-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4571.2 קק״ל 4571.2 קק״לפחמימות 274.4 גרם 274.4 גרםשומן 337.0 גרם 337.0 גרםנתרן 5271.4 מ״ג 5271.4 מ״גחלבון 106.2 גרם 106.2 גרםסיבים תזונתיים 15.1 גרם 15.1 גרםשומן רווי 92.9 גרם 92.9 גרםכולסטרול 1378.1 מ״ג 1378.1 מ״גסידן 1197.0 מ״ג 1197.0 מ״גברזל 14.2 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 1979.9 מ״ג 1979.9 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 35 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות4571
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4571.2 קק״ל 4571.2 קק״לפחמימות 274.4 גרם 274.4 גרםשומן 337.0 גרם 337.0 גרםנתרן 5271.4 מ״ג 5271.4 מ״גחלבון 106.2 גרם 106.2 גרםסיבים תזונתיים 15.1 גרם 15.1 גרםשומן רווי 92.9 גרם 92.9 גרםכולסטרול 1378.1 מ״ג 1378.1 מ״גסידן 1197.0 מ״ג 1197.0 מ״גברזל 14.2 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 1979.9 מ״ג 1979.9 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 4571 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב רויאל
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 ביצים L
-
2 כפות קמח לבן
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
מילוי
-
1חבילה או 200 גרם עלי תרד
-
2 שיני שום
-
1 בצל בינוני
-
100 גרם גבינת גאודהאו קשקבל, או גבינה צהובה אחרת שאוהבים
-
100 גרם גבינת פטה 16%או בולגרית
אופן הכנה
- מכניסים למיקסר את כל חומרי הבצק ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד שמתקבל בצק ללא גושי חמאה.
- מרדדים את הבצק לעיגול על ניילון נצמד ועוטפים. מכניסים למקרר לשעתיים (אם אין זמן, ניתן להקפיא ל-40 דקות).
- מניחים מחבת על הכיריים ומוסיפים פרוסות בצל וחמאה ומטגנים עד שהבצל מתרכך מעט.
- מוסיפים שום ותרד וממשיכים לערבב.
- מתבלים במלח פלפל ומבשלים עד לצמצום התרד.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכינים רוטב רויאל: מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד.
- מכינים את הקלתית: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול מעט גדול יותר מקוטר התבנית.
- מעבירים את הבצק לתבנית, מסדרים ומהדקים את הדפנות.
- על הבצק מפזרים את הגבינות, מעל את התוספות, ושופכים מעל הכל את רוטב הרויאל.
- אופים 45 דקות עד שהפאי שחום מלמעלה.
- מחכים שיצטנן ויתייצב לפני ההגשה, בערך 5 דקות.
אופן הכנה
- מכניסים למיקסר את כל חומרי הבצק ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד שמתקבל בצק ללא גושי חמאה.
- מרדדים את הבצק לעיגול על ניילון נצמד ועוטפים. מכניסים למקרר לשעתיים (אם אין זמן, ניתן להקפיא ל-40 דקות).
- מניחים מחבת על הכיריים ומוסיפים פרוסות בצל וחמאה ומטגנים עד שהבצל מתרכך מעט.
- מוסיפים שום ותרד וממשיכים לערבב.
- מתבלים במלח פלפל ומבשלים עד לצמצום התרד.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכינים רוטב רויאל: מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד.
- מכינים את הקלתית: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול מעט גדול יותר מקוטר התבנית.
- מעבירים את הבצק לתבנית, מסדרים ומהדקים את הדפנות.
- על הבצק מפזרים את הגבינות, מעל את התוספות, ושופכים מעל הכל את רוטב הרויאל.
- אופים 45 דקות עד שהפאי שחום מלמעלה.
- מחכים שיצטנן ויתייצב לפני ההגשה, בערך 5 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
יצא ואוווווווווו👏👏👏👏👏תודה על המתכון המדויק
תודה רבה רינה
ברכיבי המילוי לא רשום כמה חמאה צריך בעוד שבאופן ההכנה מופיע ששמים בצל וחמאה במחבת
היי שירה, 50 גרם חמאה יספיקו