החמין של עדנה

אתם אין לכם שמץ של מושג איזה תלאות אני עברתי. שכנועים, תחנונים, אמא פליז שחררי מתכון. הייתי צריכה להשביע אותה שהיא לא הולכת להחסיר אף פרט. מתכון לחמין של עדנה עמית האגדית
אתם אין לכם שמץ של מושג איזה תלאות אני עברתי. שכנועים, תחנונים, אמא פליז שחררי מתכון. הייתי צריכה להשביע אותה שהיא לא הולכת להחסיר אף פרט. מתכון לחמין של עדנה עמית האגדית
  • דניאל עמית
  • 13K צפיות
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 8 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    1187
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1187.3 קק״ל 4749.0 קק״ל
    פחמימות 156.4 גרם 625.6 גרם
    שומן 29.4 גרם 117.6 גרם
    נתרן 5550.9 מ״ג 22203.6 מ״ג
    חלבון 59.8 גרם 239.4 גרם
    סיבים תזונתיים 26.1 גרם 104.3 גרם
    שומן רווי 10.2 גרם 40.7 גרם
    כולסטרול 71.3 מ״ג 285.0 מ״ג
    סידן 279.7 מ״ג 1119.0 מ״ג
    ברזל 13.8 מ״ג 55.2 מ״ג
    אשלגן 1882.7 מ״ג 7530.8 מ״ג
    אבץ 10.9 מ״ג 43.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 8 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    1187
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1187.3 קק״ל 4749.0 קק״ל
    פחמימות 156.4 גרם 625.6 גרם
    שומן 29.4 גרם 117.6 גרם
    נתרן 5550.9 מ״ג 22203.6 מ״ג
    חלבון 59.8 גרם 239.4 גרם
    סיבים תזונתיים 26.1 גרם 104.3 גרם
    שומן רווי 10.2 גרם 40.7 גרם
    כולסטרול 71.3 מ״ג 285.0 מ״ג
    סידן 279.7 מ״ג 1119.0 מ״ג
    ברזל 13.8 מ״ג 55.2 מ״ג
    אשלגן 1882.7 מ״ג 7530.8 מ״ג
    אבץ 10.9 מ״ג 43.8 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
  2. שוטפים היטב את הגריסים, החיטה והשעועית הלבנה ומסדרים בסיר.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הבשר.
  4. מוסיפים את הבצל, הפפריקה המתוקה, הדבש, המלח והפלפל.
  5. מוסיפים מח עצם. לא לוותר, נותן טעם פחדים.
  6. מכסים במים רותחים עד כיסוי מלא ומעבירים לכיריים לרתיחה.
  7. מבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות.
  8. מוציאים את הקצף שהצטבר למעלה ומוסיפים את השמן.
  9. מסדרים את הג׳חנונים מעל (בשקית קוקי או נייר אפיה קצת מחורר, או שהג׳חנון מגיע כבר עטוף בניילון) ועוטפים את הסיר היטב עם נייר כסף ומכסה.
  10. מכניסים לתנור ובודקים כל כמה שעות אם צריך להוסיף נוזלים! חשוב! לבדוק לפחות 3 פעמים. אם חסר גם מלח אז להמיס מלח עם מים חמים ולשפוך.
  11. מבשלים כל הלילה עד הצהריים דקה לפני שיושבים. כמה שיותר זמן - ברכה.
  12. לביצים החומות: מבשלים ביצים רגיל על הגז, כשהן מוכנות עוטפים אותן ביחד בנייר כסף ודוחפים לתנור.
החמין של עדנה. צילום: דניאל עמית
החמין של עדנה. צילום: דניאל עמית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    דור

    ניתן לשים כמות גדולה יותר של בשר?

      Avatar
      Foody team

      כן, אאפשר להוסיף עוד בשר, רק לשים לב אם צריך להוסיף עוד מים.

    Avatar
    נלי

    כמה זמן לבשל את זה על הגז לפני שאני שמה על הפלטה

      Avatar
      Foody team

      המתכון הוא להכנה בתנור במשך כל הלילה, אך אם את רוצה לבשל בסיר ולהעביר לפלטה, יש לבשל במשך שעתיים בערל, עד שתפוחי האדמה והבשר רכים ומוכנים ורק אז להעביר לפלטה. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody