צלי כתף בקר עם פטריות ויין לבן
צלי כתף בקר עם פטריות ויין לבן במתכון קלאסי וקל להכנה של דניאל עמית, שהולך להרשים את כל האורחים ולמלא את הבית בריח נעים וחם. הכי להרשים וטעים
צלי כתף בקר עם פטריות ויין לבן במתכון קלאסי וקל להכנה של דניאל עמית, שהולך להרשים את כל האורחים ולמלא את הבית בריח נעים וחם. הכי להרשים וטעים
- דניאל עמית
- 30K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 766.8 קק״ל 6134.5 קק״לפחמימות 11.9 גרם 95.4 גרםשומן 20.7 גרם 165.8 גרםנתרן 1095.4 מ״ג 8763.6 מ״גחלבון 79.7 גרם 637.7 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 40.8 גרםשומן רווי 0.8 גרם 6.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 116.6 מ״ג 932.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 747.7 מ״ג 5981.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות767
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 766.8 קק״ל 6134.5 קק״לפחמימות 11.9 גרם 95.4 גרםשומן 20.7 גרם 165.8 גרםנתרן 1095.4 מ״ג 8763.6 מ״גחלבון 79.7 גרם 637.7 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 40.8 גרםשומן רווי 0.8 גרם 6.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 116.6 מ״ג 932.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 747.7 מ״ג 5981.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״גסגור
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 767 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ק"ג בשר צלי מס’ 5
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית אבקת שום
-
1 כפית תימין יבש
ציר הבישול
-
1 בצל בינוני
-
1 גזר בינוני
-
1 גבעול סלרי
-
1 עלה עלה דפנה
-
2 גרגיר פלפל אנגלי
רוטב
-
2 בצלים בינונייםקצוצים או פרוסים
-
4 שיני שוםפרוסות
-
2 סלסילה פטריות שמפיניוןפרוסות
-
4 גבעולי תימין טרי
-
1כוס או 240 מ"ל יין לבן יבש
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- משרים את הנתח: מערבבים את השמן עם התבלינים ומורחים את הנתח מכל הצדדים. אם יש אפשרות: סוגרים בוואקום למשך לילה מראש.
- בסיר גדול ורחב סוגרים את הנתח בשלמותו עד שהוא שחום ויפה מכל הצדדים. מוסיפים ירקות שורש עלי דפנה, פלפל אנגלי, יוצקים מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעתיים על הכיריים לבישול בחום בינוני לפחות או עד לריכוך, גם אם לא מלא. הנתח ימשיך להתבשל בתנור. - 2 טבעות הופעות לאחד - לבשל בכירה אחת גדולה
- מצננים את הנתח ושומרים את הנוזלים לרוטב. עד כאן אפשר להכין מראש.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצלים בסיר עם שמן 4-3 דקות עד לשקיפות. מוסיפים שום, פטריות ותימין ומטגנים 3-2 דקות להזהבה. יוצקים יין לבן ומאדים את האלכוהול במשך 3-2 דקות. יוצקים 2 כוסות ציר מסונן, מתבלים במלח ופלפל וכשהנוזל טעים מוסיפים את הנתח, מכסים ומעבירים לתנור בתכנית מיוחדת לצלי בקר בקדרה למשך שעה או יותר, עד שהבשר רך מאוד ומזלג שננעץ בו עובר בקלות. מסירים את הכיסוי ונותנים לרוטב להצטמצם. מגישים עם אורז.
אופן הכנה
- משרים את הנתח: מערבבים את השמן עם התבלינים ומורחים את הנתח מכל הצדדים. אם יש אפשרות: סוגרים בוואקום למשך לילה מראש.
- בסיר גדול ורחב סוגרים את הנתח בשלמותו עד שהוא שחום ויפה מכל הצדדים. מוסיפים ירקות שורש עלי דפנה, פלפל אנגלי, יוצקים מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעתיים על הכיריים לבישול בחום בינוני לפחות או עד לריכוך, גם אם לא מלא. הנתח ימשיך להתבשל בתנור. - 2 טבעות הופעות לאחד - לבשל בכירה אחת גדולה
- מצננים את הנתח ושומרים את הנוזלים לרוטב. עד כאן אפשר להכין מראש.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצלים בסיר עם שמן 4-3 דקות עד לשקיפות. מוסיפים שום, פטריות ותימין ומטגנים 3-2 דקות להזהבה. יוצקים יין לבן ומאדים את האלכוהול במשך 3-2 דקות. יוצקים 2 כוסות ציר מסונן, מתבלים במלח ופלפל וכשהנוזל טעים מוסיפים את הנתח, מכסים ומעבירים לתנור בתכנית מיוחדת לצלי בקר בקדרה למשך שעה או יותר, עד שהבשר רך מאוד ומזלג שננעץ בו עובר בקלות. מסירים את הכיסוי ונותנים לרוטב להצטמצם. מגישים עם אורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)