הקניידלך של עדנה
המאכל האהוב עלי הוא קניידלך. אמיתי! ובמיוחד הקניידלך של אמא שלי. אחרי מאמצי שכנוע היא הסכימה לשתף את המתכון שלה והאמינו לי, כאלו קניידלך באמת עוד לא טעמתם!
המאכל האהוב עלי הוא קניידלך. אמיתי! ובמיוחד הקניידלך של אמא שלי. אחרי מאמצי שכנוע היא הסכימה לשתף את המתכון שלה והאמינו לי, כאלו קניידלך באמת עוד לא טעמתם!
- דניאל עמית
- 35K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 88.1 קק״ל 3083.5 קק״לפחמימות 11.7 גרם 410.9 גרםשומן 3.7 גרם 129.4 גרםנתרן 400.9 מ״ג 14031.7 מ״גחלבון 2.2 גרם 77.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 16.4 גרםשומן רווי 0.3 גרם 10.6 גרםכולסטרול 14.5 מ״ג 506.4 מ״גסידן 4.0 מ״ג 140.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 20.3 מ״ג 711.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות88
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 88.1 קק״ל 3083.5 קק״לפחמימות 11.7 גרם 410.9 גרםשומן 3.7 גרם 129.4 גרםנתרן 400.9 מ״ג 14031.7 מ״גחלבון 2.2 גרם 77.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 16.4 גרםשומן רווי 0.3 גרם 10.6 גרםכולסטרול 14.5 מ״ג 506.4 מ״גסידן 4.0 מ״ג 140.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 20.3 מ״ג 711.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 88 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
קניידלך
-
500גרם או 1 חבילה קמח מצה
-
1 1/2 כפיות גדושות מלח דק
-
1 כף אבקת מרק ירקותאו עוף
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 ביצים Mטרופה
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
עד כדי כיסוי
בישול
-
כחצי סיר בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת מרק ירקותאו עוף
אופן הכנה
- מכינים את העיסה: מערבבים בקערה בעזרת כף את הקמח, המלח, אבקת המרק והפלפל השחור.
- מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים (לא יותר מדי) בזרם דק ולסירוגין עד שהבלילה מתגבשת לעיסה.
- מניחים את העיסה בצד למנוחה של רבע שעה.
- אחרי רבע שעה משמנים ידיים ומתחילים ליצור כדורים מהעיסה.
- מבשלים את הקניידלך: מרתיחים סיר עם מים, מלח ואבקת מרק.
- כשהמים רותחים, מכניסים את הכדורים שיצרנו למים (לא כולם יחד אלא בנגלות) ומבשלים עד שהכדורים צפים למשך 5 דקות.
- מוציאים את הכדורים מהמים לתבנית משומנת מעט כדי שלא יידבקו.
אופן הכנה
- מכינים את העיסה: מערבבים בקערה בעזרת כף את הקמח, המלח, אבקת המרק והפלפל השחור.
- מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים (לא יותר מדי) בזרם דק ולסירוגין עד שהבלילה מתגבשת לעיסה.
- מניחים את העיסה בצד למנוחה של רבע שעה.
- אחרי רבע שעה משמנים ידיים ומתחילים ליצור כדורים מהעיסה.
- מבשלים את הקניידלך: מרתיחים סיר עם מים, מלח ואבקת מרק.
- כשהמים רותחים, מכניסים את הכדורים שיצרנו למים (לא כולם יחד אלא בנגלות) ומבשלים עד שהכדורים צפים למשך 5 דקות.
- מוציאים את הכדורים מהמים לתבנית משומנת מעט כדי שלא יידבקו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)