צלי בשר של עדנה

צלי בשר קלאסי מעולה של עדנה - עיקרית חגיגית מפוצצת בטעמים עם הרבה ירקות שורש שחייבים להגיש עם אורז לבן או פירה
צלי בשר קלאסי מעולה של עדנה - עיקרית חגיגית מפוצצת בטעמים עם הרבה ירקות שורש שחייבים להגיש עם אורז לבן או פירה
  • דניאל עמית
  • 9K צפיות
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 8 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    938
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 937.9 קק״ל 5627.2 קק״ל
    פחמימות 34.7 גרם 208.5 גרם
    שומן 22.6 גרם 135.8 גרם
    נתרן 1578.0 מ״ג 9468.0 מ״ג
    חלבון 87.0 גרם 521.9 גרם
    סיבים תזונתיים 20.4 גרם 122.6 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 8.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 440.7 מ״ג 2644.0 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 20.5 מ״ג
    אשלגן 3036.3 מ״ג 18217.6 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 8 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    938
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 937.9 קק״ל 5627.2 קק״ל
    פחמימות 34.7 גרם 208.5 גרם
    שומן 22.6 גרם 135.8 גרם
    נתרן 1578.0 מ״ג 9468.0 מ״ג
    חלבון 87.0 גרם 521.9 גרם
    סיבים תזונתיים 20.4 גרם 122.6 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 8.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 440.7 מ״ג 2644.0 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 20.5 מ״ג
    אשלגן 3036.3 מ״ג 18217.6 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור
ארוחה בשרית
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

1. סוגרים את צלי הכתף עם שמן הזית בסיר שניתן להכניס לתנור מכל הכיוונים. מעבירים לצלחת.

2. לאותו הסיר מוסיפים את כל הירקות וצורבים אותם היטב.

3. לקראת סוף הצריבה מוסיפים את שיני השום, מערבבים, מוסיפים רבע כוס מהיין האדום, את המלח, הפלפל והסילאן. מבשלים מעט עד שהיין האדום מתאדה.

4. מערבבים היטב, מזיזים את הירקות ומחזירים את צלי הכתף לסיר. מתבלים אותו במלח, פלפל וטימין.

5. מוסיפים את חצי כוס היין האדום הנותר, מערבבים את המים הרותחים עם הנס קפה ומוסיפים לסיר גם כן. הנוזלים צריכים להגיע קצת יותר מחצי גובה הבשר.

6. מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.

7. מחממים תנור ל-100 מעלות.

8. טועמים תיבול ומתקנים במידת הצורך. בודקים שיש מספיק נוזלים, מכסים עם נייר כסף ומכסה ומעבירים לתנור ל-3 שעות.

9. בסיום, מוציאים את הבשר לתבנית נפרדת ומצננים אותו לחלוטין.

10. פורסים את הבשר המצונן לפרוסות, מחזירים לסיר עם הירקות ומחממים רבע שעה על להבה בינונית. בתיאבון.


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (4)

    Avatar

      Avatar
      vard

      הכנתי ויצא מעולה . אליפות תודה רבה

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        תודה לך! 🙂

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        תודה רבה ורדה 🙂

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody