קציצות דג בקארי ירוק, חמאת בוטנים וקרם קוקוס
קציצות דג בקארי - מנה של מסעדה ברבע שעה של הכנה, המלצה שלנו תכינו תוספת של אורז בצד ואתם מסודרים לארוחה משביעה וטעימה בלי עבודה קשה
קציצות דג בקארי - מנה של מסעדה ברבע שעה של הכנה, המלצה שלנו תכינו תוספת של אורז בצד ואתם מסודרים לארוחה משביעה וטעימה בלי עבודה קשה
- דניאל עמית
- 19K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 502.4 קק״ל 2511.9 קק״לפחמימות 41.3 גרם 206.5 גרםשומן 23.2 גרם 115.8 גרםנתרן 1080.5 מ״ג 5402.5 מ״גחלבון 27.8 גרם 139.0 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 23.0 גרםשומן רווי 17.1 גרם 85.6 גרםכולסטרול 43.0 מ״ג 215.0 מ״גסידן 44.6 מ״ג 223.2 מ״גברזל 2.9 מ״ג 14.6 מ״גאשלגן 912.3 מ״ג 4561.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות502
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 502.4 קק״ל 2511.9 קק״לפחמימות 41.3 גרם 206.5 גרםשומן 23.2 גרם 115.8 גרםנתרן 1080.5 מ״ג 5402.5 מ״גחלבון 27.8 גרם 139.0 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 23.0 גרםשומן רווי 17.1 גרם 85.6 גרםכולסטרול 43.0 מ״ג 215.0 מ״גסידן 44.6 מ״ג 223.2 מ״גברזל 2.9 מ״ג 14.6 מ״גאשלגן 912.3 מ״ג 4561.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 9.2 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 502 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם דג לבןטחון, כמו לברק או דניס
-
3 כפות קורנפלור
-
1 כפית שורש ג’ינג’רמגורד
-
1 בצל בינוני
-
1 צרור כוסברה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 כפית שורש ג’ינג’רמגורד
-
1 1/2 כפות ממרח קארי ירוק
-
1 קופסת שימורים קרם קוקוס
-
2 כפות רוטב סויה
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
אופן הכנה
- קוצצים בצל וכוסברה במעבד מזון. מעבירים לקערה ביחד עם שאר מרכיבי הקציצות, מערבבים ומכניסים לחצי לשעה למקרר.
- בינתיים מכינים את הרוטב - במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים שום, ג’ינג’ר וקארי ירוק. לאחר 2-3 דקות מוסיפים קרם קוקוס, סויה וחמאת בוטנים. מערבבים עד שנוצר רוטב קרמי וחלק. מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים כ-15 דקות על עוצמה בינונית בכיריים.
- חותכים 3 תפוחי אדמה לקוביות בעזרת מעבד מזון ומוסיפים לרוטב. מביאים לרתיחה, סוגרים את המכסה ומבשלים על להבה בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים. ניתן להוסיף חצי כוס מים במקרה הצורך.
- מכינים קציצות עגולות מהתערובת, מוסיפים לסיר ומבשלים כ-20 דקות.
- מוסיפים 2 כוסות אפונה ירוקה קפואה ומבשלים לעוד כ-15 דקות נוספות.
אופן הכנה
- קוצצים בצל וכוסברה במעבד מזון. מעבירים לקערה ביחד עם שאר מרכיבי הקציצות, מערבבים ומכניסים לחצי לשעה למקרר.
- בינתיים מכינים את הרוטב - במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים שום, ג’ינג’ר וקארי ירוק. לאחר 2-3 דקות מוסיפים קרם קוקוס, סויה וחמאת בוטנים. מערבבים עד שנוצר רוטב קרמי וחלק. מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים כ-15 דקות על עוצמה בינונית בכיריים.
- חותכים 3 תפוחי אדמה לקוביות בעזרת מעבד מזון ומוסיפים לרוטב. מביאים לרתיחה, סוגרים את המכסה ומבשלים על להבה בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים. ניתן להוסיף חצי כוס מים במקרה הצורך.
- מכינים קציצות עגולות מהתערובת, מוסיפים לסיר ומבשלים כ-20 דקות.
- מוסיפים 2 כוסות אפונה ירוקה קפואה ומבשלים לעוד כ-15 דקות נוספות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
תודה רבה על המתכון. לא הבנתי את ההוראות לגבי תפוחי האדמה, למה צריך מעבד מזון והם גם לא מופיעים ברשימת המצרכים…
היי דנה, תפוחי האדמה הם ברוטב והם כן מופיעים ברשימת המצרכים. במעבד המזון של בוש יש אפשרות לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנטנות במהירות (ראי בסרטון). אם אין לך את מעבד המזון, פשוט חתכי את תפוחי האדמה לקוביות קטנות 🙂
היי האם המתכון חריף בגלל החמאת קארי , מתאים לילדים?
היי עליזה, החריפות נקבעת מכמות הקארי ששמים, המתכון פיקנטי, כך שזה תלוי בחך הילדים
היי, האם אפשר להכין מבשר טחון? אם כן, באותו אופן?
אפשר, אבל זה יהיה פחות עדין (הרוטב מאוד עדין)
לא מכירה ממרח קארי,מה זה?חשוב לי שיש אותו עם הכשר,אולי יש תחליף לממרח קארי ירוק?ליף לממרח קארי ירוק?
היי נחמה, יש ממרח קארי עם הכשר, בוודאי. בחנויות טבע או חנויות המזרח ואפילו ברשתות השיווק הנבחרות באיזור של המוצרים מהמזרח