-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 619.7 קק״ל 3718.3 קק״לפחמימות 49.6 גרם 297.7 גרםשומן 34.1 גרם 204.8 גרםנתרן 916.3 מ״ג 5497.9 מ״גחלבון 26.4 גרם 158.7 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 28.7 גרםשומן רווי 7.3 גרם 43.9 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 105.9 מ״ג 635.4 מ״גברזל 4.6 מ״ג 27.9 מ״גאשלגן 804.7 מ״ג 4828.1 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 35.6 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 45 דק׳כולל 3 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות620
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 619.7 קק״ל 3718.3 קק״לפחמימות 49.6 גרם 297.7 גרםשומן 34.1 גרם 204.8 גרםנתרן 916.3 מ״ג 5497.9 מ״גחלבון 26.4 גרם 158.7 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 28.7 גרםשומן רווי 7.3 גרם 43.9 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 105.9 מ״ג 635.4 מ״גברזל 4.6 מ״ג 27.9 מ״גאשלגן 804.7 מ״ג 4828.1 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 35.6 מ״גסגור
מרכיבים 22 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 620 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
10 בצלים בינוניים
-
2 תפוחי אדמה בינונייםפרוסים לפרוסות דקות
-
1/4 כוס שמן זית
מילוי
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 כוס אורז עגול
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 חופן צנוברים קלויים
-
5 כפות רכז רימונים
-
1 לימון בינוניסחוט
-
2 כפות סילאן
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
2 כפות רכז רימונים
-
5 שיני שוםכתושות
-
1 כף סילאן
-
1 כף דבש
-
5 כפות שמן זית
-
1 לימון בינוניסחוט
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- קולפים את הבצלים וחורצים אותם עד האמצע.
- מכניסים את הבצלים לסיר עם מים רותחים ומבשלים רבע שעה. מעבירים לקערה עם מים וקרח כדי לעצור את הבישול, מחכים שהבצלים יתקררו ומפרידים את השכבות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי.
- ממלאים כל גלד בצל במילוי, מגלגלים ולוחצים להוצאת נוזלים מיותרים ויצירת צורה אסתטית.
- מרפדים תחתית סיר רחב בתפוחי אדמה פרוסים דק ומניחים עליהם את הבצלים הממולאים. מזלפים את שמן הזית, מכסים ומבשלים 10 דקות.
- מוסיפים לסיר את הרוטב שיגיע קצת מעל גובה הבצלים ומביאים לרתיחה. מכסים בצלחת ואז במכסה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי - שעתיים.
- מומלץ לתת לבצלים עוד 10-15 דקות בתנור על חום 200 מעלות טורבו להשחמה (בסיר שמתאים לתנור).
אופן הכנה
- קולפים את הבצלים וחורצים אותם עד האמצע.
- מכניסים את הבצלים לסיר עם מים רותחים ומבשלים רבע שעה. מעבירים לקערה עם מים וקרח כדי לעצור את הבישול, מחכים שהבצלים יתקררו ומפרידים את השכבות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי.
- ממלאים כל גלד בצל במילוי, מגלגלים ולוחצים להוצאת נוזלים מיותרים ויצירת צורה אסתטית.
- מרפדים תחתית סיר רחב בתפוחי אדמה פרוסים דק ומניחים עליהם את הבצלים הממולאים. מזלפים את שמן הזית, מכסים ומבשלים 10 דקות.
- מוסיפים לסיר את הרוטב שיגיע קצת מעל גובה הבצלים ומביאים לרתיחה. מכסים בצלחת ואז במכסה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי - שעתיים.
- מומלץ לתת לבצלים עוד 10-15 דקות בתנור על חום 200 מעלות טורבו להשחמה (בסיר שמתאים לתנור).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (63)
יצא מושלם🙏🏻תודה רבה על המתכון חג שמח
תודה רבה רון מקווה שהיה חג שמח 🙂
היי, האם לשים צלחת מלמעלה זה קריטי?
היי מירי, מומלץ לשים צלחת אם רוצים את הבצלים יותר עשויים