-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1486.3 קק״ל 5945.3 קק״לפחמימות 89.0 גרם 356.1 גרםשומן 95.6 גרם 382.6 גרםנתרן 1218.5 מ״ג 4873.8 מ״גחלבון 66.2 גרם 264.7 גרםסיבים תזונתיים 15.2 גרם 60.8 גרםשומן רווי 16.6 גרם 66.4 גרםכולסטרול 392.2 מ״ג 1568.7 מ״גסידן 140.1 מ״ג 560.6 מ״גברזל 8.7 מ״ג 34.9 מ״גאשלגן 2121.7 מ״ג 8486.7 מ״גאבץ 13.7 מ״ג 54.8 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות1486
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1486.3 קק״ל 5945.3 קק״לפחמימות 89.0 גרם 356.1 גרםשומן 95.6 גרם 382.6 גרםנתרן 1218.5 מ״ג 4873.8 מ״גחלבון 66.2 גרם 264.7 גרםסיבים תזונתיים 15.2 גרם 60.8 גרםשומן רווי 16.6 גרם 66.4 גרםכולסטרול 392.2 מ״ג 1568.7 מ״גסידן 140.1 מ״ג 560.6 מ״גברזל 8.7 מ״ג 34.9 מ״גאשלגן 2121.7 מ״ג 8486.7 מ״גאבץ 13.7 מ״ג 54.8 מ״גסגור
מרכיבים 23 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 1486 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר
-
2 בצלים בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
750 גרם בשר בקר טחון
-
2 שיני שוםכתושות
-
3 כפות פטרוזיליה
-
3 כפות רסק עגבניות
-
1 כוס רוטב עגבניות מוכן
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
1/2 כוס מים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורסים את החצילים לפרוסות עגולות של 1 ס”מ וממליחים.
- משהים בערך 15 דקות (הכי טוב בשמש) ואז שוטפים ומנגבים היטב.
- מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה ואת פרוסות החצילים על כיריים ומניחים על נייר סופג.
- מכינים את הבשר: קוצצים את הבצלים ומטגנים ביחד עם הבשר בשמן זית עד שכל הבשר מפורר ועשוי.
- מוסיפים לבשר את השום, רסק העגבניות, רוטב העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב.
- מעבירים את הסיר לאש קטנה, מוסיפים מים ומכסים את הסיר. מבשלים בערך 25 דקות.
- מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר את המרגרינה. כאשר המרגרינה נמסה מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב כל הזמן. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המים ובוחשים כל הזמן.
- מביאים את רוטב הבשמל לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת מתעבה. מסירים מהאש.
- טורפים את הביצים היטב, מוסיפים לביצים 2 כפות מהרוטב החם ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות.
- מוסיפים את תערובת הביצים לרוטב הבשמל ומערבבים יחד עם המלח.
- מסדרים את המוסקה: בתבנית מלבנית עורכים את תפוחי האדמה.
- מעליהם מסדרים 1/3 מכמות החצילים. משטחים מעל את חצי מכמות רוטב הבשר ומעליהם מסדרים עוד 1/3 מכמות החצילים.
- מעל שוב משטחים את החצי הנותר של רוטב הבשר ומעל את החצילים הנותרים.
- יוצקים את רוטב הבשמל מעל לשכבה האחרונה של החצילים, מסדרים עליו את פרוסות העגבניות. מקשטים בעלי תימין טריים.
- אופים בתנור בערך 40 דקות עד שהמאפה מקבל גוון זהוב עמוק. מחכים כעשר דקות לפני שפורסים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פורסים את החצילים לפרוסות עגולות של 1 ס”מ וממליחים.
- משהים בערך 15 דקות (הכי טוב בשמש) ואז שוטפים ומנגבים היטב.
- מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה ואת פרוסות החצילים על כיריים ומניחים על נייר סופג.
- מכינים את הבשר: קוצצים את הבצלים ומטגנים ביחד עם הבשר בשמן זית עד שכל הבשר מפורר ועשוי.
- מוסיפים לבשר את השום, רסק העגבניות, רוטב העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב.
- מעבירים את הסיר לאש קטנה, מוסיפים מים ומכסים את הסיר. מבשלים בערך 25 דקות.
- מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר את המרגרינה. כאשר המרגרינה נמסה מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב כל הזמן. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המים ובוחשים כל הזמן.
- מביאים את רוטב הבשמל לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת מתעבה. מסירים מהאש.
- טורפים את הביצים היטב, מוסיפים לביצים 2 כפות מהרוטב החם ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות.
- מוסיפים את תערובת הביצים לרוטב הבשמל ומערבבים יחד עם המלח.
- מסדרים את המוסקה: בתבנית מלבנית עורכים את תפוחי האדמה.
- מעליהם מסדרים 1/3 מכמות החצילים. משטחים מעל את חצי מכמות רוטב הבשר ומעליהם מסדרים עוד 1/3 מכמות החצילים.
- מעל שוב משטחים את החצי הנותר של רוטב הבשר ומעל את החצילים הנותרים.
- יוצקים את רוטב הבשמל מעל לשכבה האחרונה של החצילים, מסדרים עליו את פרוסות העגבניות. מקשטים בעלי תימין טריים.
- אופים בתנור בערך 40 דקות עד שהמאפה מקבל גוון זהוב עמוק. מחכים כעשר דקות לפני שפורסים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
מעדיפה רוטב חלבי לא בשמל . הכי רות סירקיס … אם כבר לשמו על כשרות רוטב עגבניות נקי מעל לא מרגרינה מה אנחנו בשנות ה80
אפשר להרכיב ולשים למקרר לכמה שעות?
הכוונה- אפשר להרכיב ולשים במקרר לכמה שעות לפני שמכניסים לתנור ?
חובה עגבניות?
יש רסק עגבניות ורוטב עגבניות, לא עגבניות טריות, והם נדרשים לצורך הכנת המוסקה