גרטן תפוחי אדמה מושלם
אם יש משהו שתמיד כיף לאכול כתוספת לעיקרית בארוחה זה גרטן של תפוחי אדמה. אין כמו תפוחי אדמה מוקרמים וחמימים עם שמנת מתוקה שעושה נעים בלב ובבטן
אם יש משהו שתמיד כיף לאכול כתוספת לעיקרית בארוחה זה גרטן של תפוחי אדמה. אין כמו תפוחי אדמה מוקרמים וחמימים עם שמנת מתוקה שעושה נעים בלב ובבטן
- דניאל עמית
- 125K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 530.1 קק״ל 2120.4 קק״לפחמימות 50.1 גרם 200.2 גרםשומן 29.6 גרם 118.5 גרםנתרן 1337.8 מ״ג 5351.3 מ״גחלבון 13.8 גרם 55.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.2 גרםשומן רווי 18.0 גרם 72.2 גרםכולסטרול 87.3 מ״ג 349.1 מ״גסידן 204.0 מ״ג 816.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 140.3 מ״ג 561.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות530
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 530.1 קק״ל 2120.4 קק״לפחמימות 50.1 גרם 200.2 גרםשומן 29.6 גרם 118.5 גרםנתרן 1337.8 מ״ג 5351.3 מ״גחלבון 13.8 גרם 55.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.2 גרםשומן רווי 18.0 גרם 72.2 גרםכולסטרול 87.3 מ״ג 349.1 מ״גסידן 204.0 מ״ג 816.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 140.3 מ״ג 561.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 530 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 תפוחי אדמה גדוליםקלופים
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כוס חלב 3%
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקטלא חובה
-
3/4 כוס גבינת מוצרלהמגוררת (או גבינת פרנה פדנו)
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות הכי דקות שאפשר. לא לשטוף במים!
- מעבירים את הפרוסות לקערה גדולה ומוסיפים את החלב, השמנת המתוקה, השום, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט.
- מערבבים בזהירות ומעבירים לתבנית עגולה (מסדרים בצורת מניפה).שופכים מעל את הנוזלים שנשארו בקערה ומפזרים גבינה מגוררת.
- מכניסים לתנור ואופים כשעה, עד שהחלק העליון משחים ותפוחי האדמה התרככו (אם החלק העליון השחים ותפוחי האדמה עדיין לא רכים, אפשר לכסות בנייר אלומניום ולהמשיך את האפייה).
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות הכי דקות שאפשר. לא לשטוף במים!
- מעבירים את הפרוסות לקערה גדולה ומוסיפים את החלב, השמנת המתוקה, השום, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט.
- מערבבים בזהירות ומעבירים לתבנית עגולה (מסדרים בצורת מניפה).שופכים מעל את הנוזלים שנשארו בקערה ומפזרים גבינה מגוררת.
- מכניסים לתנור ואופים כשעה, עד שהחלק העליון משחים ותפוחי האדמה התרככו (אם החלק העליון השחים ותפוחי האדמה עדיין לא רכים, אפשר לכסות בנייר אלומניום ולהמשיך את האפייה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)