-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 937.9 קק״ל 5627.2 קק״לפחמימות 34.7 גרם 208.5 גרםשומן 22.6 גרם 135.8 גרםנתרן 1578.0 מ״ג 9468.0 מ״גחלבון 87.0 גרם 521.9 גרםסיבים תזונתיים 20.4 גרם 122.6 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 440.7 מ״ג 2644.0 מ״גברזל 3.4 מ״ג 20.5 מ״גאשלגן 3036.3 מ״ג 18217.6 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל 8 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות938
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 937.9 קק״ל 5627.2 קק״לפחמימות 34.7 גרם 208.5 גרםשומן 22.6 גרם 135.8 גרםנתרן 1578.0 מ״ג 9468.0 מ״גחלבון 87.0 גרם 521.9 גרםסיבים תזונתיים 20.4 גרם 122.6 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 440.7 מ״ג 2644.0 מ״גברזל 3.4 מ״ג 20.5 מ״גאשלגן 3036.3 מ״ג 18217.6 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 7.5 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 8 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 938 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג בשר צלי מס’ 5
-
4 כפות שמן זית
-
2 קולורבי בינונייםקלופים, חתוכים גס
-
3 גזרים בינונייםקלופים, חתוכים גס
-
1 גבעול כרישהחתוכה גס
-
1 שורש פטרוזיליה בינוניקלוף וחתוך גס
-
3 גבעולי סלריחתוכים גס
-
10 שיני שוםקלופות
-
3/4 כוס יין אדום יבש
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף סילאן
-
4 גבעולי טימין טרי
-
עד שהנוזלים מגיעים לחצי מגובה הבשר
-
1 כפית קפה נמס
אופן הכנה
1. סוגרים את צלי הכתף עם שמן הזית בסיר שניתן להכניס לתנור מכל הכיוונים. מעבירים לצלחת.
2. לאותו הסיר מוסיפים את כל הירקות וצורבים אותם היטב.
3. לקראת סוף הצריבה מוסיפים את שיני השום, מערבבים, מוסיפים רבע כוס מהיין האדום, את המלח, הפלפל והסילאן. מבשלים מעט עד שהיין האדום מתאדה.
4. מערבבים היטב, מזיזים את הירקות ומחזירים את צלי הכתף לסיר. מתבלים אותו במלח, פלפל וטימין.
5. מוסיפים את חצי כוס היין האדום הנותר, מערבבים את המים הרותחים עם הנס קפה ומוסיפים לסיר גם כן. הנוזלים צריכים להגיע קצת יותר מחצי גובה הבשר.
6. מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
7. מחממים תנור ל-100 מעלות.
8. טועמים תיבול ומתקנים במידת הצורך. בודקים שיש מספיק נוזלים, מכסים עם נייר כסף ומכסה ומעבירים לתנור ל-3 שעות.
9. בסיום, מוציאים את הבשר לתבנית נפרדת ומצננים אותו לחלוטין.
10. פורסים את הבשר המצונן לפרוסות, מחזירים לסיר עם הירקות ומחממים רבע שעה על להבה בינונית. בתיאבון.
אופן הכנה
1. סוגרים את צלי הכתף עם שמן הזית בסיר שניתן להכניס לתנור מכל הכיוונים. מעבירים לצלחת.
2. לאותו הסיר מוסיפים את כל הירקות וצורבים אותם היטב.
3. לקראת סוף הצריבה מוסיפים את שיני השום, מערבבים, מוסיפים רבע כוס מהיין האדום, את המלח, הפלפל והסילאן. מבשלים מעט עד שהיין האדום מתאדה.
4. מערבבים היטב, מזיזים את הירקות ומחזירים את צלי הכתף לסיר. מתבלים אותו במלח, פלפל וטימין.
5. מוסיפים את חצי כוס היין האדום הנותר, מערבבים את המים הרותחים עם הנס קפה ומוסיפים לסיר גם כן. הנוזלים צריכים להגיע קצת יותר מחצי גובה הבשר.
6. מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
7. מחממים תנור ל-100 מעלות.
8. טועמים תיבול ומתקנים במידת הצורך. בודקים שיש מספיק נוזלים, מכסים עם נייר כסף ומכסה ומעבירים לתנור ל-3 שעות.
9. בסיום, מוציאים את הבשר לתבנית נפרדת ומצננים אותו לחלוטין.
10. פורסים את הבשר המצונן לפרוסות, מחזירים לסיר עם הירקות ומחממים רבע שעה על להבה בינונית. בתיאבון.
תגובות (4)
הכנתי ויצא מעולה . אליפות תודה רבה
תודה לך! 🙂
יצא מדהים
תודה רבה ורדה 🙂