
החמין של עדנה
אתם אין לכם שמץ של מושג איזה תלאות אני עברתי. שכנועים, תחנונים, אמא פליז שחררי מתכון. הייתי צריכה להשביע אותה שהיא לא הולכת להחסיר אף פרט. מתכון לחמין של עדנה עמית האגדית
אתם אין לכם שמץ של מושג איזה תלאות אני עברתי. שכנועים, תחנונים, אמא פליז שחררי מתכון. הייתי צריכה להשביע אותה שהיא לא הולכת להחסיר אף פרט. מתכון לחמין של עדנה עמית האגדית
- דניאל עמית
- 19K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1518.8 קק״ל 6075.0 קק״לפחמימות 226.6 גרם 906.4 גרםשומן 29.4 גרם 117.6 גרםנתרן 5550.9 מ״ג 22203.6 מ״גחלבון 67.6 גרם 270.6 גרםסיבים תזונתיים 26.1 גרם 104.3 גרםשומן רווי 10.2 גרם 40.7 גרםכולסטרול 71.3 מ״ג 285.0 מ״גסידן 279.7 מ״ג 1119.0 מ״גברזל 13.8 מ״ג 55.2 מ״גאשלגן 1882.7 מ״ג 7530.8 מ״גאבץ 10.9 מ״ג 43.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל 8 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות1519
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1518.8 קק״ל 6075.0 קק״לפחמימות 226.6 גרם 906.4 גרםשומן 29.4 גרם 117.6 גרםנתרן 5550.9 מ״ג 22203.6 מ״גחלבון 67.6 גרם 270.6 גרםסיבים תזונתיים 26.1 גרם 104.3 גרםשומן רווי 10.2 גרם 40.7 גרםכולסטרול 71.3 מ״ג 285.0 מ״גסידן 279.7 מ״ג 1119.0 מ״גברזל 13.8 מ״ג 55.2 מ״גאשלגן 1882.7 מ״ג 7530.8 מ״גאבץ 10.9 מ״ג 43.8 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 8 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 1519 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
1 כוס גריסי פנינה
-
1/2 כוס חיטה
-
2 כוסות שעועית לבנה קפואה
-
8 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים גס
-
1/2 ק"ג בשר צוואר בקראפשר גם זנב פרה, צלעות, אוסובוקו או איזה בשר שאוהבים
-
1 בצל בינוניחתוך לרבעים
-
3 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
-
1 1/2 כפות דבש
-
2 1/2 כפות מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 עצם מח בינוניתאפשר ומומלץ יותר
-
2 כפות שמן קנולה
-
3 ג’חנון קפוא בינונייםאו כמה שרוצים

אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
- שוטפים היטב את הגריסים, החיטה והשעועית הלבנה ומסדרים בסיר.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הבשר.
- מוסיפים את הבצל, הפפריקה המתוקה, הדבש, המלח והפלפל.
- מוסיפים מח עצם. לא לוותר, נותן טעם פחדים.
- מכסים במים רותחים עד כיסוי מלא ומעבירים לכיריים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות.
- מוציאים את הקצף שהצטבר למעלה ומוסיפים את השמן.
- מסדרים את הג׳חנונים מעל (בשקית קוקי או נייר אפיה קצת מחורר, או שהג׳חנון מגיע כבר עטוף בניילון) ועוטפים את הסיר היטב עם נייר כסף ומכסה.
- מכניסים לתנור ובודקים כל כמה שעות אם צריך להוסיף נוזלים! חשוב! לבדוק לפחות 3 פעמים. אם חסר גם מלח אז להמיס מלח עם מים חמים ולשפוך.
- מבשלים כל הלילה עד הצהריים דקה לפני שיושבים. כמה שיותר זמן - ברכה.
- לביצים החומות: מבשלים ביצים רגיל על הגז, כשהן מוכנות עוטפים אותן ביחד בנייר כסף ודוחפים לתנור.

אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
- שוטפים היטב את הגריסים, החיטה והשעועית הלבנה ומסדרים בסיר.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הבשר.
- מוסיפים את הבצל, הפפריקה המתוקה, הדבש, המלח והפלפל.
- מוסיפים מח עצם. לא לוותר, נותן טעם פחדים.
- מכסים במים רותחים עד כיסוי מלא ומעבירים לכיריים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות.
- מוציאים את הקצף שהצטבר למעלה ומוסיפים את השמן.
- מסדרים את הג׳חנונים מעל (בשקית קוקי או נייר אפיה קצת מחורר, או שהג׳חנון מגיע כבר עטוף בניילון) ועוטפים את הסיר היטב עם נייר כסף ומכסה.
- מכניסים לתנור ובודקים כל כמה שעות אם צריך להוסיף נוזלים! חשוב! לבדוק לפחות 3 פעמים. אם חסר גם מלח אז להמיס מלח עם מים חמים ולשפוך.
- מבשלים כל הלילה עד הצהריים דקה לפני שיושבים. כמה שיותר זמן - ברכה.
- לביצים החומות: מבשלים ביצים רגיל על הגז, כשהן מוכנות עוטפים אותן ביחד בנייר כסף ודוחפים לתנור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (14)
היי רשום: מוציאים את הקצף ושמים שמן. כמה שמן? ואת הביצים מכניסים לסיר כן?
לפי העין 🙂 ואת הביצים לסיר, כן 🙂
ניתן לשים כמות גדולה יותר של בשר?
כן, אאפשר להוסיף עוד בשר, רק לשים לב אם צריך להוסיף עוד מים.
אם רוצים להוסיף מיעיים, גם בהתחלה יחד עם הבשר ? ר ?
כן.
כמה זמן לבשל את זה על הגז לפני שאני שמה על הפלטה
המתכון הוא להכנה בתנור במשך כל הלילה, אך אם את רוצה לבשל בסיר ולהעביר לפלטה, יש לבשל במשך שעתיים בערל, עד שתפוחי האדמה והבשר רכים ומוכנים ורק אז להעביר לפלטה. בהצלחה!