגודל הזה של תבנית… ומתכון מעולה! תודה
אם החציל גדול, מספיק לשים 9 (3*3) בשכבבה, 2 שכבות חציל זה אחלה. ותודה רבה!
יצא מעולה!
משמח לקרוא, רות!