החמין של עדנה
אתם אין לכם שמץ של מושג איזה תלאות אני עברתי. שכנועים, תחנונים, אמא פליז שחררי מתכון. הייתי צריכה להשביע אותה שהיא לא הולכת להחסיר אף פרט. מתכון לחמין של עדנה עמית האגדית
אתם אין לכם שמץ של מושג איזה תלאות אני עברתי. שכנועים, תחנונים, אמא פליז שחררי מתכון. הייתי צריכה להשביע אותה שהיא לא הולכת להחסיר אף פרט. מתכון לחמין של עדנה עמית האגדית
- דניאל עמית
- 89K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1557.4 קק״ל 6229.7 קק״לפחמימות 205.0 גרם 819.8 גרםשומן 42.6 גרם 170.5 גרםנתרן 5613.1 מ״ג 22452.3 מ״גחלבון 73.9 גרם 295.4 גרםסיבים תזונתיים 16.1 גרם 64.4 גרםשומן רווי 16.3 גרם 65.2 גרםכולסטרול 142.5 מ״ג 570.0 מ״גסידן 57.4 מ״ג 229.7 מ״גברזל 6.1 מ״ג 24.3 מ״גאשלגן 232.5 מ״ג 930.1 מ״גאבץ 15.0 מ״ג 60.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל יום 1, 12 שעות
-
קלוריות1557
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1557.4 קק״ל 6229.7 קק״לפחמימות 205.0 גרם 819.8 גרםשומן 42.6 גרם 170.5 גרםנתרן 5613.1 מ״ג 22452.3 מ״גחלבון 73.9 גרם 295.4 גרםסיבים תזונתיים 16.1 גרם 64.4 גרםשומן רווי 16.3 גרם 65.2 גרםכולסטרול 142.5 מ״ג 570.0 מ״גסידן 57.4 מ״ג 229.7 מ״גברזל 6.1 מ״ג 24.3 מ״גאשלגן 232.5 מ״ג 930.1 מ״גאבץ 15.0 מ״ג 60.0 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל יום 1, 12 שעות | קלוריות 1557 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס גריסי פנינה
-
1/2 כוס חיטה
-
1 כוס שעועית לבנה יבשה
-
1 כוס גרגירי חומוס יבשים
-
8 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים גס
-
1 ק"ג בשר צוואר בקראפשר גם זנב פרה, צלעות, אוסובוקו או איזה בשר שאוהבים
-
1 בצל בינוניחתוך לרבעים
-
3 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
-
1 1/2 כפות דבש
-
1 כף סילאן
-
2 1/2 כפות מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 עצם מח בינוניתאפשר ומומלץ יותר
-
2 כפות שמן קנולה
-
3 ג’חנון קפוא בינונייםאו כמה שרוצים
אופן הכנה
- משרים את החומוס והשעועית הלבנה בקערה למשך לילה.
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
- שוטפים היטב את הגריסים, החיטה, השעועית הלבנה והחומוס ומסדרים בסיר.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הבשר.
- מוסיפים את הבצל, הפפריקה המתוקה, הדבש, הסילאן, המלח והפלפל.
- מוסיפים מח עצם. לא לוותר, נותן טעם פחדים.
- מכסים במים רותחים עד כיסוי מלא ומעבירים לכיריים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות.
- מוציאים את הקצף שהצטבר למעלה ומוסיפים את השמן.
- מסדרים את הג׳חנונים מעל (בשקית קוקי או נייר אפיה קצת מחורר, או שהג׳חנון מגיע כבר עטוף בניילון) ועוטפים את הסיר היטב עם נייר כסף ומכסה.
- מכניסים לתנור ובודקים כל כמה שעות אם צריך להוסיף נוזלים! חשוב! לבדוק לפחות 3 פעמים. אם חסר גם מלח אז להמיס מלח עם מים חמים ולשפוך.
- מבשלים כל הלילה עד הצהריים דקה לפני שיושבים. כמה שיותר זמן - ברכה.
- לביצים החומות: מבשלים ביצים רגיל על הגז, כשהן מוכנות עוטפים אותן ביחד בנייר כסף ודוחפים לתנור.
אופן הכנה
- משרים את החומוס והשעועית הלבנה בקערה למשך לילה.
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
- שוטפים היטב את הגריסים, החיטה, השעועית הלבנה והחומוס ומסדרים בסיר.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הבשר.
- מוסיפים את הבצל, הפפריקה המתוקה, הדבש, הסילאן, המלח והפלפל.
- מוסיפים מח עצם. לא לוותר, נותן טעם פחדים.
- מכסים במים רותחים עד כיסוי מלא ומעבירים לכיריים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות.
- מוציאים את הקצף שהצטבר למעלה ומוסיפים את השמן.
- מסדרים את הג׳חנונים מעל (בשקית קוקי או נייר אפיה קצת מחורר, או שהג׳חנון מגיע כבר עטוף בניילון) ועוטפים את הסיר היטב עם נייר כסף ומכסה.
- מכניסים לתנור ובודקים כל כמה שעות אם צריך להוסיף נוזלים! חשוב! לבדוק לפחות 3 פעמים. אם חסר גם מלח אז להמיס מלח עם מים חמים ולשפוך.
- מבשלים כל הלילה עד הצהריים דקה לפני שיושבים. כמה שיותר זמן - ברכה.
- לביצים החומות: מבשלים ביצים רגיל על הגז, כשהן מוכנות עוטפים אותן ביחד בנייר כסף ודוחפים לתנור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (31)
יצא מעולה תודה לעדנה על המתכון וההשראה
תודה רבה!