החמין של עדנה

אתם אין לכם שמץ של מושג איזה תלאות אני עברתי. שכנועים, תחנונים, אמא פליז שחררי מתכון. הייתי צריכה להשביע אותה שהיא לא הולכת להחסיר אף פרט. מתכון לחמין של עדנה עמית האגדית
אתם אין לכם שמץ של מושג איזה תלאות אני עברתי. שכנועים, תחנונים, אמא פליז שחררי מתכון. הייתי צריכה להשביע אותה שהיא לא הולכת להחסיר אף פרט. מתכון לחמין של עדנה עמית האגדית
  • דניאל עמית
  • 4K צפיות
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 8 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    1187
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1187.3 קק״ל 4749.0 קק״ל
    פחמימות 156.4 גרם 625.6 גרם
    שומן 29.4 גרם 117.6 גרם
    נתרן 5550.9 מ״ג 22203.6 מ״ג
    חלבון 59.8 גרם 239.4 גרם
    סיבים תזונתיים 26.1 גרם 104.3 גרם
    שומן רווי 10.2 גרם 40.7 גרם
    כולסטרול 71.3 מ״ג 285.0 מ״ג
    סידן 279.7 מ״ג 1119.0 מ״ג
    ברזל 13.8 מ״ג 55.2 מ״ג
    אשלגן 1882.7 מ״ג 7530.8 מ״ג
    אבץ 10.9 מ״ג 43.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 8 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    1187
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1187.3 קק״ל 4749.0 קק״ל
    פחמימות 156.4 גרם 625.6 גרם
    שומן 29.4 גרם 117.6 גרם
    נתרן 5550.9 מ״ג 22203.6 מ״ג
    חלבון 59.8 גרם 239.4 גרם
    סיבים תזונתיים 26.1 גרם 104.3 גרם
    שומן רווי 10.2 גרם 40.7 גרם
    כולסטרול 71.3 מ״ג 285.0 מ״ג
    סידן 279.7 מ״ג 1119.0 מ״ג
    ברזל 13.8 מ״ג 55.2 מ״ג
    אשלגן 1882.7 מ״ג 7530.8 מ״ג
    אבץ 10.9 מ״ג 43.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
  2. שוטפים היטב את הגריסים, החיטה והשעועית הלבנה ומסדרים בסיר.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הבשר.
  4. מוסיפים את הבצל, הפפריקה המתוקה, הדבש, המלח והפלפל.
  5. מוסיפים מח עצם. לא לוותר, נותן טעם פחדים.
  6. מכסים במים רותחים עד כיסוי מלא ומעבירים לכיריים לרתיחה.
  7. מבשלים על אש נמוכה למשך 15 דקות.
  8. מוציאים את הקצף שהצטבר למעלה ומוסיפים את השמן.
  9. מסדרים את הג׳חנונים מעל (בשקית קוקי או נייר אפיה קצת מחורר, או שהג׳חנון מגיע כבר עטוף בניילון) ועוטפים את הסיר היטב עם נייר כסף ומכסה.
  10. מכניסים לתנור ובודקים כל כמה שעות אם צריך להוסיף נוזלים! חשוב! לבדוק לפחות 3 פעמים. אם חסר גם מלח אז להמיס מלח עם מים חמים ולשפוך.
  11. מבשלים כל הלילה עד הצהריים דקה לפני שיושבים. כמה שיותר זמן - ברכה.
  12. לביצים החומות: מבשלים ביצים רגיל על הגז, כשהן מוכנות עוטפים אותן ביחד בנייר כסף ודוחפים לתנור.
החמין של עדנה. צילום: דניאל עמית
החמין של עדנה. צילום: דניאל עמית
מתכונים נוספים שכדאי להכיר
החמין של עדנה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody