רקע בוש

גרטן תפוחי אדמה מושלם

אם יש משהו שתמיד כיף לאכול כתוספת לעיקרית בארוחה זה גרטן של תפוחי אדמה. אין כמו תפוחי אדמה מוקרמים וחמימים עם שמנת מתוקה שעושה נעים בלב ובבטן
אם יש משהו שתמיד כיף לאכול כתוספת לעיקרית בארוחה זה גרטן של תפוחי אדמה. אין כמו תפוחי אדמה מוקרמים וחמימים עם שמנת מתוקה שעושה נעים בלב ובבטן
  • דניאל עמית
  • 125K צפיות
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    530
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 530.1 קק״ל 2120.4 קק״ל
    פחמימות 50.1 גרם 200.2 גרם
    שומן 29.6 גרם 118.5 גרם
    נתרן 1337.8 מ״ג 5351.3 מ״ג
    חלבון 13.8 גרם 55.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.2 גרם
    שומן רווי 18.0 גרם 72.2 גרם
    כולסטרול 87.3 מ״ג 349.1 מ״ג
    סידן 204.0 מ״ג 816.2 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 140.3 מ״ג 561.2 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    530
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 530.1 קק״ל 2120.4 קק״ל
    פחמימות 50.1 גרם 200.2 גרם
    שומן 29.6 גרם 118.5 גרם
    נתרן 1337.8 מ״ג 5351.3 מ״ג
    חלבון 13.8 גרם 55.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.2 גרם
    שומן רווי 18.0 גרם 72.2 גרם
    כולסטרול 87.3 מ״ג 349.1 מ״ג
    סידן 204.0 מ״ג 816.2 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 140.3 מ״ג 561.2 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
אוכל שילדים אוהבים
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות הכי דקות שאפשר. לא לשטוף במים!
  3. מעבירים את הפרוסות לקערה גדולה ומוסיפים את החלב, השמנת המתוקה, השום, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט.
  4. מערבבים בזהירות ומעבירים לתבנית עגולה (מסדרים בצורת מניפה).שופכים מעל את הנוזלים שנשארו בקערה ומפזרים גבינה מגוררת.

    גרטן תפוחי אדמה ובטטה. צילום: ספיר קוסה
    מוסיפים את כל הטוב הזה מלמעלה ומכניסים לתנור. צילום: ספיר קוסה

  5. מכניסים לתנור ואופים  כשעה, עד שהחלק העליון משחים ותפוחי האדמה התרככו (אם החלק העליון השחים ותפוחי האדמה עדיין לא רכים, אפשר לכסות בנייר אלומניום ולהמשיך את האפייה).
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody