של הבריאות: פיתות מקמח מלא או כוסמין
מתכון נפלא של דניאל עמית לפיתות מקמח מלא או מקמח כוסמין. כי מי אמר שאי אפשר לעשות פיתות גם בריאות וגם ביתיות כל כך בקלות - גם אנחנו היינו מופתעים
מתכון נפלא של דניאל עמית לפיתות מקמח מלא או מקמח כוסמין. כי מי אמר שאי אפשר לעשות פיתות גם בריאות וגם ביתיות כל כך בקלות - גם אנחנו היינו מופתעים
- דניאל עמית
- 14K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.9 קק״ל 1938.7 קק״לפחמימות 36.0 גרם 359.8 גרםשומן 3.3 גרם 32.7 גרםנתרן 627.8 מ״ג 6277.8 מ״גחלבון 7.5 גרם 74.7 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 56.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.2 מ״ג 142.5 מ״גברזל 2.2 מ״ג 22.1 מ״גאשלגן 194.0 מ״ג 1940.3 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 16.4 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות194
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 193.9 קק״ל 1938.7 קק״לפחמימות 36.0 גרם 359.8 גרםשומן 3.3 גרם 32.7 גרםנתרן 627.8 מ״ג 6277.8 מ״גחלבון 7.5 גרם 74.7 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 56.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 4.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.2 מ״ג 142.5 מ״גברזל 2.2 מ״ג 22.1 מ״גאשלגן 194.0 מ״ג 1940.3 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 16.4 מ״גסגור
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 194 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם קמח כוסמין מלא
-
360 מ"ל מים
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כפית גדושה סוכר לבן
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שוקלים קמח ומים, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבלים.
- מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש עוד 7 דקות. במידת הצורך מוסיפים עוד מים (מקסימום 3-4 כפות). לשים עד לקבלת בצק חלק, רך ונוח ללישה.
- משמנים את כדור הבצק, עוטפים בשקית ומתפיחים בתנור לכחצי שעה- בפונקציית התפחה בתנור.
- מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים, מכסים אותם ומניחים להם לתפוח 10-15 דקות.
- על משטח עבודה מקומח מרדדים כדור בצק לעיגול בעובי של 1/2 ס״מ. אם הבצק מתנגד לפתיחה הוא זקוק לעוד מנוחה. מרדדים עוד שני כדורים ומכסים.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות כשתבנית תנור בתוכו.
- כשהתנור חם, מניחים בתבנית החמה את שלושת דסקיות הבצק המרודד, מניחים להם לקבל מכת חום, כך שהבצק מתחיל להתרומם כתוצאה מכיס של אוויר כלוא, שמנפח את הבצק והופך אותו לפיתה. אחרי 15-20 דקות הפיתות שחומות ותפוחות. מוציאים את הפיתות ושומרים בשקית או עטופות במגבת וממשיכים לפיתות הבאות.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שוקלים קמח ומים, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבלים.
- מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש עוד 7 דקות. במידת הצורך מוסיפים עוד מים (מקסימום 3-4 כפות). לשים עד לקבלת בצק חלק, רך ונוח ללישה.
- משמנים את כדור הבצק, עוטפים בשקית ומתפיחים בתנור לכחצי שעה- בפונקציית התפחה בתנור.
- מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים, מכסים אותם ומניחים להם לתפוח 10-15 דקות.
- על משטח עבודה מקומח מרדדים כדור בצק לעיגול בעובי של 1/2 ס״מ. אם הבצק מתנגד לפתיחה הוא זקוק לעוד מנוחה. מרדדים עוד שני כדורים ומכסים.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות כשתבנית תנור בתוכו.
- כשהתנור חם, מניחים בתבנית החמה את שלושת דסקיות הבצק המרודד, מניחים להם לקבל מכת חום, כך שהבצק מתחיל להתרומם כתוצאה מכיס של אוויר כלוא, שמנפח את הבצק והופך אותו לפיתה. אחרי 15-20 דקות הפיתות שחומות ותפוחות. מוציאים את הפיתות ושומרים בשקית או עטופות במגבת וממשיכים לפיתות הבאות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
מדוע אי אפשר לשמור במועדפים כמו שאר מתכוני פודי???
נכון, אך אפשר לשתף למייל ולשמור בתיקייה.