דודא לבקלוואה

כשמתחשק משהו טעים ומתוק במיוחד, כמובן שהולכים על בקלוואה. קל, פשוט, וכמובן הכי טעים שיש. בקלוואה קלאסית עם אגוזים וקינמון
כשמתחשק משהו טעים ומתוק במיוחד, כמובן שהולכים על בקלוואה. קל, פשוט, וכמובן הכי טעים שיש. בקלוואה קלאסית עם אגוזים וקינמון
  • דניאל עמית
  • 3K צפיות
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1365
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1365.4 קק״ל 5461.5 קק״ל
    פחמימות 125.8 גרם 503.1 גרם
    שומן 74.5 גרם 298.0 גרם
    נתרן 29.6 מ״ג 118.6 מ״ג
    חלבון 22.1 גרם 88.5 גרם
    סיבים תזונתיים 12.9 גרם 51.6 גרם
    שומן רווי 21.3 גרם 85.0 גרם
    כולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 85.8 מ״ג 343.3 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 642.0 מ״ג 2568.0 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1365
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1365.4 קק״ל 5461.5 קק״ל
    פחמימות 125.8 גרם 503.1 גרם
    שומן 74.5 גרם 298.0 גרם
    נתרן 29.6 מ״ג 118.6 מ״ג
    חלבון 22.1 גרם 88.5 גרם
    סיבים תזונתיים 12.9 גרם 51.6 גרם
    שומן רווי 21.3 גרם 85.0 גרם
    כולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 85.8 מ״ג 343.3 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 642.0 מ״ג 2568.0 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סירופ


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. טוחנים את האגוזים ואת הקינמון ביחד. ניתן להוסיף או להחסיר סוגי אגוזים לפי מה שרוצים.
  3. מסדרים בתבנית בערמה 5 דפי פילו כאשר מברישים כל עלה בחמאה. עליהם שמים חצי מהמילוי.
  4. מוסיפים עוד 4 דפי פילו בערמה, שוב מברישים בחמאה, ומפזרים את שאר המילוי.
  5. סוגרים עם 5 הדפים שנותרו וגם אותם מברישים כל אחד בחמאה.
  6. חותכים לריבועים או מעויינים, מברישים בביצה ומקשטים עם מעט מילוי מעל.
  7. מכניסים לתנור לכ-40 דקות או עד השחמה.
  8. מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר, מים, דבש ולימון על אש גבוהה עד שהסוכר נמס.
  9. כשהסוכר נמס מורידים את עוצמת האש וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  10. נותנים לסירופ להתקרר ואז יוצקים אותו על הבקלאווה בעודה חמה, ומרטיבים בלי להתקמצן!
מתכונים נוספים שכדאי להכיר
דודא לבקלוואה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody