רקע בוש

צלי כתף בקר עם פטריות ויין לבן

צלי כתף בקר עם פטריות ויין לבן במתכון קלאסי וקל להכנה של דניאל עמית, שהולך להרשים את כל האורחים ולמלא את הבית בריח נעים וחם. הכי להרשים וטעים
צלי כתף בקר עם פטריות ויין לבן במתכון קלאסי וקל להכנה של דניאל עמית, שהולך להרשים את כל האורחים ולמלא את הבית בריח נעים וחם. הכי להרשים וטעים
  • דניאל עמית
  • 30K צפיות
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    767
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 766.8 קק״ל 6134.5 קק״ל
    פחמימות 11.9 גרם 95.4 גרם
    שומן 20.7 גרם 165.8 גרם
    נתרן 1095.4 מ״ג 8763.6 מ״ג
    חלבון 79.7 גרם 637.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 40.8 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 6.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 116.6 מ״ג 932.6 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 747.7 מ״ג 5981.5 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    767
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 766.8 קק״ל 6134.5 קק״ל
    פחמימות 11.9 גרם 95.4 גרם
    שומן 20.7 גרם 165.8 גרם
    נתרן 1095.4 מ״ג 8763.6 מ״ג
    חלבון 79.7 גרם 637.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 40.8 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 6.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 116.6 מ״ג 932.6 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 747.7 מ״ג 5981.5 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור
ארוחה בשרית
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציר הבישול

רוטב


אופן הכנה

  1. משרים את הנתח: מערבבים את השמן עם התבלינים ומורחים את הנתח מכל הצדדים. אם יש אפשרות: סוגרים בוואקום למשך לילה מראש.
  2. בסיר גדול ורחב סוגרים את הנתח בשלמותו עד שהוא שחום ויפה מכל הצדדים. מוסיפים ירקות שורש עלי דפנה, פלפל אנגלי, יוצקים מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעתיים על הכיריים לבישול בחום בינוני לפחות או עד לריכוך, גם אם לא מלא. הנתח ימשיך להתבשל בתנור. - 2 טבעות הופעות לאחד - לבשל בכירה אחת גדולה
  3. מצננים את הנתח ושומרים את הנוזלים לרוטב. עד כאן אפשר להכין מראש.
  4. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  5. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצלים בסיר עם שמן 4-3 דקות עד לשקיפות. מוסיפים שום, פטריות ותימין ומטגנים 3-2 דקות להזהבה. יוצקים יין לבן ומאדים את האלכוהול במשך 3-2 דקות. יוצקים 2 כוסות ציר מסונן, מתבלים במלח ופלפל וכשהנוזל טעים מוסיפים את הנתח, מכסים ומעבירים לתנור בתכנית מיוחדת לצלי בקר בקדרה למשך שעה או יותר, עד שהבשר רך מאוד ומזלג שננעץ בו עובר בקלות. מסירים את הכיסוי ונותנים לרוטב להצטמצם. מגישים עם אורז.

    צלי כתף בקר עם פטריות ויין לבן. צילום: אפיק גבאי
    צלי כתף בקר עם פטריות ויין לבן. צילום: אפיק גבאי


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody