לביבות בטטה בדיוק כמו של אורנה ואלה
- דניאל עמית
- 95K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 44.5 קק״ל 890.6 קק״לפחמימות 0.4 גרם 7.9 גרםשומן 4.6 גרם 91.4 גרםנתרן 90.4 מ״ג 1807.0 מ״גחלבון 0.3 גרם 6.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 2.3 גרם 46.8 גרםכולסטרול 10.1 מ״ג 201.3 מ״גסידן 9.8 מ״ג 195.9 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 225.1 מ״ג 4501.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות45
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 44.5 קק״ל 890.6 קק״לפחמימות 0.4 גרם 7.9 גרםשומן 4.6 גרם 91.4 גרםנתרן 90.4 מ״ג 1807.0 מ״גחלבון 0.3 גרם 6.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 2.3 גרם 46.8 גרםכולסטרול 10.1 מ״ג 201.3 מ״גסידן 9.8 מ״ג 195.9 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 225.1 מ״ג 4501.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.8 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 45 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
רוטב
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
-
2 כפות מיונז
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
חופן עיריתקצוצה
אופן הכנה
1.מכינים את הלביבות: קולפים את הבטטות, חותכים גס ומבשלים במים רותחים עד ריכוך.
2.מועכים את הבטטות בקערה, ומוסיפים את הקמח, הסויה, המלח והפלפל.
3.מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם היא נוזלית מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.
4.מחממים את החמאה במחבת על הכיריים על אש נמוכה. מגבירים את האש, יוצקים לביבות במחבת ומטגנים.
5.מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את השמנת החמוצה, המיונז והעירית ומגישים עם הלביבות.
אופן הכנה
1.מכינים את הלביבות: קולפים את הבטטות, חותכים גס ומבשלים במים רותחים עד ריכוך.
2.מועכים את הבטטות בקערה, ומוסיפים את הקמח, הסויה, המלח והפלפל.
3.מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם היא נוזלית מדי, מוסיפים עוד קצת קמח.
4.מחממים את החמאה במחבת על הכיריים על אש נמוכה. מגבירים את האש, יוצקים לביבות במחבת ומטגנים.
5.מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את השמנת החמוצה, המיונז והעירית ומגישים עם הלביבות.
תגובות (3)
השתמשתי בקמח רגיל ובשמן זית במקום חמאה. יצא ממש טוב
בסרטון אמרת שמוסיפים קמח תופח. ופה כתוב קמח רגיל. מה עדיף?
היי אנה, לא מצורף למתכון סרטון הכנה. ובכל מקרה, זה לא קריטי אם תשתמשי בקמח רגיל או תופח, יצא מעולה בכל מקרה 🙂